przegrzewanie jeep xj 4l

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
XJeep

Post autor: XJeep » czw gru 25, 2003 1:07 pm

witam!!!
wiem ze pozno troche na odpowiedzi - ale tak se czytam i czytam !!

mialem tez problem z grzaniem w swoim xj'cie - poza wiskiem ktore mialem ( ale juz nie mam) skrecone na stale - nie polecam !! wazne jest tez zeby wentylator klimy dobrze sie zalanczal, nikt o tym nie wspomnial wiec stwierdzilem ze nie zaszkodzi napisac hehe!!

u mnie jak kupilem xj to wentylator byz od mesia i wial w druga strone, czyli jak stalem przed autem to zapodawal mi po girach!! co zalaczylem chlodek to mi motor wariowal od temperatury, wtedy wlanczalem wentylatyor i bylo jeszcze gorzej - trwalo to cale 2 dni zanim nie wpadlem na pomysl wymiany wiatraka. okazalo sie jednak z ze wiatrak od klimy nie ma sterowania i ze wlanczany jest osobnym wlacznikiem !! jaka jak berety - kolo co mi jeepa sprzedawal twierdzil te to wlacznik wiatraka terenowego - ozgroooo - ale jakos tam po trupach doszedlem do sedna, znalazlem zagubiony kabel sterowania i zalozylem oryginalnego fana - i jest giiiit

pozdrawiam

michal j - xj 94 country - poznan

jakzon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jakzon » ndz gru 28, 2003 6:30 pm

Dzięki... na razie jest zimno więc syf chodzi jak trzeba. Wiosną jeśli mu nie przejdzie będę go robił od podstaw (po prostu wszystko co związane z przegrzewaniem). Pozdr

belfer

Post autor: belfer » śr sie 04, 2004 9:21 pm

Pytanie laickie: Jeżeli założyłem czujnik temperatury wody( wkręcany w głowicę z tyłu) bez sprawdzenia czy jest zamiennikiem to czy wskaźnik temperatury może oszukiwać? Dzisiaj przy zablokowanym termostacie pokazywał 260 F i trochę się przeraziłem. Jutro zakładam nowy termostat i ciekaw jestem co wtedy pokaże?
Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”