patriot

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » pn sty 28, 2008 1:23 pm

Czyli jest opcja kupna powyższonego w Polsce?

Jasne że są to SUV-y i chyba nikt na tym świecie (poza niektórymi posiadaczami ;) ) nie twierdzi inaczej. Ale Patriot wydaje się takim dość rozsądnym autkiem do jazdy po mieście, w śniegu itd. Tylko ta cena troche za wysoka, jakby był koło 80 tys. to byłaby bardzo kusząca oferta.
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » pn sty 28, 2008 1:45 pm

mendelmax pisze:Czyli jest opcja kupna powyższonego w Polsce?

Jasne że są to SUV-y i chyba nikt na tym świecie (poza niektórymi posiadaczami ;) ) nie twierdzi inaczej. Ale Patriot wydaje się takim dość rozsądnym autkiem do jazdy po mieście, w śniegu itd. Tylko ta cena troche za wysoka, jakby był koło 80 tys. to byłaby bardzo kusząca oferta.
W polsce nie. Chrysler polska to taka dziwna instytucja mająca głęboko w dupie cały świat. Dla nich pojęcie klient nie zostało jeszcze dokładnie rozpracowane . Na razie są na etapie , że klient to taka wkur.wiająca biedronka , która śmie mieć jakieś wymagania ..... ale to ma sie podobno zmienic , bo nawet amerykanie zaczeli sie zastanawiac nad postacia warszawskiej centrali tej fimry ... ale napewno szybko nie nastapi jakis przeskok jakosciowy uslug. Natomiast ASO Chryslera sie staraja , tylko czasami poprostu nie da sie przeskoczyc centrali. To takze wiaze sie z cenami . Aczkowliek ceny sa ustalone na podobnym pułapie nie tylko w Polsce ale również w Europie. To juz taka polityka firmy Chrysler Holding LLC. Przypuszczam , ze chca sie umiejscowic wyzej na rynku europejskim. Problem w tym , ze te auta sa warte dokladnie tyle jaka jest ich cena w usa , a nie w europie ;) Tyle ze w europie (nie mowie o Polsce) przy podobnej cenie jestes w stanie kupic samochod w maksymlanym wyposazeniu ( u nas dostaniesz golasa) , wiec tyle mozna dodac na pocieszenie ;). Mam podobne podejscie do tych aut jak Ty. Gdyby kosztowaly na nizszym poziomie to uwazalbym je za bardzo atrakcyjny produkt. Natomiast jesli Caliber kosztuje 80.000 pln , jest mniejszy od fabii combi , gorzej wykonany , mniej ekonomiczny , i kosztuje o ponad polwe wiecej ... i tak mozna dalej wymieniac. I tak jest z kazdym produktem tej firmy ;) .
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » pn sty 28, 2008 5:32 pm

lesio XJ pisze:gdybys nie pisal Golony ze ci auto nie teges bo niezawodny silnik
nie jezdzi to moglbys sie przekonac zeczywiscie do parametrow VM
ja przyjechalem Marsyljia Krakow na sprawdzian z toba ty odzewales sie
dopiero jak wrocilem do francji ze miales problem z gazem :)21
jak by na benie nie mogl pojechac czekalem 3 tyg na znafcuw ktorzy
pokaza mi jak 4,0 l jest lepszy na drodze i w terenie kazdy z szczekajacy
tu na forum mial priwa co gdzie kiedy nie stawil sie nikt krakowskie Rafiki
moga poswiadczyc a teraz znowu ujadacie jak kundle ze VM jest be
ps
mozecie mi nadmuchac wentyl :)21
zwieksz dawke przyjmowanych tabletek na schizofrenie co ci ostatni psychoanalityk przepisal...i to conajmniej dwukrotnie :P
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » wt sty 29, 2008 4:06 pm

golony pisze:
lesio XJ pisze:gdybys nie pisal Golony ze ci auto nie teges bo niezawodny silnik
nie jezdzi to moglbys sie przekonac zeczywiscie do parametrow VM
ja przyjechalem Marsyljia Krakow na sprawdzian z toba ty odzewales sie
dopiero jak wrocilem do francji ze miales problem z gazem :)21
jak by na benie nie mogl pojechac czekalem 3 tyg na znafcuw ktorzy
pokaza mi jak 4,0 l jest lepszy na drodze i w terenie kazdy z szczekajacy
tu na forum mial priwa co gdzie kiedy nie stawil sie nikt krakowskie Rafiki
moga poswiadczyc a teraz znowu ujadacie jak kundle ze VM jest be
ps
mozecie mi nadmuchac wentyl :)21
zwieksz dawke przyjmowanych tabletek na schizofrenie co ci ostatni psychoanalityk przepisal...i to conajmniej dwukrotnie :P
Po przeczytaniu cytatu z lesia mozna chyba powiedziec ze zwiekszenie dawki nie pomoze ;) Tu rzeba albo lekarza zmienic albo chodzic z nalepka na czole - VM najlepsiajszy na swiecie. Wtedy kazdy normalny uzytkownik planety bedzie wiedzial z kim ma do czynienia ;) Bo nie ma normalnych na planecie kotrzy by nie znali faktow odnosnie silnikow zaprojektowanych przez wybitnie chory umysl - dlatego tez zeby lubic ten silnik trzeba osiagnac poziom podobny temu , jaki osiagneli konstruktorzy .....
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » wt sty 29, 2008 6:28 pm

AMEN!!!
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”