serwisowka do jeepa po POLSKU

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

belfer

Post autor: belfer » czw maja 27, 2004 12:27 pm

[quote="Bocian"]Bardzo chetnie pisalbym sie na ten progsik po polsku z allegro.
Moge sie zrewanzowac prawie calym CD materialow do XJ.

Zbankrutuje niedlugo przez to :) juz wyslalem 10 CD za free z tym po calej polsce :)
Nie wiedzialem ze tyle XJtow jest w naszym kraju :) To dla mnie prawdziwe zaskoczenie :D[/quote]
Ja też będę wdzięczny za takowe CD :P . Sam oferuję pomoc w tłumaczeniu z angielskiego.
Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » czw maja 27, 2004 1:11 pm

Moglym liczyc na ta instrukcje?
CD-rom, wersja papierowa lub cokolwiek? Dorzuce sie do kosztow wszelakich, oczywiscie.
Mam, jak pisalem poprzednio ksero => Bible of Jeep Owners" ... , nie ma problemu z uzyczeniem.
Jak mozna sie sie kontaktowac zatem w zakresie pozyskania info o jeepie?
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » czw maja 27, 2004 4:55 pm

Przemek wawa pisze:Moglym liczyc na ta instrukcje?
CD-rom, wersja papierowa lub cokolwiek? Dorzuce sie do kosztow wszelakich, oczywiscie.
Mam, jak pisalem poprzednio ksero => Bible of Jeep Owners" ... , nie ma problemu z uzyczeniem.
Jak mozna sie sie kontaktowac zatem w zakresie pozyskania info o jeepie?

To do mnie wszyscy gadaja? :o

:)

Za tydzien jak przestane spac na podlodze we wlasnym mieszkaniu w spiworze to mozecie sie zglaszac.

Awatar użytkownika
wiklos

Post autor: wiklos » czw cze 03, 2004 8:57 am

No wiec mam te plytki z alegro instrukcja w wersji elektronicznej. Podobno dostalem wersje do wszystkich posiadanych przez sprzedajacego samochodow Problem jest jeden soft dziala na macOS Sprzedajacy zalacza emulator tego systemu na PC ale narazie do konca nie udalo mi sie tego uruchomic Gdyby Ktos z Warszawy czul sie na silach tzn mial z takimi emulatorami juz do czynienia to prosze o kontakt na priv lub poczte moze wspolnymi silami pojdzie szybciej ???

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » czw cze 03, 2004 10:30 am

Zadzwonie dzisiaj do "swoich" IT-owcow, moze cos poradza, a pewnie tak :).
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » czw cze 03, 2004 11:25 am

wiklos pisze:No wiec mam te plytki z alegro instrukcja w wersji elektronicznej. Podobno dostalem wersje do wszystkich posiadanych przez sprzedajacego samochodow Problem jest jeden soft dziala na macOS Sprzedajacy zalacza emulator tego systemu na PC ale narazie do konca nie udalo mi sie tego uruchomic Gdyby Ktos z Warszawy czul sie na silach tzn mial z takimi emulatorami juz do czynienia to prosze o kontakt na priv lub poczte moze wspolnymi silami pojdzie szybciej ???
Daj znac, sprobuje ci pomoc.
tel. 601295334
NIVA 1990@boreg

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » czw cze 03, 2004 12:07 pm

Jak Boreg mowi, ze da rade, to da rade :)2 .
Przy okazji pozdrowienia dla Kaski.
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » czw cze 03, 2004 12:31 pm

Napisalem, ze sprobuje :wink: . MacOS to bardzo szerokie okreslenie...
NIVA 1990@boreg

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » czw cze 03, 2004 12:43 pm

OK. Juz wiem, ze informatycznie da rade, to przerobic.
Wiklos, jak Twoje zapytanie jest aktualne, to daj znac na pm. Przy okazji, troche plytek mozna przepalic.
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » czw cze 03, 2004 5:09 pm

Nie mow hoop! Sadzac z tego, ze na CD jest dolaczona emulacja MacOsa na blache wskazuje to na jakis archaiczny system - o 9. i OSXie na blaszke nie slychac - instrukcja moze byc wykonana w programie hypercard - a wtedy moga byc problemy z przeniesieniem. Ale poki sie tego nie zobaczy to tylko gdybanie...
NIVA 1990@boreg

Awatar użytkownika
XJeep

Post autor: XJeep » czw cze 03, 2004 5:28 pm

jednak mam szczescie ze tego nie zakupilem od razu!! bujalbym sie z tym do usranej smierci :evil: - swoja droga to winien sprzedawca ze nie wspomnial ze to na maca jest !!! :evil:

bardzo chetnie sie jednak podloncze do przepalki jak sie uda to ustrojstwo odpalic :lol:

p o w o d z o n k a
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...

Awatar użytkownika
wiklos

Post autor: wiklos » pt cze 04, 2004 9:11 am

Dzieki za wsparcie odzywam sie po wekendzie moze cos mnie oswieci bo po wczorajszych probach juz nic nie chce dzialac a troche sie obawiam ze ta emulacja mi windowsa zalatwi

Awatar użytkownika
ARNI
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ARNI » pt cze 04, 2004 3:26 pm

Witam.
Mam już te płytki. Jeżeli ktoś z was ma ochotę to wysyłajcie adresy gdzie mają pojechać.
Przez weekend powinienem się uporać z instalacją, a jak nie to mam za sobą całą firmę IT wiec będzie dobrze:)

Cudlaty
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Cudlaty » pt cze 04, 2004 6:51 pm

Witam wszystkich!
Jestem po raz pierwszy na tym forum i mam nadzieję, że mnie zaakceptujecie takim jakim jestem. Ta dyskusja o materiałach na temat XJ zainspirowała mnie do zarejestrowania się na forum a szansą zdobycia jakichś materiałów jest dla mnie zbawienna! :D
tak wiec jeśli tylko mogę liczyć na jakieś mat. TO Z GÓRY WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ!
Jestem szczęśliwym użytkownikiem XJ od jakiegoś roku i zakochałem się w tym aucie chyba na zawsze (oczywiście mówię tu o modelu a nie konkretnie o moim autku bo jak na razie ta miłość jest jednostronną :wink: ) W terenie jeszcze tak naprawdę nie jeździłem i wciaż jestem przed tym prawdziwym "pierwszym razem" i cały czas usilnie staram się do niego przygotować!
Jeszce raz pozdrawiam wszystkich. :)2
Magnum Sall

Awatar użytkownika
wiklos

Post autor: wiklos » ndz cze 06, 2004 2:02 pm

Z powodu pilnej potrzeby dotarcia do katalogu czesci sie przylozylem i uruchomilem emulator macOS na PC-ta zainstalowalem caly soft odpalilem i generalna kicha - to poprostu nieporozumienia. W trakcie pracy zada wkladania CD a po wlozeniu ich nie uruchamia czesc opcji zada innych dyskow niz dostarczone nie sposob zorientowac sie w najprostszej czesci. Dla instalujacych jak robic zgodnie z ta zalaczona instrukcja to niedziala jak pokombinowac to mozna uruchomic Ale to i tak nic nie zmienia sam program jest calkowicie bezuzyteczny i nic nie zawiera.

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » ndz cze 06, 2004 2:51 pm

Cudlaty pisze:Ta dyskusja o materiałach na temat XJ zainspirowała mnie do zarejestrowania się na forum a szansą zdobycia jakichś materiałów jest dla mnie zbawienna! :D
tak wiec jeśli tylko mogę liczyć na jakieś mat. TO Z GÓRY WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ!
Jestem szczęśliwym użytkownikiem XJ od jakiegoś roku i zakochałem się w tym aucie chyba na zawsze (oczywiście mówię tu o modelu a nie konkretnie o moim autku bo jak na razie ta miłość jest jednostronną :wink: )
Kazdy Ci pewnie pomoze w miare mozliwosci swoich. Od tego przeciez jest Forum :)2 . Sie zaraz pewnie Bocian, XJeep, Kaz i inni specjalisci wypowiedza i bedzie dobrze :)
Jak to mowia, stara milosc nie rdzewieje ... :)21 . [/quote]
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
wiklos

Post autor: wiklos » ndz cze 06, 2004 4:13 pm

PO kolejnych probach od strony informatyki dziala widzi CD i cos tam pokazuje Glownie sa to rysunki pogladowe w bardzo lichej rozdzielczosci Po kliknieciu dostajemy numer katalogowy czesci. Tak sie sklada ze w zeszlym tygodniu szukalem klamki do okna i w serwisie dopuszczono mnie do programu technicznego to niebo a ziemia w stosunku do tego co nabylem Ale generalnie pretensji do sprzedawcy mozna nie miec tyle ze sama zawartosc raczej do kitu stanowczo nie polecam Jesli ktos chce miec a da sie to skopiowac do dla wlasnych testow moge udostepnic ale dopiero po dlugim weekendzie narazie to szukam szyby najchetniej z pleksi do co dopiero nabytego hard topa (szklo to zly pomysl naprazylo sie i po ptakach.

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » ndz cze 06, 2004 4:20 pm

Wiklos, sie nie poddawaj z tymi cd-romami... :)2 Ile dales za hard topa? Pytam sie, bo mnie sie trafil przy kupnie YJ z hard topem ale i i odsuwanym elektrycznie dachem i to do konca :o , jak w carbio. Sie zonie podoba i tyle z niego pozytku :)21 .
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
wiklos

Post autor: wiklos » ndz cze 06, 2004 5:27 pm

U mnie problem byl zlozony bo generalnie to drzwi se musialem kupic stalowe bo mnie te suwaki w nasadkach lekko wnerwialy i na drodze niespecjalnie i do terenu latem calkiem nie tego. Hard top to niejako prrzy okazji sie trafil jako komplet Za calosc przynajmniej moim zdaniem nie za drogo zwazywszy ze tak drzwi jak i dach w stanie idealnym (no brak jednej korbki ale se juz dokupilem) calosc 4 t .pln Niestety cos nie tak bylo przezemnie zmontowane lub cos za nerwowo regolowalem bo szyba tylna wziela i wybuchla Szklanej juz chyba nie chce mam nadzieje ze na szybko bo do srody uda sie zakupic/zamowic jak mi poradzili z poliweglanu. Tym bardziej ze ta szklana od cholewy wazyla. A jaki to Ty masz dach, takiego nawet w katalogach nie widzialem jakies zdjecie ???

Awatar użytkownika
ARNI
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ARNI » ndz cze 06, 2004 10:20 pm

Programik jest rzeczywiście nienajlepszej jakości, ale to pewnie dlatego że jest to serwisówka od RENO a JEEPY są tam chyba tylko dodadkiem.
Trzeba szukać dalej tej orginalnej :cry:

Arni

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » ndz cze 13, 2004 1:37 pm

wiklos pisze: A jaki to Ty masz dach, takiego nawet w katalogach nie widzialem jakies zdjecie ???
Sie to nazywa od modelu zapewne Broadway. Dach jest odsuwany elektrycznie i prawie do konca, czyli do klapy tylnej. Na zewnatrz jest brezentowy, a w srodku skorzany. Owiewka od przodu, czyli tuz przy czolowej krawedzi dachu. Terenowo to nie wyglada :oops: , ale taki sie trafil model i tak bylo ... Sie zonie podoba najbardziej i nie ma mi za zle, ze nowe auto jest :)
Na razie Wrangl poszedl na lifta ostatnio , i jak bedzie gotowy, to porobie zdjecia w koncu.
Moze bysmy sie spotkali w Wawie, co by wymienic doswiadczenia?
pozdrawiam,
YJ 4.0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”