Chlodnica ATF
Moderator: Mroczny
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Powinno sie wpinac za orginalna chlodnica tak zeby olej najpierw plynal przez orginalna chlodnice a potem przez dodatkowa.XJeep pisze:a mozesz zdradzic "tajniki"robert raffik pisze:taka chłodnice wiem kto ma do sprzedaniaza 350-400 pln brutto razem z przewodem i spinkami montujemy je od trzech lat i jest ok-
montazu dodatkowej chlodnicy??
od 1/2 roku lezu u mnie w garazu chlodnica i nie wiem jak sie za nia zabrac!!
czy ominac oryginalna chlodnice montowana razem z chlodnica wody, czy tez podpiac ja w obieg za pomoca trojnika czy co ...
juz nawet chcialem ja w ostatni weckend zmotac ALE jakos mi sie nie podoba odpinanie oryginalnej chlodnicy - przeciz w XJ'ach produkowanych z dodatkowa chlodnica ATF'u oryginalna rowniez byla montowana a fabryki w tej kwestii to nie chce poprawiac
Teraz zaluje ze nierobilem zdjec jak to wyglada, a tak naprawde to jest dziecinnie proste.
http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Vitara->Samurai->GR->GRII
Wlasnie zanabylem chlodnice oleju od uaza; wiec niedlugo bede motal (przy okazji wymiany filtru i oleju)Kasprol pisze:widzia³em w koncu jak ch³odnica wyglada ludzie zrobienie dodatkowej to bana³ tylko ch³odnice oleju od gaz66 i luzik duzo miejsca wiec mozna kombinowac![]()
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

No to raczej nie bedzie problemu z zalutowaniem tych miejsc; sie uszczelni. Nie ma nic za darmo; alebo jest tanio i trzeba kombinowac albo drogo i tez roznie bywa!Kasprol pisze:wszedzie gdzie masz po³aczenie rurki z puszka ch³odnicy ja wuazie wymieni³em ze cztery wreszcie odpusci³em i zamkno³em obieg
Radek zwany TReneR

- Discotheque
-
Za cholere nie zalozylbym uzywanej chlodnicy i tym bardziej takiej.
Przeciez cisnienie i ilosc plynu w automacie jest dosyc ze tak powiem kluczowe i wszelkie nieszczelnosci lub awaria na drodze spowoduje drastyczne skurczenie sakiewki.
Albo kup nowa specjalna do automatu za jakies 400 zet ktora wyglada jak wygieta rurka z zebrami, raczej prawdopodobienstwo wycieku zerowe lub nowa od lublinaIII od oleju 360zl komplet z podstawka pod filtr. Podstawke mozesz dac tesciowej
Automat, hamulce, kierownica to cos o co warto dbac, acha i jeszcze uchwyt na kubek z McDonaldsa bo juz ich nie produkuja i nie daja w okienku
Przeciez cisnienie i ilosc plynu w automacie jest dosyc ze tak powiem kluczowe i wszelkie nieszczelnosci lub awaria na drodze spowoduje drastyczne skurczenie sakiewki.
Albo kup nowa specjalna do automatu za jakies 400 zet ktora wyglada jak wygieta rurka z zebrami, raczej prawdopodobienstwo wycieku zerowe lub nowa od lublinaIII od oleju 360zl komplet z podstawka pod filtr. Podstawke mozesz dac tesciowej

Automat, hamulce, kierownica to cos o co warto dbac, acha i jeszcze uchwyt na kubek z McDonaldsa bo juz ich nie produkuja i nie daja w okienku

- Discotheque
-
-
-
co nie wiecie jak zamocowac?
jak podłączyć?
mogę jutro popstrykać i wieczorkiem wysłać fotki mailem
tylko co wam trzeba?
najlepiej napiszcie smsa 604JEEP11 lub maila robert@raffi.pl
jak podłączyć?
mogę jutro popstrykać i wieczorkiem wysłać fotki mailem
tylko co wam trzeba?
najlepiej napiszcie smsa 604JEEP11 lub maila robert@raffi.pl
- Discotheque
-
-
-
ja kiedys... tam,dawno temuuuuu... na poczatku...... jak xj zakupilem i jeszcze bylem zaslepiony.... to zakupilem takowy uchwyt w ASO jeep'a za bodajze 50 zeta!!PKi pisze:No wiem, tylko komu taki wyrwać, bo nie spotkałem ich w handlu w rozsądnej cenie....
ale w sumie to nie zaluje wydatku, kawka w trasie to podstawa, a podstawa pod kawke to mus

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
No troche mnie postraszyles, ale i tak bede twardy jak Roman Bratny! Najwyzej jak bedzie ciekla to wypieprze ja na zlom!Bocian pisze:Za cholere nie zalozylbym uzywanej chlodnicy i tym bardziej takiej.
ps. A tak przy okazji to jakie cisnienie idze na ta chlodnice z automatu?
Radek zwany TReneR