Nie, Chrysler zaleca olej do wspomagania zloty. Nie zaleca lania ATF
......................................................................................................
jakas konkretna marka czy poprostu ma byc zloty olej do wspomagania?
Dzizesss. Do Automatycznej Skrzyni Biegow leje sie ATF Automatic Transmision Fluid. Tak zwany czerwony.
.......................................................................................................
no nawt mi nie przyszlo do glowy lac zwyklego oleju przekladniowego do automata
Jak bedziesz wymienial olej to lej dokladnie taki sam jak byl.
......................................................................................
i tu bedzie problem bo nie mam pojecia jaki byl wlany nie mowiac juz kiedy byl w ogole wymieniany co prawda przeglady byly robione do 100 z hakiem ale w ASO to ja nie wierze i bez znaczenia czy to Polska czy Niemcy
Do tego skrzynka rozdzielcza. Tam wlewasz ATF Dextron II, nie zwykly olej!
..............................................................................................
czy jest ten olej dostepny w sklepach czy w jakis specjalistycznych trza szukac?
Mosty, pewno masz Dana 30 z przodu i Dana 35C lub Dana 44 lub Chrysler 8.25 z tylu. Zatem tyl 1,5l przod a tyl zalezy od rodzaju. Jak masz z tylu LSD to lej specjalny olej do LSD. np. Shell lub Castrol SAF-XJ dostepny w serwisach Toyoty. Mozna tez lac zwykly + uszlachetniacz Mopara ale ja tam wole lac olej o jak naljepszych wlasicwosciach i jak chcesz tym duzo jezdzic poza naszym pieknym krajem tez radze nie zalowac na oleje.
....................................................................................................
jak sprawdzic jakie mam te mosty? moze zapodam jutro fotke(mailem)ale zaowazylem przy przednim jakis wezyk???
Tylko nie pakuj Granda w Grande kanał

Jeep Grand Cherokee + woda powyzej srub w kole = bliskie klopoty. I nie zmuszaj auta do tego czego nie powinno robic a bedzie ladnie sluzylo
.................................................................................................
lubie drgi bez asfaltu ale bagna i potoki mi nie w glowie-narazie