Witam
Ostatnio w czasie ciągnięcia lekkiej przyczepki podskoczyła mi temperatura w moim cherokee KJ z silnikiem 2,5 cdr dopiero włączenie ogrzewania spowodowała obniżenie temperatury przypuszczam, ze to wina termostatu. Niestety wyczytałem że podobno w tym modelu występowały dwa rodzaje termostatu. Dlatego poproszę o informację czy dostanie się do termostatu w tym modelu jest jakieś prostą czynnością i dam rady dostać się do niego bez jakiś wielkich demontaży czy jest to jakieś skomplikowane, przed kupnem nowego wolał bym zdemontować termostat po VIN wiele razy części które kupowałem do innych samochodów raczej nie pasowało
Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi
wzrost temperatury
Moderator: Mroczny
wzrost temperatury
Nissan patrol k-160
Jeep Cherokee
Suzuki Vitara
Jeep Cherokee
Suzuki Vitara
Re: wzrost temperatury
Co to znaczy podskoczyła mi temperatura?
Do ilu?
Do ilu?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Termostat jak sie psuje to jest stale otwarty i auto nie nagrzewa sie w zimie. Raczej masz niedrozna chlodnice. Z zewnatrz od blota i innego syfu, albi/i od srodka od szlamu. Mozesz miec tez pozaginane blaszki. Obejrzyj ja zewnatrz, ew wyplucz bez demontazu. Powinno pomodz.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Misiek Cypr
-
Radek, nad ortografią popracuj, a reszta się zgadza. Tylko nie myj karcherem bezpośrednio chłodnicy, bo rozwalisz lamelki do resztyjradek pisze: ↑pn lip 27, 2020 10:08 pmTermostat jak sie psuje to jest stale otwarty i auto nie nagrzewa sie w zimie. Raczej masz niedrozna chlodnice. Z zewnatrz od blota i innego syfu, albi/i od srodka od szlamu. Mozesz miec tez pozaginane blaszki. Obejrzyj ja zewnatrz, ew wyplucz bez demontazu. Powinno pomodz.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044