Redukuje a nie przyśpiesza
Moderator: Mroczny
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
Redukuje a nie przyśpiesza
I znowu coś się popsuło w moim XJ-cie automat . Jadę ze stałą prędkością deptam w podłoge a skrzynia redykuje bieg nirzej i rozkręca się do 5 tyś ale nie pszyśpiesza tak jagby z manualną skrzynią ślizgało się sprzęgło.Oprócz tego przy ostrzejszym dodaniu gazu słychać syczenie z wydechu.Dzień wcześniej jeździłem po poligonie i lekko się ubłocił szczególnie spód .
seryjny xj91 ho limited 4.0 automat
seryjny xj91 ho limited 4.0 automat
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
Nie wierzę, że po jednym upalaniu 3 bieg by się skończył, no bo niby w jaki sposób...
A może ciągnąłeś ostatnio jakąś lawetkę??
A może ciągnąłeś ostatnio jakąś lawetkę??
G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
55 to kod konca scanowania?! (o ile sie nie myle)Domin_6kila pisze:Ma kto¶ mo¿e linka do ruskiej strony z kodami . Z tego co odczyta³em to pojawia siê kod 55 . Barzo bym prosi³ bo sam niemoge znale¼æ .
Olej raczej nie bedzie przyczyna slabosci silnika. Jak miales syntetyk to spokojnie mozesz go dalej lac - nie chodzi o to ile km ma silnik ale na jaki oleju poprzednio pracowal - jezeli by dlugo byl katowany na mineralu to zalanie syntetykiem bedzie ryzykowne.
Moze masz po prostu katalizator albo wydech przytkany - wspomniales ze cos z wydechu syczy?!
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Discotheque
-
Re: Redukuje a nie przyśpiesza
A po wodzie sie jezdzilo? Twierdzisz ze ATFu jest wiecej niz bylo poprzednio.Domin_6kila pisze:Dzień wcześniej jeździłem po poligonie i lekko się ubłocił szczególnie spód.
Jezeli nie chcesz tego zdiagnozowac w odpowiednim warsztacie to zmien olej na nowy lub zdejmij miske olejowa od skrzyni i obejrzyj dokladnie dno i filtr.
Roboty nieduzo a wiele mozna sie dowiedziec.
Ale generalnie i tak nic sam nie zrobisz w garazu a mozesz popsuc.
Przy okazji przypomnij co juz sie dzialo zlego z ta skrzynia? moze to po prostu ciag dalszy problemu.
- Discotheque
-
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
Jeśli silnik się kręci a auto nie jedzie to na pewno nie wina silnika tylko skrzyni biegów.
Jak Discotheque napisał sprawdź olej w skrzyni biegów. Znaczy nie poziom ale jego jakość. Być może nalało ci się wody do skrzyni biegów skoro poziom 'oleju' jest wyższy niż był (domniemywam, że poziom oleju sprawdzałeś prawidłowo i w obydwu przypadkach (przed i po) tak samo).
W takim razie jak najszybciej zmień olej i to cały - wymiana dynamiczna.
Na mieszaninie oleju i wody długo nie pojeździsz a używaną skrzynię widziałem na allegro chyba za 1500 zł .
Jak Discotheque napisał sprawdź olej w skrzyni biegów. Znaczy nie poziom ale jego jakość. Być może nalało ci się wody do skrzyni biegów skoro poziom 'oleju' jest wyższy niż był (domniemywam, że poziom oleju sprawdzałeś prawidłowo i w obydwu przypadkach (przed i po) tak samo).
W takim razie jak najszybciej zmień olej i to cały - wymiana dynamiczna.
Na mieszaninie oleju i wody długo nie pojeździsz a używaną skrzynię widziałem na allegro chyba za 1500 zł .
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...