MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT
Moderator: Mroczny
-
rozprza
- jestem tu nowy...

tankowałem juz dwa razy ale nie pod korek bo bliższych obliczeń się boję

od niedawna nim jeżdżę ale założył bym się że skrzynia ma 5 biegów możlwe to jest?? z kolegą kurna liczyłem i jemu też 5 wyszło

vojager 3.3 grand 5.9
-
SiMarco
-

Ten niby 5 bieg to tylko wynik - sorry nie jestem fachowcem więc może źle to nazwę - zmniejszenia ciśnienia w skrzyni przy pracy bez obciążenia i lekki spadek obrotów. Tak jakoś mi to kiedyś mechanior wytłumaczył. Nie jestem pewny czy Over Drive to to samo?
Tak czy siak 5 biegu nie ma

XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
-
Radek666
-

autor: Radek666 » wt sty 10, 2006 4:38 pm
SiMarco pisze:Ten niby 5 bieg to tylko wynik - sorry nie jestem fachowcem wiêc mo¿e ¼le to nazwê - zmniejszenia ci¶nienia w skrzyni przy pracy bez obci±¿enia i lekki spadek obrotów. Tak jako¶ mi to kiedy¶ mechanior wyt³umaczy³. Nie jestem pewny czy Over Drive to to samo?
Tak czy siak 5 biegu nie ma

Nie to nie tak - to efekt zblokowania konwertera na 4ce (4ka jest nazywana Over Drive)
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

-
rozprza
- jestem tu nowy...

czyli żeby miec pewność trzeba gaz do dechy i czekać

czy olej w skrzyni automatycznej jest tylko czerwony czy występują inne kolorki?
vojager 3.3 grand 5.9
-
Kosa

-
Kontaktowanie:
rozprza pisze:czyli żeby miec pewność trzeba gaz do dechy i czekać

czy olej w skrzyni automatycznej jest tylko czerwony czy występują inne kolorki?
jak występuje kolorek ciemniejszy niż czerwony to lepiej szybko zmień bo za długo nie pojeździsz...
Tak na poważnei to najczęściej występuje czerwony ale widziałem kiedyś DEXRON III i był taki zielono-fioletowy

( ale na ogól robią czerowny )

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up