Witam
Chciałbym wstawić do XJ instalację gazową. Najchętniej V generacji - z wtryskiem ciekłego gazu do kolektora ssącego. Wiąza się jednak z tym wyskoie koszty (6kPLN) i słyszałem że te instalacje się nie sprawdzają - taki system wytrzymuje ok 2 lat i samochód traci moc, zaczyna wiecej pali, itd. Winny jest podobno "brudny" gaz.
W związku z tym pytanie do Was - o instalacje gazowe z którymi macie doświadczenie, co możecie polecić (II, III, IV, czy może V generację). Na co zwrócić uwagę przy wyborze i instalacji.
Pozdrawiam
Zakr
GAZ DO CHEROKEE
Moderator: Mroczny
Zakr, na Boga, kupujesz auto z napędem na dwa koła "bo cię nie stać na lepsze" i chcesz pakować V generację?
Po jakiego kija? Wrzucisz II generację za 2-3K i masz święty spokój, a ponadto 5-7 tysięcy w kieszeni...
PS. Nie wiem skąd masz cenę 6 tys zł, ale jak dotąd najtaniej znalazłem za 8. (pamiętaj, że to 6 garów a nie 4, więc i cana wyższa, bo wtryskiwacze tam są okrutnie drogie) Jakby co poproszę o linka

PS. Nie wiem skąd masz cenę 6 tys zł, ale jak dotąd najtaniej znalazłem za 8. (pamiętaj, że to 6 garów a nie 4, więc i cana wyższa, bo wtryskiwacze tam są okrutnie drogie) Jakby co poproszę o linka

Ostatnio zmieniony sob lip 22, 2006 2:10 pm przez mendelmax, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
a ja Wam powiez ze rozwazalem ostatnio zamontowanie gazowni, ale spadlo z przyczyn finansowych....
po rozmowach z ludzmi ktorzy jezdza na gazie ( przypadkowi uzytkownicy na ulicy) , oczywiscie bralem pod uwage tylko tych co pipami latajom.
po rozmowach z gazownikami...
po poczytaniu forum...
nasuwa sie jedna mysl...
PRINS
niestety 6300 kosztuje do V8
i pewnie na wiosne bedzie...
pzdr
po rozmowach z ludzmi ktorzy jezdza na gazie ( przypadkowi uzytkownicy na ulicy) , oczywiscie bralem pod uwage tylko tych co pipami latajom.
po rozmowach z gazownikami...
po poczytaniu forum...
nasuwa sie jedna mysl...
PRINS
niestety 6300 kosztuje do V8
i pewnie na wiosne bedzie...
pzdr
SebaSan
Pruszków/Warszawa
gg25706
nie masz nic do napisania - nie pisz
(crby Pietrasik)