Czas coś kupić

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » śr sty 25, 2006 2:44 pm

Wygląda ładnie, ale to dlatego że najprawdopodobnie był malowany, z tego co widac na zdjęciach to limited, a w nich jest taki złoty paseczek z boku. No chyba że go ktoś sciągnął w co wątpie.
Tak że mógł chulać po terenie i zrobiony został retusz. Tak czy inaczej to wróżenie z fusów do póki tego nie obejrzysz to się nic nie dowiesz konkretnie.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » śr sty 25, 2006 5:22 pm

Jancio Wodnik pisze:Ups. moja pomyłka. Zbyt blisko kropkę postawiłem. Oczywiście adres to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83163039 , jeśli ktoś go oblukał lub słyszał coś na temat tego jeep,ka to proszę o kontakt. Na oko wygląd jest całkiem całkiem ale jakoś pieca facet nie pokazał. Wnętrze też owiane tajemnicą. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam.
Brak paskow moze swiadczyc o tym ze byl malowany.

Dlaczego?

Jesli po naprawie blacharki i pomalowany - to super.
A jeśli po wypadku - to już wymaga dokladnego sprawdzenia.

Podobno byly jakies modele bez paskow, ale byl to chyba Sport z ktoregos rocznika - a ten na taki nie wyglada.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Jancio Wodnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jancio Wodnik » śr sty 25, 2006 11:29 pm

W sumie to sam powinienem zwrócić uwagę na niemanie paska ale jak już napisałem wcześniej w kwesti Jeep'ów jeszcze nie jestem zbyt obeznany. A jeśli chodzi o brak paska to takich jest więcej np. http://www.trader.pl/details,134,100288176.asp . Czyżby też był malowany??

Awatar użytkownika
intruz

Post autor: intruz » śr sty 25, 2006 11:34 pm

raczej tak. Jest napisane, ze to limited, a one zawsze mialy zlote paski i napis'limited' na blotniku...
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » czw sty 26, 2006 12:02 am

Jancio Wodnik pisze:W sumie to sam powinienem zwrócić uwagę na niemanie paska ale jak już napisałem wcześniej w kwesti Jeep'ów jeszcze nie jestem zbyt obeznany. A jeśli chodzi o brak paska to takich jest więcej np. http://www.trader.pl/details,134,100288176.asp . Czyżby też był malowany??
Ten był malowany na 90%.
Brak paskow to jedno (a Limited zawsze mialy), a drugie - jak na rocznik 88 to zbyt ladnie wyglada.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Marcin978

Post autor: Marcin978 » czw sty 26, 2006 12:38 am

ja widzialem pare przerobek jeepow na calkowicie black bez paskow, czarny gril i to mi sie spodobalo

i tez sobie odnowilem lakier swojego limited przy okazji stluczki
zlecilem malowanie calego na czarny, zlikwidowalem wszystkie emblematy i zolte paski

moze w niektorych wypadkach lepiej jak jest nowy lakier, bo wkoncu po 15 latach oryginalny nie bedzie wygladal jak nowy, tylko zeby jeep byl prosty i nie ze szpachli

a lakierowanie jeepka to minimum 3.5-4 tys pln

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw sty 26, 2006 10:41 am

Jancio Wodnik pisze:W sumie to sam powinienem zwrócić uwagę na niemanie paska ale jak już napisałem wcześniej w kwesti Jeep'ów jeszcze nie jestem zbyt obeznany. A jeśli chodzi o brak paska to takich jest więcej np. http://www.trader.pl/details,134,100288176.asp . Czyżby też był malowany??
Ładnie wyremontowana blacha. :)21

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » czw sty 26, 2006 10:48 am

a oglądał go ktoś w realu ?? Bo na tym zdjęciu to G*wno widać a nie stan blach
:)21
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw sty 26, 2006 10:56 am

SławekXJ pisze:a oglądał go ktoś w realu ?? Bo na tym zdjęciu to G*wno widać a nie stan blach
Może źle się wyraziłem ale chodziło generalnie o lakier, :)21

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » czw sty 26, 2006 11:03 am

Adamek pisze: Może źle się wyraziłem ale chodziło generalnie o lakier, :)21
A pod spodem zaszpachlowane Levisy
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw sty 26, 2006 11:16 am

SławekXJ pisze:
A pod spodem zaszpachlowane Levisy
Kto wie, może nie tylko. :)21

Jancio Wodnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jancio Wodnik » wt sty 31, 2006 10:09 am

Witam wszystkich ponownie. Cały czas jestem na etapie poszukiwań ale szcerze powiedziawszy moja cierpliwość poddawana jest strasznym mękom. Ciekawe czy uda mi się zakupić "coś" w ciągu miecha. Proszę o ocenę ( bo może ktoś to widział ) http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83178898 oraz http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83925854 . Ten ostatni w dobrej rozdzielczości i ładnie wygląda. A swoją drogą to czego 99% ogłoszeń to Polska pół-zach. na podkarpaciu przecież 4x4 ma większe pole do popisu. Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » wt sty 31, 2006 10:22 am

Jancio Wodnik pisze:A swoj± drog± to czego 99% og³oszeñ to Polska pó³-zach. na podkarpaciu przecie¿ 4x4 ma wiêksze pole do popisu. Pozdrawiam i proszê o odpowiedzi.
Bo tam z Holandii najblizej ;-)
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka :-(

Awatar użytkownika
Voytass
Kontaktowanie:

Post autor: Voytass » wt sty 31, 2006 12:02 pm

Jancio Wodnik pisze:Ups. moja pomyłka. Zbyt blisko kropkę postawiłem. Oczywiście adres to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83163039 , jeśli ktoś go oblukał lub słyszał coś na temat tego jeep,ka to proszę o kontakt. Na oko wygląd jest całkiem całkiem ale jakoś pieca facet nie pokazał. Wnętrze też owiane tajemnicą. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam.
'bry :)

Bylem w ten weekend w Toruniu, obejrzalem autko (sam szukam w podobnym targecie :)21).

Generalnie gosc ma auto od dwoch tygodni i nic wlascicie o nim nie wie, bo zamienil sie z kims za Primere, ktora mial na sprzedaz.

- wydech od motoru :)21 (ladnie gada, ale...)
- opony 275, wiec wozi na nierownosciach i sliskim (nie jechalem na rownym i czarnym, wiec nie wiem, wlasciciel mowi, ze autko wtedy jedzie ladnie. Jesli nie, to i zawias pewno do robienia.)
- skrzynia biegi zmienia ladnie, na ile udalo sie sprawdzic z pasazerem-wlascicielem, ktory sie o autko bal ;)
- reduktor przelacza napedy, ale na czarnym nie sprawdzilem, jednak wydaje mi sie, ze PT->FT jest OK
- nieco wyje przedni most po dolaczeniu (albo wal albo jakos tam w okolicy)
- silnik wilgotny od gory - na pewno leci spod pokrywy zaworow, raczej spod glowicy tez nieco, glebiej nie zagladalem
- nie dziala podnoszenie/opuszczanie calego prawego fotela, co do lewego to nie wiem
- klimy nie sprawdzilismy ;)
- nie ma konsoli dachowej
- instalacja gazowa zalozona bezmyslnie - butla eliminuje kolo zapasowe, bo jest za dluga.

Aha - pompa hamulcowa jest zwykla, nie elektryczna, wiec pewien plus. ABS nie ma i dobrze :D
kiosk na AT
www.wawa4x4.pl
Only at... Jeep.org.pl

Jancio Wodnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jancio Wodnik » ndz lut 12, 2006 4:27 pm

Witam wszystkich po pewnym czasie niebytności co nie oznacza że odp. nie czytałem. Dzięki Voytass świetnie opisałeś wóz. Więc wybierać się raczej nie ma po co. Ja miedzy czasie podzwoniłem trochę po mających Jeep,ki na zbyciu. Jest jeden który miast zbiornika na paliwo ma tyko butlę na gaz. Następny był malowany bo jak powiedział właściciel wadą jeep,ów jest to że farba się "łuszczy". Chodziło mu o to że w niektórych miejscach na lakierze pokazały się białe chmórki ( co jest tego przyczyną??). Jednak większą wadą tego auta a właściwie posiadacza tego samochodu ( 2004 )jest to że od początku posiadania nie wymienił jeszcze płynów ustrojowych nie licząc płynu do spryskiwaczy i paliwa. Pozwoliłem sobie też na zrobienie 200km aby samemu a właściwie w tow. kumpal przetestować jeden z jeep,ów ogłoszonym na allegro. Dobra rada dla kupujących, jeśli chcesz kupić np. jeep,a to weź ze sobą kogoś komu podoba się np. Pajero. Fascynat Pajero znajdzie tysiąc wad w jeep,ie które twojemu oku poprostu umkną. Uwierzcie mi działa do tego stopnia że przed wyjazdem byłem przekonany iż wrócę do domu w pięknym Cherokee w skórze i drewnie, zagazowanym z webasto itd itd. Wróciłem z ogromnym kacem moralnym. Prócz kilku zaniedbań jak brak a właściwie niepodpięcie klimy, webasto, lekko ściętymi kapciami z zewnętrznej strony, klekotaniem któregoś z zaworów, przepuszczaniem amortyzatorków przy tylnej klapie i kilku dziwnych zamalowaniach przeraził mnie ogromny brak miejsca na tylnej kanapie. Wcześniej jakoś tego nie widziałem ( nie był to pierwszy cherokke jakim miałem przyjemność jechać ). Niby można posadzić tam trzy osoby i wmiarę jak te osoby są mniejsze powinno to być wygodniejsze, ale jeśli to są dzieci które są trzeba sadzać w fotelikach sprawa się komplikuje i to bardzo. Wycięcie w kanapie w miejscu na nadkole uniemożliwia przesunięcie fotelika do okna. W rezultacie z pięcioosobowego samochodu redukujemy go do czteroosobowego czyli tak jak w 126p. Czy ktoś borykał się z takim problemem? Może udało się to jakoś rozwiązać? Czy jest możliwość wyposarzyć Jeep,a w dodatkową ławkę z tyłu kosztem miejsca w bagażniku? Jeśli nie uda mi się tego jakoś rozwiązać to będę musiał zakupić długą pojarkę ale to jest ostatnia rzecz na jaką mam ochotę. Nie chcę tutaj obrażać właścicieli Pajero. Mnie Cherokee poprostu się podoba tak jak im ich mitsubishi. Niestety jeśli nikt mi nie pomoże będę musiał wziąśc pod uwagę względy użytkowe. Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc. Chciałbym wiedzieć czy można zwiększyć liczbę miejsc w Cherokee i jak to zrobić legalnie??

Awatar użytkownika
krism
Kontaktowanie:

Post autor: krism » ndz lut 12, 2006 4:40 pm

nie da sie zwiekszyc ilosci miejsc w xj legalnie jak dasz jeszcze gaz to bagaznik jest maly i zbyt plytki na motanie

Jancio Wodnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jancio Wodnik » ndz lut 12, 2006 4:50 pm

Chciałbym zrobić tylko ławkę dla dziecięcych fotelikó. Jest coś takiego w Hummer,ze. Dodajesz łaskę i po krzyku. Dla dzieci wiele miejsca nie jest potrzebne więc przestrzeń w bagażniku była by wystarczająca. Pozostaje tylko odpowiednie zamocowanie pasów. Ehh, chyba bujam w obłokach. Skończy się tym że na podwórku Pajero będzie stał

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz lut 12, 2006 4:59 pm

To może ZJ po prostu? :)
Ale tak serio, to nie wiem, czy nie jest tak, że dziecko może siedzieć w foteliku byle gdzie, byle fotelik poprawnie przymocowany i żeby nie przekroczyć ilości osób w dowodzie, tzn. nawet jak do bagażnika wpakujesz 2 dzieci to napewno nie możesz posadzić 3 pasażerów na kanapie.
Acz nie wiem, nigdy się z takim zagadnieniem nie stykałem :)
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

Jancio Wodnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jancio Wodnik » ndz lut 12, 2006 5:06 pm

Z tego co gdzieś kiedyś daaaaaawno tmu czytałem o hummer,ze wystarczyło uzbroić się w tą dodatkową ławeczkę, odpowiednio ją umocować, następnie badania i zmiana wpisu do dowodu. Mam nadzieje że odezwie się ktoś kto zna zagadnienie od stony prawnej i technicznej. A tak na marginesie to przecież samochody dostawcze przerabia się na osobowe i odwrotnie więc...

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz lut 12, 2006 5:15 pm

Hmm... skoro w hummerze tak się da... to kup hummera ;)

Awatar użytkownika
Voytass
Kontaktowanie:

Post autor: Voytass » ndz lut 12, 2006 5:23 pm

Jancio Wodnik pisze:Chciałbym zrobić tylko ławkę dla dziecięcych fotelikó. Jest coś takiego w Hummer,ze. Dodajesz łaskę i po krzyku. Dla dzieci wiele miejsca nie jest potrzebne więc przestrzeń w bagażniku była by wystarczająca. Pozostaje tylko odpowiednie zamocowanie pasów. Ehh, chyba bujam w obłokach. Skończy się tym że na podwórku Pajero będzie stał
Dobre Pajero zle nie jest ;) Ale moze w takim razie naprawde ZJ? 4.0 nie pali wiecej chyba, wprawdzie brzydszy jest :)21 bo jakis taki okraglejszy, ale miejsca w nim zauwazalnie wiecej... XJ z tylu faktycznie na dwie osoby jest raczej...
kiosk na AT
www.wawa4x4.pl
Only at... Jeep.org.pl

Jancio Wodnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jancio Wodnik » ndz lut 12, 2006 6:12 pm

Chyba skorzystam z rady mendelmax'a. A co, jak szaleć to szaleć. Tak na poważnie to Grand jest tak piękny że aby zamontować tam jakieś CB lub TRX na 2m będę musiał umówić się z dekoratorem wnętrz. W XJ gdziekolwiek zamontujesz takie ustrojstwa zawsze jest to dobre miejsce. Co do spalania w ZJ to jest chyba większe z powodu większej jego wagi. Pajero nie jest złym samochodem i napewno ma też zalety które nie posiada Cherokee choćby nawet ilość osób, lift'owanie budy, ale uczucie kierowania XJ'tem jest niepowtarzalne.

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz lut 12, 2006 6:17 pm

ZJ jest konstrukcyjnie to XJ dość podobny, napewno dużo wygodniejszy, co do masy to faktycznie, ktoś kiedyś podawał, że chyba ok. 300 kilo różnicy, co rzutuje na spalanie i osiągi. Ale jak chcesz autko dla całej rodziny to czemu nie? Ja mam WJ 4.0, na codzień starcza spoko, w wakacje turystyczny offroad na plażę, do lasu itd. też. A niektórzy robią z tego naprawdę zdrowe terenówki ;) Jest gdzieś zresztą temat XJ vs. ZJ, poczytaj, może się przekonasz :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”