peep mi sie glupio popsul :)

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Pucha
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pucha » pt gru 02, 2005 9:54 pm

pezet pisze: Nie wiem czy sobie jaja robisz, ale jak tylko swojego odzyskam to na pewno sprawdze
Prawde mowi :) Tak rzeczywiscie jest.
Co do tego "kultowego wlacznika" swiatel to tez sie na to zlapalem. Odebralem auto od gazownika i mialem jechac do Poznania. Wsiadam, odpalam, jade i... kurna co jest - jasno jakos tak :lol: Wszystkie drzwi i klape posprawdzalem i nic. Wykrecilem zarowki i jade dalej. Po drodze stwierdzilem, ze cos za jasno mi deska swieci (zwykle jezdze na dosyc slabym jej podswietleniu), wiec lapie za galke, przekrecam i slysze 'pstryk'!!! Wtedy zalapalem - mialem sam z siebie i niezly ubaw :lol:
XJ '90 4.0 non HO Ltd - sprzedany... :(
Be a man - fix the glitch, just remember life's a BITCH

Awatar użytkownika
Max

Post autor: Max » sob gru 03, 2005 11:23 am

A w 95 ZJ nie ma chyba tego followmehome'a... :( Chyba, ze sie go jakos inaczej odpala...
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob gru 03, 2005 6:17 pm

Sprawdzilem - faktycznie same gasną, jak juz do domu trafie :)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
XJeep

Post autor: XJeep » sob gru 03, 2005 7:45 pm

u mnie dodatkowo jeszcze swialtla sie same zapalaja jak rusze z miejsca...
:)21
taki patent amerykanski (choc moj XJ z canady przyjechal...) !! Swieca sie wedy swiatla "dlugie" na 30 % mocy !!

mam tak:
-> ruszam - zapalaja sie swiatla dzienne ... z przodu
-> pierwsza pozycja - zapalenie obrysowek pomaranczowych (pion i poziom) , postojowki i swiatła tylne
-> 2ga pozycja - swiatla mijania

no i oczywiscie autko mnie odprowadza do domu swiatelkami ... !! :)2
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob gru 03, 2005 9:49 pm

Widzialem taki patent w Chryslerze, ale do tego sa specjalne zarowki z 3 zarnikami.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
XJeep

Post autor: XJeep » sob gru 03, 2005 10:31 pm

pezet pisze:Widzialem taki patent w Chryslerze, ale do tego sa specjalne zarowki z 3 zarnikami.
nic podobnego !!

normalna zarowkla H4 !! jest jakis "pierdolnik"l sterujacy co dostaje sygnal ze skrzyni autom. ze auto sie toczy i zapodaje z napieciem 30 % mocy normalnej swiatla drogowego !!

fajny patent bo caly rok na swiatlach smigam ale upierdliwy jak chce sie wziasc sygnal na przekaznik np. na halogeny ... !!

wszystko wariuje...

wlasnie jestem na etapie poszukiwania stalego napiecia swiatel dlugich coby wysterowac halogeny przekaznikiem !! i ni hu hu !! wszedzie na kablach swiatel drogowych pojawia mi sie to male napiecie swiatel dziennych... !!

ale nic to ... dorwe gnoja... jutro szukam w "swith'u" przy kolumnie kierowniczej... tam gdzie ciegno od dlugich... !!
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...

Awatar użytkownika
homikk

Post autor: homikk » ndz gru 04, 2005 9:12 am

Pucha pisze:
pezet pisze: Nie wiem czy sobie jaja robisz, ale jak tylko swojego odzyskam to na pewno sprawdze
Prawde mowi :) Tak rzeczywiscie jest.
Co do tego "kultowego wlacznika" swiatel to tez sie na to zlapalem. Odebralem auto od gazownika i mialem jechac do Poznania. Wsiadam, odpalam, jade i... kurna co jest - jasno jakos tak :lol: Wszystkie drzwi i klape posprawdzalem i nic. Wykrecilem zarowki i jade dalej. Po drodze stwierdzilem, ze cos za jasno mi deska swieci (zwykle jezdze na dosyc slabym jej podswietleniu), wiec lapie za galke, przekrecam i slysze 'pstryk'!!! Wtedy zalapalem - mialem sam z siebie i niezly ubaw :lol:
ja z siebie tez :)21
miałem podobnie do wczoraj...
XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber

GG 3814878

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”