Kola.do JL Rubicon z 3,6 Panta .
Moderator: Mroczny
Kola.do JL Rubicon z 3,6 Panta .
Proszę o poradę jakie kola założyć da auta wyprawowego lift 2.5 . Tak aby nie obciążać mostow ale i żeby za często nie wklejać. Wysle o 35 ale nie wiem czy nie duża
.

Re: Kola.do JL Rubicon z 3,6 Panta .
Rubi wytrzyma 35, nie wiem tylko czy zaciski dadza rade takim kolom. Popytaj na fejsie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Aczkolwiek ja bym 35 do wyprawowki nie zakladal. 35 bardziej pasuje do zabawki upalanej na zwirowniach. Celowal bym 33, lub 34.
Nasz kolega ma wrangla zbudowanego na wyprawy bardzo solidnie i powiem Ci że z tymi kołami to temat rzeka, początkowo miał 35" i pół świata zjechał a parę lat temu na przekór wszystkiemu założył sobie 31" agresywną szosę
i opitolił wyprawę na korsykę bez zająknięcia a za to o połowe mniej razy tankując

4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO

I pewnie po autobanie nie musiał się ograniczać do 112 km/h.
wyprawa na korsykę
ekspedycja do chorwacji

ekspedycja do chorwacji

Wczoraj ogladalem film goscia co opycila Sahare mietkiem 508 z 86 roku z napedem 4x2. No czasem sie zakopywal. Jak sie zakopywal, to sie odkopywal i jechal dalej.
Dlatego twierdze, ze Rubi to nuda i zabijanie ofrołdów.
Dlatego twierdze, ze Rubi to nuda i zabijanie ofrołdów.
Każdy mocno zmotany pojazd tak ma.
Kiedyś doszedłem w przeróbkach do Patrola na 37" Superswamperach z mechanikiem i elektrykiem z tyłu.
Do przepraw w klasie extrem to się świetnie nadawało... ale do weekendowej zabawy z innymi autami już nie.
Przejeżdżałem coś w wie minuty, a potem czekałem 30 min. na resztę lub ich wyciągałem. Nuda straszliwa.
Żeby się pobawić to trzeba było pół dnia szukać terenu.
Kompletnie bez sensu

Jesteś przedostatnią osobą, którą spodziewał bym się zobaczyć w Parchatku 37".
Jeden z najfajniejszych ofrołdów jakie ostatnio popełniłem był w Rumunii. Wbiliśmy się ze Zbychem i jeszcze jednym kolegą w tak stromy szlak, ze nie dało rady się wycofać. Ja seryjnym kojotem na atekach. 2 kilometry jechaliśmy godzinę. Po całej akcji ten kolega wieczorem powiedział mniej więcej coś takiego:
Byłem 3 zmiany na misji w Bośni. Jak szedłem w krzaki się odlać to musiałem zabierać kałacha. To tam się mniej bałem niż tu z wami.
Byłem 3 zmiany na misji w Bośni. Jak szedłem w krzaki się odlać to musiałem zabierać kałacha. To tam się mniej bałem niż tu z wami.
Bo z cywilami był 

Dawne czasy... Jak mnie jeszcze bawiły starty w rajdach to kilka różnych zmot popełniłem.
Teraz już mi się nie chce. Terenówka jest do pojechania trasą widokową, wbicia się na nocleg w namiocie pod Bihorem lub wyjazdu na narty.
No dzięki Panowie za podpowiedź, jak to na forum dużo się mówi mało w temacie
:):)
Obecnie są założone.37 MT ale nie bardzo widzę sensu dla siebie żeby jej trzymać .. kloa 17 cali myślę żeby ekonomi nie zabić i wyglądu to 33 AT min założyć.. JJestem typem podróżnika niż hardcora . Upalac wolę crosem niż autem . Więc reasumując 35 AT Rybik D .rade.i krzyżackow i osi nie pourywam , grzebiąc się w błocie - Rosja paliwo tańsze od piwa:) Norwegię trzeba będzie omijać.. A Jaki byłby twój wybór w tej sytuacji???

Obecnie są założone.37 MT ale nie bardzo widzę sensu dla siebie żeby jej trzymać .. kloa 17 cali myślę żeby ekonomi nie zabić i wyglądu to 33 AT min założyć.. JJestem typem podróżnika niż hardcora . Upalac wolę crosem niż autem . Więc reasumując 35 AT Rybik D .rade.i krzyżackow i osi nie pourywam , grzebiąc się w błocie - Rosja paliwo tańsze od piwa:) Norwegię trzeba będzie omijać.. A Jaki byłby twój wybór w tej sytuacji???
Moj?
OJPR
Mam duze klopoty z podejmowaniem decyzji, zwlaszcza jak trzeba wydac powyzej 30 euro.
OJPR
Mam duze klopoty z podejmowaniem decyzji, zwlaszcza jak trzeba wydac powyzej 30 euro.
- Misiek Cypr
-
Akurat paliwo w Norwegii nie zabija cenowo. Jesli chodzi o piwo, to jest masakra, teksanska pila lancuchowaRobas123 pisze: ↑śr cze 17, 2020 8:11 pmNo dzięki Panowie za podpowiedź, jak to na forum dużo się mówi mało w temacie:):)

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
a za średnią pensję ile tych piw może obywatel kupić?
To zależy czy w nocnym czy na promie do Gdyni:)
Tu jest odpowiedz
https://youtu.be/bNW7-nCuVmw
https://youtu.be/bNW7-nCuVmw
Byles na Korsyce?
Mozna sie zgubic na bardzo dlugo.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Kwestia nazewnictwa.
Jeden jedzie na wycieczkę inny jedzie na wyprawę (do której przygotowywał się od pół roku)
Choćby miało to być Roztocze ,Albania czy Jakucja
Jeden jedzie na wycieczkę inny jedzie na wyprawę (do której przygotowywał się od pół roku)
Choćby miało to być Roztocze ,Albania czy Jakucja
nie definicji ale samozajebistości bo jak brzmi

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii