Nie działa radio i świeci się kontrolka poduchy [WJ/WG]
Moderator: Mroczny
Nie działa radio i świeci się kontrolka poduchy [WJ/WG]
W moim nowym nabytku nie działa mi w ogóle radio, tzn nie da się go nawet włączyć. Bezpieczniki są ok. Świeci mi się też kontrolka poduszek, bezpieczniki też są ok. Kluczykowanie nic nie pokazuje. Akumulator to padaka, był niedawno wyjmowany (nie wiem czy wcześniej było ok). Jakieś pomysły?
A, jeszcze kijowo hamulce działają - pedał jest bardzo twardy, a samochód kiepsko hamuje. Tarcze i klocki są w porządku. Wymienić płyn, odpowietrzyć i będzie załatwione?
A, jeszcze kijowo hamulce działają - pedał jest bardzo twardy, a samochód kiepsko hamuje. Tarcze i klocki są w porządku. Wymienić płyn, odpowietrzyć i będzie załatwione?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Re: Nie działa radio i świeci się kontrolka poduchy [WJ/WG]
Z tego co wiem to kontrolka poduchy to częsta usterka kumpel wywalił żarówkę i z bani ja u siebie mam odpiete i też żarówka poszła
NO I JEST RZOPA
Sprawdź położenie kluczyka w stacyjce. Ja w Wranglerze miewam podobnie jeśli nie cofnę kluczyka o milimetr z pozycji rozruchu.
***** USA
Kiedyś we Włoszech w Volvo S90 zaświeciła mi się kontrolka skrzyni, więc zasłoniłem ją wizytówką, bo mnie wkurzała. Efekt był taki, że wakacje dokończyłem wypożyczonym samochodem, a Volvo wróciło na lawecie. 150km/h ze skrzynią w trybie awaryjnym nie służyAśka&Kuba pisze:Z tego co wiem to kontrolka poduchy to częsta usterka kumpel wywalił żarówkę i z bani ja u siebie mam odpiete i też żarówka poszła

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Czyli będziesz w teren wjeżdżał z włączonymi poduszkami?
NO I JEST RZOPA
W teren mam inną zabawkę. Tym jeżdżę w 99% po czarnym. Jak dzieciory trochę podrosną to czasem pojadę jeepem w jakiś turystyk. Ale nie o tym teraz rozmowa 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
-
-
A nieAśka&Kuba pisze:Czyli będziesz w teren wjeżdżał z włączonymi poduszkami?

Weź no rozwiń bo mnie zaciekawiło. Niby tam słyszałem że ktoś komuś opowiadał że coś tam na wyjebach wybiło, ale czy to prawda a nie jakiś mit jak z Patrolami.
A co tu rozwijać mogę skrócić jeszcze jep i bummm 

NO I JEST RZOPA
-
-
Ale to w Jeepach tylkoAśka&Kuba pisze:A co tu rozwijać mogę skrócić jeszcze jep i bummm

Widocznie nie masz pozaginanego samochodu jak tak piszesz 

NO I JEST RZOPA
Placek, uporales sie z kontrolka poduchy, hamulcami ? Bo nie chce mi sie drukowac jak temat nie aktualny. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Jeszcze nie
Zarobiony jestem. Doczytałem, że kontrolka to najczęściej wina przetartej taśmy pod kierownicą, a do hamulców się przyzwyczaiłem, mimo że już kupiłem płyn 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Tasma to raz a dwa jak aku do dupy tez moze poducha swiecic moze. Hamulce to raczej porozbieraj, poczysc i bedzie hamowalo, co tam masz z przodu za zaciski akebano ? Z radiem to wiesz, albo padlo albo jak aku slabe to nie bedzie swiecic. Sprawdzales pod innymi prundami ? 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
Aku nowy, a radio padaka - wsadziłem z innego dżipa i śmiga 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe