ile benzyny dla Cherokee 4.0 trza na setke wlać?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
rozprza
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rozprza » wt sty 10, 2006 3:54 pm

tankowałem juz dwa razy ale nie pod korek bo bliższych obliczeń się boję :P od niedawna nim jeżdżę ale założył bym się że skrzynia ma 5 biegów możlwe to jest?? z kolegą kurna liczyłem i jemu też 5 wyszło :o
vojager 3.3 grand 5.9

SiMarco

Post autor: SiMarco » wt sty 10, 2006 3:59 pm

Ten niby 5 bieg to tylko wynik - sorry nie jestem fachowcem więc może źle to nazwę - zmniejszenia ciśnienia w skrzyni przy pracy bez obciążenia i lekki spadek obrotów. Tak jakoś mi to kiedyś mechanior wytłumaczył. Nie jestem pewny czy Over Drive to to samo?
Tak czy siak 5 biegu nie ma :lol:
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » wt sty 10, 2006 4:38 pm

SiMarco pisze:Ten niby 5 bieg to tylko wynik - sorry nie jestem fachowcem wiêc mo¿e ¼le to nazwê - zmniejszenia ci¶nienia w skrzyni przy pracy bez obci±¿enia i lekki spadek obrotów. Tak jako¶ mi to kiedy¶ mechanior wyt³umaczy³. Nie jestem pewny czy Over Drive to to samo?
Tak czy siak 5 biegu nie ma :lol:
Nie to nie tak - to efekt zblokowania konwertera na 4ce (4ka jest nazywana Over Drive)
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka :-(

Awatar użytkownika
rozprza
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rozprza » wt sty 10, 2006 5:14 pm

czyli żeby miec pewność trzeba gaz do dechy i czekać :D czy olej w skrzyni automatycznej jest tylko czerwony czy występują inne kolorki?
vojager 3.3 grand 5.9

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » śr sty 11, 2006 12:49 am

rozprza pisze:czyli żeby miec pewność trzeba gaz do dechy i czekać :D czy olej w skrzyni automatycznej jest tylko czerwony czy występują inne kolorki?
jak występuje kolorek ciemniejszy niż czerwony to lepiej szybko zmień bo za długo nie pojeździsz... :lol:
Tak na poważnei to najczęściej występuje czerwony ale widziałem kiedyś DEXRON III i był taki zielono-fioletowy :o :o :o ( ale na ogól robią czerowny ) :)2
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”