olej silnikowy. wazne

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » pn paź 08, 2007 9:58 pm

kolezanko ty tu kazdego obiechalas nawet tych co ci probowali poradzic?skoro jestes taka madra i masz kumatego faceta to po co takie debilne pytania zadajesz a pozniej twierdzisz ze wszystko wiesz?troszke konsekwencji? a pozatym raz nazekasz ze kaski na zmiane oleju nie masz a za chwile nowego peepa chcesz kupowac?a co lekarz na to?
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18

magdajeden
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: magdajeden » pn paź 08, 2007 10:37 pm

golony pisze:kolezanko ty tu kazdego obiechalas nawet tych co ci probowali poradzic?skoro jestes taka madra i masz kumatego faceta to po co takie debilne pytania zadajesz a pozniej twierdzisz ze wszystko wiesz?troszke konsekwencji? a pozatym raz nazekasz ze kaski na zmiane oleju nie masz a za chwile nowego peepa chcesz kupowac?a co lekarz na to?
a nie każdego, nie każdego. tym, co pomagali, nie tylko w tym wątku dziękowałam i nadal bardzo dziękuję za pomoc.
dwóch, zdaje sie, takich "gentlemanów" z Koziej Wólki tylko było, cała reszta to sympatyczne i tolerancyjne (rozumiem, ze w przypadku pytań, jak moje, trzeba wykazywac sie dużą dozą tolerancji) osoby

strasznie długo myslałes nad jakąs błyskotliwą odpowiedzią na ten zapomniany wątek, więc pozwolisz, ze do reszty twoich głębokich przemysleń nie bede sie ustosunkowywała, bo i czasu i chęci szkoda.

a lekarz na to "niemożliweeee" :P
jestem babą, więc proszę się nie śmiać z moich pytań!

Awatar użytkownika
golony

Post autor: golony » pn paź 08, 2007 10:48 pm

lekarz kazal przytakiwac :lol: a ja swoim zwyczajem i zgodnie z twym madrym postem sprawe po prostu oleje
chevrolet blazer 4.3. 95r 255/55/18

Wojtek W
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wojtek W » czw paź 18, 2007 3:09 pm

Jeżeli ci to pomoże to powiem tak. Jak masz instrukcję to tam pisze jaki olej. Kiedyś oglądałem program o servisie amerykańców chyba z Warszawy. Powiedzieli krótko i gorszy olej tym lepszy szczególnie dla aut sprowadzonych ze stanów. Tam leje się z beki i już. Mają dużo awarii gdzie samochód o dużym przebiegu sprowadzony zalewa się syntetykiem i to jest początek końca silnika. Dlatego ja bym nie ryzykował. Jeżeli nie wiem leję cały nowy zawsze o jeden niżej. jak podejżewam że był syntetyk leję półsyntetyk, ja pół leję mineralny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”