A tak z innej paczki - może motorek 5,2 z ZJ da się wcisnąć w komorę XJ-ta, albo jakaś inna V8 ze starego SJ albo CJ

Moderator: Mroczny
nie zgodzę się z kolegąmendelmax pisze:Licząc na szybko, ten najtańszy stroker daje 234 konie i 421 Nm
Ten 5.0 da 328 koni i 510Nm.
Dla porównania 5.7 HEMI daje 433 Nm i 330 koni.
poki co wydaj ze 20 zeta na slownik ortograficznycosmos pisze:moi mili!! wszystko okej, nie obrarzam sie itp tylko prosze, czytajcie co sie pisze na bierzaco. wyraznie napisalem-sfera marzen. jak bede mial wolne z 200kola zlotych to zrobiwe fure wyczesana na asfalt i reinforest chalenge. odnosnie xjta.
ale teraz chec zaczerpniecia wiedzy o modyfikacjach przerasta ogolnie pojeta logike
a to gaz ma wyzsza liczbe oktanow??? no widzisz, a ja myslalem, ze wyzsza temperature spalania, a oktanow to ma akurat mniej... hm... i skoro gaz w V generacji dodaje mocy, to dlaczego wszelkie usilowania jazdy na na nim w wyscigach na cwiartki spelzly na niczym... hm... nie to cobym sie czepial... zastanawiam sie only...mendelmax pisze:Kuba, ale w tym sęk, że na LPG V generacji zyskasz moc a nie stacisz. O to mi właśnie chodzi![]()
cale zycie sie czlowiek uczyX90 pisze:Gaz ma liczbę oktanowa około 120
Tia, tym bardziej, że i tak ma więcej mocy niż większość prawdziwych terenowych glonojadów. No, chyba, że ktoś w RMPST chce startować, to faktycznie trochę nie tegesdj_wojtecki pisze:a podsumowujac rozmowe o podniesieniu mocy w 4,0 XJ... jesli komus w niezby ciezkim terenie (bo w totalny HC XJtem nie wjedziesz) brakuje mocy, czy momentu, to hm... stere przyslowie mowi:X90 pisze:Gaz ma liczbę oktanowa około 120
"co z tego, ze samochod gwizda,
jak kierowca piz..."
![]()
![]()
A kto tak powiedział??? Widziałem XJ-a z silnikiem Chevy LS2 albo jakis inny LS.mendelmax pisze:V8 się nie da wcisnąć, amerykanie juz nad tym myśleli.
mendelmax pisze: Poza tym stroker to świetne rozwiązanie, bo masz prakrycznie nowy silnik- pełny remont.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość