Jeep 2,5 TD

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
mabar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mabar » wt maja 30, 2006 4:38 pm

pojeździłem cherokeem 4.0 i żeby tak zaraz ach i och to nie powiem, ale jeździ w miarę ok.
Mam takie pytanie: silnik 3.1 Diesel w Grandzie, cóż to za maszyna? Jeździ ktoś tym? jak się sprawuje? Bo ten zestaw coraz bardziej mi się podoba............

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » wt maja 30, 2006 4:47 pm

NIE PROWOKUJ POJEEPANYH 3,1 TO VM z dosztukowana 5ta glowica doslownie niestety dowalili comonraila i wodowtyski i kupe zbednej elektroniki zestaw moze byc calkiem calkiem ale nie testowalem jeszcze
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » wt maja 30, 2006 5:02 pm

Zupełnie poważnie- lepiej nie jeść i nie pić przez jakiś czas i dołożyć do 2.7 CRD. Silnik mocniejszy, nowszy, bardziej niezawodny, i tak brałbym 4.7 ;)
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

Awatar użytkownika
mabar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mabar » czw cze 01, 2006 4:57 pm

Dzięki za opinie. Z tego wynika, że te starsze Diesle montowane w Jeepach byraczej mało warte. I pomimo, że bardzo lubię Diesle (zwłaszcza w autach terenowych) to jednak zaczynam się oglądać za benzynwym Jeepem.
A kto zna tego:
http://www.allegro.pl/item107522777_jee ... o_4_0.html
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » czw cze 01, 2006 9:30 pm

Z diesli to 2.7 CRD spisuje się naprawdę dzielnie, ale one raczej drogawe są. Jaki masz budżet?
Co się tyczy tego egzemplarza, to nie znam osobiście, ale powiem ci co by mnie niepokoiło- opis. Wskazuje on na to, że albo jego właściciel nie ma pojęcia o jeepach albo kłamie w żywe oczy. Ze wskazaniem na to drugie. A na to bym uważał.
No i zakup z roku 99 to pewne ryzyko, bo jako iż był to początek produkcji to było sporo drobnych wad. Jak mówiłem określ budżet, to będzie wiadomo na czym się skupiać. Niemniej szukałbym co najmniej rocznika 2000. Nie znaczy to, żę w ty 1999 MUSI być coś nie tak, ale jest większa szansa, że MOŻE. :)
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”