W rzeczy samejSławekXJ pisze:Slogan rodem z jeep.org.pl![]()
Jeep Cherokee 2.5 Td98r. kontra Nissan Patrol Gr 2.8Td 90r.
Moderator: Mroczny
Tiaa... już dawno odkryto że hermetyczność danej grupy owocuje po czasie różnymi odchyleniami czy też dziwnymi nawykami które w danej grupie stają się normą a dla innych dziwactwem.mendelmax pisze:W rzeczy samejSławekXJ pisze:Slogan rodem z jeep.org.pl![]()

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
Jasne, o ile jest to w granicach rozsądkumendelmax pisze:Bynajmniej nie jestem zwolennikiem hermetyczności ani człowiekiem ślepo zapatrzonym w markę (niech o tym świadczy kopiące dupsko jeepom Suzuki), ale miło jest się czasem zrzeszać, prawda?

Ostatnio widzę że niektórzy na wspomnianym forum tej granicy nie zauważyli i została daaaaleko w tyle

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
-
- jestem tu nowy...
no dobra, ja jako zapatrzony w XJ (póki co spalam sie na poszukiwaniach tego jedynego bezawaryjnego itp) zżerany jestem przez egzystencjalne pytanie: czy to dobry pomysł na jedyny, rodzinny samochód. zwłaszcza biorąc pod uwagę wasze docinki o awaryjności XJ. jak szybko powinienem sie spodziewać problemów rodzinnych 

-
-
-
- jestem tu nowy...
No to już wiesz, że jednak się nadaje 
Nie, serio, SUV w domu się przyda- zimą zawsze się dojedzie, jest też dość pakowny i w ogóle- moim zdaniem jak na jedyne auto to najlepiej coś w ten deseń (choć osobiście na auto rodzinne brałbym granda). A awaryjność to też tak, że jak będziesz dbał, to się psuł nie będzie. Wielu ludzi nie bierze poprawki na to, że wiele z opisywanych tu awarii wynika z ciężkiego użytku jakiemu te auta są poddawane.

Nie, serio, SUV w domu się przyda- zimą zawsze się dojedzie, jest też dość pakowny i w ogóle- moim zdaniem jak na jedyne auto to najlepiej coś w ten deseń (choć osobiście na auto rodzinne brałbym granda). A awaryjność to też tak, że jak będziesz dbał, to się psuł nie będzie. Wielu ludzi nie bierze poprawki na to, że wiele z opisywanych tu awarii wynika z ciężkiego użytku jakiemu te auta są poddawane.
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
-
- jestem tu nowy...
no byłem z moją Panią na jednym z jeeparty żeby jej pokazać o co biega z jeepami. no i teraz w zasadzie nic nie muszę jej tłumaczyć, ma tylko nie być biały
. sam byłem w szoku jakie to dzielne furki. widziałem co mogą i co muszą znosić i wcale mnie nie ruszają historie o padającym zawieszeniu
. tam gdzie siewyprowadzamy jest blisko zamknięta żwirownia którą pewnie rozdziewiczę i pewnie coś zacznie padać ale nie sądzę że od czarnego coś poważniejszego może się stać. jeep mi potrzebny do dojazdu do domu, bo zadupie straszne i nie ma szans na dobrą drogę za mojego życia

-
- jestem tu nowy...
kupowanie auta terenowego rzadko ma uzasadnienie ekonomicznepakodegites pisze:no dobra, ja jako zapatrzony w XJ (póki co spalam sie na poszukiwaniach tego jedynego bezawaryjnego itp) zżerany jestem przez egzystencjalne pytanie: czy to dobry pomysł na jedyny, rodzinny samochód. zwłaszcza biorąc pod uwagę wasze docinki o awaryjności XJ. jak szybko powinienem sie spodziewać problemów rodzinnych
pipa szczególnie

-
- jestem tu nowy...
to już ustaliliśmy, ma tylko nie być biały
. jednak sens odnajdujemy widząc 15cm warstwe lodu na drodze od końca listopada do połowy marca i bitą rozjeżdżaną przez traktory kilkukilometrową drogę do domu. ale i tak ok 90% bedzie po czarnym.
poza tym my wogole samochodowi nie jeasteśmy i jak juz to niech on będzie z jajem a nie jakiś tam płaski który nas do domu nawet nie dowiezie

poza tym my wogole samochodowi nie jeasteśmy i jak juz to niech on będzie z jajem a nie jakiś tam płaski który nas do domu nawet nie dowiezie
Misman, nie daj sie sprowokować, bo Cię wybanują, z orga sam się zbanowałeś i zostanie Ci jedynie blog na oneciemisman pisze:Ale Mroczny głupoty pociskacie, to aż zęby bolą...

G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl