LSD BYŁ SIĘ ZMYŁ
Moderator: Mroczny
-
-
- Kontaktowanie:
LSD BYŁ SIĘ ZMYŁ
Podobno miałem LSD w moście tylko nic nie zabserwowałem coby się inaczej jeżdziło nieważne czy ktoś słyszał o zestawie naprawczym do LSD bo jak mam to coś to dobrze coby działało pprawnie a nie tylko zwiększało minimalnie wagę JEEPA 

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
a skąd wiesz, że go nie ma?? robiłeś test?? Jeśli faktycznie był i sie skończył to moim skromnym zdaniem lepiej szelesty na co innego przeznaczyć... troszkę to kosztuje..
G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
-
-
- Kontaktowanie:
hmm ja też muszę zdjąc dekiel, żeby sprawdzić czy żyje ( podejrzewam, że juz nie )
podłączę się do tematu... badał ktoś czy może są jakieś aftermarketowe dyfry z LSD?? może np jakiś zexel-thorsten( czy jak to sie tam pisze) robi bo może warto by było wsadzić coś mocniejszego?? zaczyna mnie denerwować to że mam to zepsute
podłączę się do tematu... badał ktoś czy może są jakieś aftermarketowe dyfry z LSD?? może np jakiś zexel-thorsten( czy jak to sie tam pisze) robi bo może warto by było wsadzić coś mocniejszego?? zaczyna mnie denerwować to że mam to zepsute

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
-
-
- Kontaktowanie:
-
-
- Kontaktowanie:
- Domin_6kila
- jestem tu nowy...
A mój jest niestety trochęzatarty, wg fachowca. I wg mnie też, bo koła piszczą przy skręcaniu, czyli jest duży opór w mech. różnicowym...
Jak nie zatrze się na sztywno to może być. Grunt, że w terenie oba koła będą szły
Jak nie zatrze się na sztywno to może być. Grunt, że w terenie oba koła będą szły

Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
mam dokłądnie to samoDomin_6kila pisze:A jak przy skręcaniu chrupie strzela z tyłu tak jakby go trzymało co i popuszczało to lsd czy raczej bębny.Bo mam taki objaw i niewiem coto???
też myślałem, że to bębny

ale okazało się że to zły olej zmieniłem olej i na pare miesięcy był spokój a teraz znowu zaczyna się ,,przycinać" i zaczęły koła piszczeć tak więc LSD już na wykończeniu
( zresztą pisąłem już o tym na forum )

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
Podobno pomóc może wypolerowanie tarczek...
Albo wymiana na nowe, jeśli nie kosztują dużo.
Niestety tak czy siak trzeba rozebrać mechanizm różnicowy i pewnie przy okazji wyjdzie coś jeszcze - łożyska itp.
Jak chrupie i strzela to raczej szybko należy tam zajrzeć ! Bo w końcu może chrupnąć raz a dobrze i mech. różnicowy się skończy...
Acha, zapomniałem dodać, że wymiana oleju nie pomogła.
Albo wymiana na nowe, jeśli nie kosztują dużo.
Niestety tak czy siak trzeba rozebrać mechanizm różnicowy i pewnie przy okazji wyjdzie coś jeszcze - łożyska itp.
Jak chrupie i strzela to raczej szybko należy tam zajrzeć ! Bo w końcu może chrupnąć raz a dobrze i mech. różnicowy się skończy...

Acha, zapomniałem dodać, że wymiana oleju nie pomogła.
Ostatnio zmieniony sob cze 04, 2005 8:25 am przez wojtek_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- Discotheque
-
Normalnie lac Was panowie po lbach i to kluczem francuskim 
Troche szacunku dla swoich samochodow.
Pierwsze co robimy to zmieniamy olej na specjalny do LSD. Potem po pewnym przebiegu sprawdzamy czy dziala lub nie. Procedura dokladnie opisana. Super sprawne LSD moze wymagac uzycia nawet 270Nm co moze powodowac piskanie na rozgrzanym asfalcie.
Jednak piskanie to przewaznie pierwszy objaw zlego oleju i zacierania sie tarczek.
LSD na wykonczeniu przewaznie wogole nie daje zadnego tarcia a nie blokuje tarczki. Jak mieliscie kiedys motorynke to w baardzo duzym uproszczeniu LSD dziala na tej samej zasadzie co w romecie lub motocyklach sprzeglo. Jaka jest zuzyte to sie slizga. Jak peknie ktoras tarczka to moze dopiero blokowac.

Troche szacunku dla swoich samochodow.
Pierwsze co robimy to zmieniamy olej na specjalny do LSD. Potem po pewnym przebiegu sprawdzamy czy dziala lub nie. Procedura dokladnie opisana. Super sprawne LSD moze wymagac uzycia nawet 270Nm co moze powodowac piskanie na rozgrzanym asfalcie.
Jednak piskanie to przewaznie pierwszy objaw zlego oleju i zacierania sie tarczek.
LSD na wykonczeniu przewaznie wogole nie daje zadnego tarcia a nie blokuje tarczki. Jak mieliscie kiedys motorynke to w baardzo duzym uproszczeniu LSD dziala na tej samej zasadzie co w romecie lub motocyklach sprzeglo. Jaka jest zuzyte to sie slizga. Jak peknie ktoras tarczka to moze dopiero blokowac.
-
-
- Kontaktowanie:
Mechanik zrobil tak podniósł cały samochód zakręcił kołem i powiedział że LSD poszł na ryby zapytałem dlaczego a on na to że przy zakręceniu jednego koła powinny się kręci drugie w tą samą strone a t umnie działało tylko jak mechanizm różnicowy nie wiem jak powinno działać niech ktoś opiszenbo ten człek ma mi ustawiać most więc wolał bym wiedzieć czy się troche zna czy leje wode wydaje mi się że się trocze znaWJ Jeep pisze:Co to za mechanik, że sprawdził LSD po zdjęciu dekla? Chyba sam nałykał się LSD, albo może jest fachowcem z SLD...
Manual wyraźnie podaje procedurę sprawdzenia, robi się to zegarowym kluczem dynamometrycznym poprzez przystawkę przykręconym do piasty.

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
- Stalker
- jestem tu nowy...
no to ja mam tez pewna zagwostke - otorz ostatnio mam efekt tego typu ,ze po przejechaniu okolo 15km jak sie calosc syfa troche nagrzeje , jak zahamuje a potem ruszam to z tylu dochodza dzwieki takie jak byly tu opisywane , cos chwile pochrobocze , postrzela pare obrotow kol a potem cisza
i efekt ten wystepuje tylko wtedy , nigdy przy skrecaniu , nie piszcza opony , zadnych innych efektow nie stwierdzilem
6kkm wstecz wymienialem wszystkie plyny , do mostu zalalem castrola z dodatkiem mopara , lsd bylo sprawdzane i banglalo prawidlowo
moze to w moim przypadku bebny ?
i efekt ten wystepuje tylko wtedy , nigdy przy skrecaniu , nie piszcza opony , zadnych innych efektow nie stwierdzilem
6kkm wstecz wymienialem wszystkie plyny , do mostu zalalem castrola z dodatkiem mopara , lsd bylo sprawdzane i banglalo prawidlowo
zaczynajcie ! ...czas dokończy 
XJ '92 2,1TDi

XJ '92 2,1TDi
u mnie też się tak zaczynało... rok pojeździłęm z takimi objawami ( prawie)... IMO nie wierzę że to bębnyStalker pisze:no to ja mam tez pewna zagwostke - otorz ostatnio mam efekt tego typu ,ze po przejechaniu okolo 15km jak sie calosc syfa troche nagrzeje , jak zahamuje a potem ruszam to z tylu dochodza dzwieki takie jak byly tu opisywane , cos chwile pochrobocze , postrzela pare obrotow kol a potem cisza

no ale może jestem przewrażliwony

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
U mnie był to objaw śmierci krzyżaka. Wydaje mi się, że dla spokoju sumienia winieneś dokładnie owe krzyżaki obejrzeć, aby pewnego dnia się nie zdziwićStalker pisze:no to ja mam tez pewna zagwostke - otorz ostatnio mam efekt tego typu ,ze po przejechaniu okolo 15km jak sie calosc syfa troche nagrzeje , jak zahamuje a potem ruszam to z tylu dochodza dzwieki takie jak byly tu opisywane , cos chwile pochrobocze , postrzela pare obrotow kol a potem cisza

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Ja przy okazji podniesienia auta zakrecilem tylnym kolem i objawienie sie zrobilo takie:
krece lewym kolem, a prawe stoi w miejscu
Ani w przod, ani w tyl.
Hamulce go na pewno nie trzymaly bo kazde kolo z osobna obraca sie w miare lekko.
Wniosek? ja chyba w ogole DYFRA nie mam, a kola w czasie jazdy obracaja sie jakas nadprzyrodzonom silom
krece lewym kolem, a prawe stoi w miejscu

Ani w przod, ani w tyl.
Hamulce go na pewno nie trzymaly bo kazde kolo z osobna obraca sie w miare lekko.
Wniosek? ja chyba w ogole DYFRA nie mam, a kola w czasie jazdy obracaja sie jakas nadprzyrodzonom silom

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...