Rozrusznik ???? XJ

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
misman

Re: Rozrusznik ???? XJ

Post autor: misman » czw lis 24, 2005 12:35 am

trasek pisze:
misman pisze:
Adam Lewandowski pisze: to tra chodzić lub jeździć do zaufanych warsztatów anie do jakiś mechaników co grabię moga naprawiaca nie porządne samochody ja bym mu nie dał do naprawy zapasowych kółek do roweru a co dopiero :lol: rzepa :lol:
Ale to bardzo znany i poważany w środowisku 4x4 warsztat... :roll: I ma wśród uzytkowników wysokie notowania.. To gdzie miałem jechać ? A rozeszło się o to, że mieli maszynkę do zarabiania ( :lol: ) przewodów hamulcowych, w przeciwnym wypadku sam bym to sobie zrobił, i taniej, i lepiej, i pewnie szybciej... :roll: Patałachy :roll:
Samochód Mismana był naprawiany w moim warsztacie ! Jesteś nie zadowolony! bez komentarza.
Tak, jestem niezadowolony (tak się to słowo pisze). Rozczarowany. Zniesmaczony. I dobrze, że nie chcesz komentarza, bo się długo zastanawiałem, czy go tu nie dać. Jak dla mnie to daliście d... z naprawą, więc mam prawo byc niezadowolonym i dawać temu upust. Prawo konsumenta.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Domin_6kila » czw lis 24, 2005 11:02 am

Co do rozrusznika to temat niedawno przerabiałem w osobówce.
Narazie Jeep odpala normalnie. Ale rozrusznik i tak bedę robił przy okazji sworznie przy prawym kole poduszki stabilizatora ............na zime bedzie troche roboty :) ale to jest JEEP i za to go Kochamy !!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
bojach
Kontaktowanie:

Post autor: bojach » czw lis 24, 2005 10:50 pm

misman pisze:

Tak, jestem niezadowolony (tak się to słowo pisze). Rozczarowany. Zniesmaczony. I dobrze, że nie chcesz komentarza, bo się długo zastanawiałem, czy go tu nie dać. Jak dla mnie to daliście d... z naprawą, więc mam prawo byc niezadowolonym i dawać temu upust. Prawo konsumenta.
zniesmaczony to ja jestem czytając takie posty , pisane notabene przez takiego laika .... moze napiszesz gdzie są jeszcze patałachy , bo chyba wszędzie gdzie pojedziesz :)3
pozdrawiam Marek
offpoje team

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Domin_6kila » pt lis 25, 2005 10:05 am

Panowie to na 100 % alternator bo jak nie mogłem odpalić syfa to waliłem w rozrusznik i nic a walternator raz i odpalił i tak ze dwa razy ????????????

Awatar użytkownika
XJeep

Post autor: XJeep » pt lis 25, 2005 10:44 am

Domin_6kila pisze:Panowie to na 100 % alternator bo jak nie mogłem odpalić syfa to waliłem w rozrusznik i nic a walternator raz i odpalił i tak ze dwa razy ????????????
a co ma piernik do wiatraka ... teges nooooo

yyyyyyyy znaczy sie ...

co ma alternator do zapalania syfa...?? :)21

posprawdzaj kontakty na przewodach... !! odkrec, przeczysc, przesmaruj smarem miedzianym ... !!
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pt lis 25, 2005 11:27 am

bojach pisze:
zniesmaczony to ja jestem czytając takie posty , pisane notabene przez takiego laika .... moze napiszesz gdzie są jeszcze patałachy , bo chyba wszędzie gdzie pojedziesz :)3
Oto głos zawodowca :lol: Np: polecającego warsztaty, gdzie magicy gubią przegub półosi a potem próbują wmawiać. że ja "takie właśnie przyniosłem" :lol:
...Ziew... 8)
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
Domin_6kila
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Domin_6kila » pt lis 25, 2005 12:00 pm

Mnie też zastanawia co alter ma do rzeczy ale ewidentnie po walnięciu w niego auto odpala .. To chyba taki jego urok :)

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » pt lis 25, 2005 12:03 pm

Domin_6kila pisze:Mnie te¿ zastanawia co alter ma do rzeczy ale ewidentnie po walniêciu w niego auto odpala .. To chyba taki jego urok :)
Znaczy gdzies na kablach od aku do rozrusznika nielaczy albo tez przekaznik rozrusznika?! Pewnie sie przenosza drgania ;-)
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka :-(

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » ndz sty 15, 2006 1:42 pm

A u mnie ostatnio padły całkiem szczotki, ale wcześniej już dawało znać o sobie, bo zaczynał ciężko kręcić aż przestał. Najgorsze było to że byłem od domu daleko i pomocy na miejscu awari z nikad. Po paru mocnięjszych uderzeniach po rozruszniku jeep zapalił, wtedy prosto do garażu i wymiana szczotek ....... klon zrobiony ze szczotek do rozrusznika z poldoneza ............... kręci aż miło :)21 koszt naprawy 10 zł :)21
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”