hak
Moderator: Mroczny
pamiętasz nie do końca dobrzeexeter pisze:jak pamiętam to masa całkowita przyczepy nie może przekraczac masy całkowitej ciągnącego pojazdu a dla kat.B zestaw niemoże przekraczac 3,5t
BCE
dla kat B w pewnym specyficznym przypadku moze byc 4250kg...
też BCE
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
ktos sie ostatnio gdzies tu chwalil ze jakas terenowka(nie pamietam wlasnie jaka) moze oficjalnie wiecej miec na haku niz wlasne DMCexeter pisze:jak pamiętam to masa całkowita przyczepy nie może przekraczac masy całkowitej ciągnącego pojazdu a dla kat.B zestaw niemoże przekraczac 3,5t
BCE
tez BCE hahaha
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

ktos na przyklad ja ;Pdanielpoz pisze:ktos sie ostatnio gdzies tu chwalil ze jakas terenowka(nie pamietam wlasnie jaka) moze oficjalnie wiecej miec na haku niz wlasne DMCexeter pisze:jak pamiętam to masa całkowita przyczepy nie może przekraczac masy całkowitej ciągnącego pojazdu a dla kat.B zestaw niemoże przekraczac 3,5t
BCE
tez BCE hahaha
Toy LC100 - MW - ok. 2460-2550, DMC 3260, przyczepa 3500kg
ale podobnie mają Parchole - GR długi - 3500 przyczepy, choc sam ma DMC chyba podobnie jak Toy ok. 3200, nie wiem bo nie mam papierów od żadnego pod ręką
ale , krótkiego Patrola K160 też widziałem z DMC przyczepy 3.5 tony w papierach
G - krótka - może holować 2.5 tony, a DMC moja ma 2800kg, a normalnie około 2600kg, wiec tu jest ciut mniej niż dmc pozwala
ps. chyba czas A i D dorobić

Krzysiek
raz jest jak masa, raz jest jak dmc... przepisy , pochlastać sie tylkodanielpoz pisze:jesli juz to jak DMC pojazduklucz13 pisze:Dyskoteka wazy 2700kg na haku moze mieć 3500kg wbite w dowód i daje radę choć wg polskich przepisow na terenie kraju nie wolno ciagać więcej jak masa pojazdu
patrol - długi - tak ma w homogenizacji - kilka sztuk widziałem i wszystkie miały identycznie (w tym jeden nuffka sztuka '01 rocznik też)
krótki - nie mam pojęcia
landrynka - dyskoteka - tak samo, wszystkie 3.5 tony, chyba ze ktos cos w dół pomotał
Krzysiek
Tak ale to chyba jasne i nie budzi wątpliwościdanielpoz pisze:jesli juz to jak DMC pojazduklucz13 pisze:Dyskoteka wazy 2700kg na haku moze mieć 3500kg wbite w dowód i daje radę choć wg polskich przepisow na terenie kraju nie wolno ciagać więcej jak masa pojazdu
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
wlasnie to jest najgorsze, ze to wcale nie jest jasne i budzi mnóstwo wątpliwościklucz13 pisze:Tak ale to chyba jasne i nie budzi wątpliwościdanielpoz pisze:jesli juz to jak DMC pojazduklucz13 pisze:Dyskoteka wazy 2700kg na haku moze mieć 3500kg wbite w dowód i daje radę choć wg polskich przepisow na terenie kraju nie wolno ciagać więcej jak masa pojazdu
pamietacie ten kawałek przepisów o tym 0.7 masy WLASNEJ pojazdu holującego - w częsci dotyczącej przyczepy z hamulcem najazdowym...
powalone do końca
Krzysiek