kupno grand cherokee II
Moderator: Mroczny
Re: kupno grand cherokee II
Z daleka omijaj dizle 

-
- jestem tu nowy...
no niestety to musi byc ropniak. po pierwsze mam juz auto do roboty (diesel) vat z paliwa odliczam wiec mam 2 pieczenie przy jednym ogniu, a po drugie mialem juz 2 fury na lpg i nie dam sie namowic na replay 

- kulkagsx1200
twoj wybor , to ze miales nie znaczy ze sa zle
ja mialem kilka diesli , mam teraz w domu 3 diesle ale wole moje jeepy z gazem
ja mialem kilka diesli , mam teraz w domu 3 diesle ale wole moje jeepy z gazem

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

-
- jestem tu nowy...
kto co woli. mi tam klekot pasi. a co do junkersa to mial u mnie juz swoje 5 minut
Dizle drogie w naprawie . Wtryskiwacze 1500 za sztuke . Pompa ponad 10000zł . Jak coś szlak trafi to używką nie zastąpisz bo to takie same g*wno będzie jak te twoje. Regeneracja to jak sie trafi , ale dłuzej jak dwa trzy miesiace nie pochodzi .
Ja bym wybrał LPG bo czesci tanie a koszt na przejechanie 100km moze tez tanszy
Ja bym wybrał LPG bo czesci tanie a koszt na przejechanie 100km moze tez tanszy

skąd taka cena ?Slavkoo pisze:Wtryskiwacze 1500 za sztuke . Pompa ponad 10000zł .
wtryskiwacz po regeneracji z 12 miesięczną gwarancją - około 350 PLN
używana pompa CR wysokiego ciśnienia po wymianie uszczelniaczy oraz po teście - 650 PLN, taka sama po regeneracji z gwarancją 1000 PLN
bajkiRegeneracja to jak sie trafi , ale dłuzej jak dwa trzy miesiace nie pochodzi .
jeżeli zrobiona regeneracja w Bosch'u to cały środek masz wymieniony, tak samo jak we wtryskiwaczu.
Stara zostaje obudowa.
-
- jestem tu nowy...
obojetnie w jakim aucie sie cos nie sknoci to trzeba pieniążki ładować. a to jak dlugo pochodzi to juz totolotek. malo kto z nas kupujac fure zna bylego wlasciciela i jego troske o auto. a co do kwot za naprawy to wole dac tysiaka za pompe do jeepa niz 5 za taka sama czesc do pajero.
Pisałem o cenach nowych czesci . Ja pompy w swoim nie robiłem bo jeszcze nie zachodziła potrzeba ale na serwisie spiewali 12000zł. Nowy wtryskiwacz 1500zł .Sygma pisze:wtryskiwacz po regeneracji z 12 miesięczną gwarancją - około 350 PLN
używana pompa CR wysokiego ciśnienia po wymianie uszczelniaczy oraz po teście - 650 PLN, taka sama po regeneracji z gwarancją 1000 PLN
optymista to lubięuki80 pisze:a co do kwot za naprawy to wole dac tysiaka za pompe do jeepa niz 5 za taka sama czesc do pajero.

Dzisiaj wertowałem allegro z ciekawości i mniej niż 6500 za pompę po reg. raczej nie znajdziesz (Mówię oczywiście o Pajero)
Wj z silniczkiem diesla 2.7 to bardzo fajny samochód
No i butli nie trzeba w bagażniku wozić

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
-
- jestem tu nowy...
wszyscy wj chwala za wlasciwosci jezdne w terenie. tylko sie zastanawiam skoro crd 2,7 ma silnik i skrzynie mietka a w ML tez jest reduktor to dlaczego wszedzie pisza ze mercedes nie nadaje sie w teren? czy inne mosty z blokadami robia swoje? mietek nie ma blokad?
- kulkagsx1200
wj tez nie ma , ma zato prosta i w miare mocna zawieche 

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

ML ciągnie sie po ziemiuki80 pisze:wszyscy wj chwala za wlasciwosci jezdne w terenie. tylko sie zastanawiam skoro crd 2,7 ma silnik i skrzynie mietka a w ML tez jest reduktor to dlaczego wszedzie pisza ze mercedes nie nadaje sie w teren? czy inne mosty z blokadami robia swoje? mietek nie ma blokad?

Pierdoły opowiadasz. Jeep 2,7 to bardzo fajne autoSlavkoo pisze:Z daleka omijaj dizle
2,7 diesel jedzie tak jak stary grand 4,0. ( czyli dobrze)uki80 pisze:kto co woli. mi tam klekot pasi. a co do junkersa to mial u mnie juz swoje 5 minut
Co do gazu: Jest to super opcja pod warunkiem dobrej instalacji i dobrego gazownika. Miałem w 4,0 i w 4,7. Pierwszy - wiele do życzenia, drugi -rewelacja. (nawet butla była w zapasie(90l)

W centralnym i dyfrach są silniki gerotorowe, które załaczają sprzęgła blokad. Dzięki temu na lekki teren, śnieg, szutry jest to rewelka.uki80 pisze:wszyscy wj chwala za wlasciwosci jezdne w terenie. tylko sie zastanawiam skoro crd 2,7 ma silnik i skrzynie mietka a w ML tez jest reduktor to dlaczego wszedzie pisza ze mercedes nie nadaje sie w teren? czy inne mosty z blokadami robia swoje? mietek nie ma blokad?
-
- jestem tu nowy...
ja tam na granda z 2,7 jestem zdecydowany. ale teraz mam problem zeby znalezc cos w idealnym stanie z konca produkcji WJ czyli po lifcie. jest kilka na allegro ale wiekszosc to kapcie.
w kraju raczej nie znajdziesz
szukaj kierunek Szwajcaria
warto nawet przepłacić o kilka tysięcy w stosunku do tego co jest na rynku krajowym
szukaj kierunek Szwajcaria
warto nawet przepłacić o kilka tysięcy w stosunku do tego co jest na rynku krajowym
- kulkagsx1200
da sie znalezc , spokojnie . za 19500 znalazlem wj 4.7 ze szwajcarii sliczny , rok juz kolega pomyka bezwawryjnie .
jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

-
- jestem tu nowy...
w dobrym stanie 2,7 z roku 2004 ciezko znalezc. nawet przeplacajac. jestem sklonny wydac 30tys. ale mimo to i tak nic ciekawego nie ma. albo rozbitki albo jakies szemrane modele gdzie niby 2004r a buda sprzed liftu. a w mojej okolicy to juz calkiem kupa (dolnoslaskie)
- kulkagsx1200
tydzien temu kupilem w zabkowicach slicznego JGC 3.0 wh za 39000 igla az sie napatrzec nie moglem 

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

świeżo wyklepany i lakierowany 

- kulkagsx1200
szkoda ze fotki nie zrobilem , asle zrobie bo jezdzi nim mojego kolegi ojciec , koledze tez znalazlem kiedys jeepa z 98r GC endenawor chyba tak sie to pisze i tez zadowolony do dzis
dlatego ojciec do mnie sie zglosil zebym oblukal go . naprawde , wjechalem na plac i wiedzialem ze bedzie kupiony 

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Krzys ale te WH to padlina okrutna,kumpel ma i czesto tym sie poruszam nadziwic sie niemoge tej tandecie wykonczenia wnetrza 

Jeep generalnie nigdy nie miał dobrego wykończenia... więc i w wypadku WK/WH nie może być inaczej.
Taki klimat
Taki klimat

- kulkagsx1200
ja wiem , mi sie nie podoba rowniez , jak dla mnie jeep to max WJ -wnetrze a zj karoseria 
potem dluuugo nic i dopiero najnowszy GC dzieki stylistom z fiata ma wnetrze jak nalezy
niemniej jednak szacunek oddaje stanowi jaki owy jeep przedstawial - normalnie sliczny 2006r. baaardzo zadbany
jezdzilem nim po wyjebach , po drodze i naprawde sprawowal sie jakby dopiero z tasmy zjechal , w dodatku w srodku praktycznie zero zuzycia

potem dluuugo nic i dopiero najnowszy GC dzieki stylistom z fiata ma wnetrze jak nalezy
niemniej jednak szacunek oddaje stanowi jaki owy jeep przedstawial - normalnie sliczny 2006r. baaardzo zadbany
jezdzilem nim po wyjebach , po drodze i naprawde sprawowal sie jakby dopiero z tasmy zjechal , w dodatku w srodku praktycznie zero zuzycia
jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos