Nie wchodzi na obroty, nie przewody, świece, kopułka...
Moderator: Mroczny
- cornholio78
- cornholio78
- mazurkas007
-
Płyn do czyszczenia wtrysków działa - ale jak przez nie przepływa, jak są zapieczone, to ten płyn nic nie da.ironek pisze:myślisz że zapiekło wtryski?? a ten płyn który wlałem - do czyszczenia wtrysków nie zadziała?? - cholera - czyżby też pan doktor?!
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
To by znaczyło że jest zamontowana przynajmniej ŹLE!ironek pisze:to już poprostu jest pech - wczoraj w nocy w terenie zerwałem instalację gazową - razem z zaworem do tankowania - na benzynę nie jeżdzi - gazu nie zatankuję a gazownicy mają wolną sobotę - szlag by to trafił
Wszelkie przewody i zawór tankowania powinne być tak zrobione że nie zerwiesz ich w terenie. Zawór tankowania w metalu a nie w plastikowym narożniku itp.
Poztym, bez zawóru tankowania możesz jezdzić, zakręcasz w butli i już.
wiesz co ja mam dziwną wersję PERFORMANCE która posiada spojlerki od dołu i na zderzakach - no i panowie gazownicy zrobili mi wlew w tylnym spojlerku który notorycznie zrywam bo 2" już mi nie starcza pomalutku - ale teraz jak pojadę do nich to im powiem żeby mi wlew przenieśli do komory wlewu paliwa - ponoć się mieści a już nie stracę go na wyjebach.hehe
xj 4.0 performace "93,LPG, LIFT >4,5", MT 31"
- cornholio78
na wyłączonym silniku daje tylko na szybę - w każdej pozycji - nie reaguje na nic innego - sprawdż jak zapalisz silnik wtedy zaczyna działac podciśnienie - jeśli bez zmian to sprawdż dokładnie kostki przy przełącznikach - chyba 3 sztuki tam są - rozepnij poczyść i włóż spowrotem - jeśli nic to może być podciśnienie - zobacz tą gruchę którą masz po stronie pasażera zabudowaną w przednim zderzaku czy nie spadł wężyk - pozdro
- rozprza
- jestem tu nowy...
ironek pisze:jeśli bez zmian to sprawdż dokładnie kostki przy przełącznikach - chyba 3 sztuki tam są - rozepnij poczyść i włóż spowrotem - jeśli nic to może być podciśnienie - zobacz tą gruchę którą masz po stronie pasażera zabudowaną w przednim zderzaku czy nie spadł wężyk - pozdro
dokładnie tak jest i tempomat nie działa, gdzie są te 3 kostki?? nie chcę zdejmować czegoś czego nie trzeba i chyba będzie to coś z ciśnieniem bo słychac syczenie może jednak coś spadło

vojager 3.3 grand 5.9
EGR.rozprza pisze:ironek pisze:jeśli bez zmian to sprawdż dokładnie kostki przy przełącznikach - chyba 3 sztuki tam są - rozepnij poczyść i włóż spowrotem - jeśli nic to może być podciśnienie - zobacz tą gruchę którą masz po stronie pasażera zabudowaną w przednim zderzaku czy nie spadł wężyk - pozdro
dokładnie tak jest i tempomat nie działa, gdzie są te 3 kostki?? nie chcę zdejmować czegoś czego nie trzeba i chyba będzie to coś z ciśnieniem bo słychac syczenie może jednak coś spadłoco do wchodzenia na obroty była to wina zapłonu tzn nie kopułki itp tylko jakiegoś sterowania też curva ciśnieniami
ale dokładnie nie powiem
EGR byl do 90 roku z renixemPKi pisze:EGR.rozprza pisze:ironek pisze:jeśli bez zmian to sprawdż dokładnie kostki przy przełącznikach - chyba 3 sztuki tam są - rozepnij poczyść i włóż spowrotem - jeśli nic to może być podciśnienie - zobacz tą gruchę którą masz po stronie pasażera zabudowaną w przednim zderzaku czy nie spadł wężyk - pozdro
dokładnie tak jest i tempomat nie działa, gdzie są te 3 kostki?? nie chcę zdejmować czegoś czego nie trzeba i chyba będzie to coś z ciśnieniem bo słychac syczenie może jednak coś spadłoco do wchodzenia na obroty była to wina zapłonu tzn nie kopułki itp tylko jakiegoś sterowania też curva ciśnieniami
ale dokładnie nie powiem

Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie 

To się chyba rozprzestrzenia bo odkryłem dzisiaj w moim tą samą bolączkęrozprza pisze: nawiew tylko na szybę suwak nic nie daje tzn nie chce lecieć na kabinkę, gdzie szukać rozwiązania???

Powiadacie że ta grucha w przednim zderzaku ma coś tym wspólnego? Kiedyś się na nią natknąłem i zastanawiałem do czego to ustroistwo ale nie miałem czasu się nad tym doktoryzować...
Jeep ZJ poziom 0
a trzy kostki o których pisałem są mniej więcej pod radiem w środku - chodzi o prąd do przełączników nawiewu - warto też je sprawdzić bo jeśli jeżdzisz po wyjebach to czasami radio je rozłącza - a przy okazji można je przeczyścić - będzie pewność że to nie one - najlepiej wyciągnąć radio i zobaczyć - jeśli nie to panel nawiewu jest przykręcony czterema śrubkami i nie ma większego problemu zeby go ściągnąć - przy okazji jest tam jedno cięgno które tez można oblukać 

- rozprza
- jestem tu nowy...
sprawdziłem wszystkie widoczne miejsca z ciśnieniem i gruszce był pęknięty i zsunięty przewód, ten z boku od strony silnika nie kabiny, założyłem uszczelniłem i......kupa
wtedy po nitce do kłębka zdjąłem drewno
radio, przełącznik nawiewu i znalazłem wypiętą wiąchę przewodów zakończoną dziwnym końcem wpiąłem i... dalej kupa
miałem sie zabrać za nabićie klimy ale z niepełnosprawnym nawiewem chyba nie ma sensu....... ciemno było i nie miałem warunków do mocniejszego obnażenie peepa ale chyba be musiał 

vojager 3.3 grand 5.9