dla wawy i okolic służę odpowiednim przyrządem

Moderator: Mroczny
Pojemnosc nie ma tutaj wiekszego znaczenia, moje Camaro 5.7 pali mniej niz XJ, mysle ze jest to spowodowane przez:Ostatnio jeździłem Buickiem 5.0 V8 i spalanie było sporo mniejsze
mi wychodzi przy: Kielce- Wawa (180km), reszta to jazda po wawie do pracy itp: ok 250-280km, tankowanie 45 litrow...Mirek Kal pisze: bez, częste przyśpieszanie i hamowanie - na 43 litrach robie 240 - 250 kilometrów. Czyli nie przekracza 18 litrów. Wyniki całkiem przyzwoite. Jak ktoś pisze o zużyciu grubo ponad 20 litrów gazu to nasuwa się jeden wniosek - gazownia źle wyregulowana albo simik do d......y.
ja jezdze do momentu zanikniecia przyspieszania... samo jezdzenie jest jeszcze mozliwe...Mirek Kal pisze:Acha i jeszcze jedno - oponki to AT 235/75/15. Zbiornik gazu 60 litrów, ustawiony tak że do całkowitego unieruchomienia silnika ze względu na brak gazu 45 litrów, pozostaje w zbiorniku 15 litrów niestety nie do użycia
A ja jeżdżę dopóki nie zacznie mi się świecić rezerwabartman pisze:ja jezdze do momentu zanikniecia przyspieszania... samo jezdzenie jest jeszcze mozliwe...Mirek Kal pisze:Acha i jeszcze jedno - oponki to AT 235/75/15. Zbiornik gazu 60 litrów, ustawiony tak że do całkowitego unieruchomienia silnika ze względu na brak gazu 45 litrów, pozostaje w zbiorniku 15 litrów niestety nie do użycia
50% paliwa idzie w rure, to standart...postrach pisze:Po przeczytaniu kilku postów stało się jasne - szeroki za dużo pali i to chyba grubo za dużo. Zazwyczaj jeżdżę na gazie i przy dość delikatnej jeździe po mieście 70l wystarcza na 250km. To bardzo dużo, ale zawsze gazu. Ale uwaga, ten tydzień pojeździłem na benzynie i pół baku starczyło na niecałe 150km!! To wychodzi ponad 23l na 100km.i to przy naprawdę spokojnej jeździe. Znaję sobie sprawę, że HO, automat i opony 30' M/T robią swoje, ale 23l
Czy ktoś ma może pomysł co może być przyczyną?? Może sonda lambda?? Silnik pracuje równo, nie kopci, nie bierze oleju. Automat też jest wporządku. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość