Ile wyciąga jepp?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
roback
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: Ile wyciąga jepp?

Post autor: roback » czw cze 06, 2013 9:27 pm

Z moich ostatnich doświadczeń w WG to nie licznik prędkości czy indeks nośności opon jest ograniczeniem a próg bólu akustycznego http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%B3g_b%C3%B3lu :D a

km/h == dB na oko, bo na ucho to już poza zakresem ;-)
Jeep WG Ltd. - Flame Red
Kingone 12klbps, Lovells +2", Bilstein B6, GG AT

Awatar użytkownika
rapez
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Ile wyciąga jepp?

Post autor: rapez » śr cze 26, 2013 3:37 pm

Trochę lat temu jak z płaskaczy przesiadłem się do terenówek swoim WG 4.7 latałem po 160-180km/h gdy jechałem na wakacje. Spokojnie te prędkości są do osiągnięcia i do utrzymania nawet ponad godzinę... ale to były młodzieńcze i nieodpowiedzialne lata. :)3
Szybko moje wyskoki zweryfikowała ilość spalanego paliwa w tym czasie. Trasę 1000km robiłem na 3 bakach paliwa a czasem nawet czterech :o
Aby się wozić z takimi prędkościami na autostradach trzeba być naprawdę pewnym samochodu, jego stanu technicznego, opon itp. Jednak gdyby przyszło mi w tym czasie hamować gwałtownie, coś wyminąć... nie pisałbym tego postu.
To nie jest samochód do bicia prędkości a ja jak każdy facet kiedyś; dałem się ponieść głupiej zachciance.
WG RHD 4.7V8 HO lift 4" kostka, winda...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”