mechanik - Malbork im okolice

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
jaroo1975
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

mechanik - Malbork im okolice

Post autor: jaroo1975 » ndz maja 24, 2020 10:58 am

Witam Szanownych kolegów, szukam dobrego mechanika od terenówek. Od m-ca jestem posiadaczem jeep cherokee KJ 2.8CRD w automacie. Aktualnie jest wszystko ok, ale chciałbym, aby go obejrzał mechanik i ocenił zawieszenie, mosty itd. najlepiej z Malborka i okolic(do 50km), ale jak trzeba będzie podjechać dalej to też się karnę ;-).
Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich forumowiczów 4x4.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Re: mechanik - Malbork im okolice

Post autor: Misiek Cypr » ndz maja 24, 2020 8:31 pm

Czesc, tutaj nikogo z Malborka, dawno nie widziałem. Jeep jest specyficzny, nie wszystkie warsztaty 4x4 chcą się Jeepa diesel dotykać. To bardzo specyficzne auto.

Jest forum jeeporg.pl, oraz stronka jeepnieci.pl gdzie znajdziesz sporo informacji.

Najbliżej co znam, to Jaskier w Straszynie, jeepy ogarnia dobrze. Chyba w tych 50km się miesci od Ciebie. Ja znow kupiłem Jeepa, ale nie diesla :)21
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
Marci

Post autor: Marci » ndz maja 24, 2020 8:46 pm

a nasz kolega forumowy z Gdyni v.......1 co ma serwis dzipy ogarnia ??
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » ndz maja 24, 2020 8:49 pm

Marci pisze:
ndz maja 24, 2020 8:46 pm
a nasz kolega forumowy z Gdyni v.......1 co ma serwis dzipy ogarnia ??
Ogarnia, ale fuka, narzeka i generalnie zniecheca mocno jak mu Jeep w dieslu przyjedzie :)21 Poza tym Vandall ma warsztat, w Kosakowie, a to jest po drugiej stronie Trojmiasta, czyli jeszcze dalej o 50km od Straszyna, do Malborka.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz maja 24, 2020 9:09 pm

A tam, pitolicie.
Kojot jest prosty jak debowe krzeslo, kazdy mechanik powinien go ogarnac. No moze nie liczac silnika i automatu.
To auto bylo adresowane do pracownikow fabryk, czy nauczycieli. Zacznij robic sam. Mnostwo porad znajdziesz na jutubach.
Najlepsze jest to, ze sprawny w 80%nadal normalnie jedzie. Rumunie opycilem z czekiem i na samodzielnie robionych hamulcach i lozyskach, elektryki tez nie popsulem, a sie staralem.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
jaroo1975
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jaroo1975 » ndz maja 24, 2020 9:18 pm

Gdynia to też nie jako strasznie daleko ;-), zależy mi bardziej na zawieszeniu, mosty itd. Na szczęście silnik i skrzynia , odpukać działają dobrze, silnik jak to 2.8crd żłopie 12l-ale tak ma być - demonem prędkości nie jest - ale za to ma moc i tak ma być, natomiast skrzynia nie szarpie, napędy przełączają się prawidłowo. Zauważyłem natomiast zapocenia na mostach i to chciałem zdiagnozować oraz poprawić. Mój KJ ma 17 latek, przebieg raczej realny około 215k. Jak byście mogli podrzucić tel.z nazwą warsztatu lub imię właściciela warsztatu, żeby mieć jakiś pkt zaczepienia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”