Wsiadam rano do samochodu, odpalam, przerzucam na D puszczam hamulec a on... STOI

Takich cudów to ja jeszcze nie widziałem, ma ktoś jakiś pomysł??

PS.ten samochód doprowadza mnei do rozpaczy

Moderator: Mroczny
No tak...Kosa pisze:![]()
![]()
ostatnio obserwuję taką rzecz:
Wsiadam rano do samochodu, odpalam, przerzucam na D puszczam hamulec a on... STOI![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mija pare sekund ( nie wiem może z 10-15) i dopiero zacyna jechać
![]()
![]()
nie dzieje się tak zawsze, do tej pory w ciągu ostatnich 10 dni jakieś 3 razy...
taaaa... Samko to zdecydowanie bardzo dobry warsztat i godny poleceniagolony pisze:czlowieku...pojedz na ul spokojna do firmy Samko i pogadaj troche z mechanikami a nie bedziesz sie wymadrzal i mi opowiadanie bzdur zarzucal.mam autko od nowosci i bylo starannie serwisowane...ta skrzynia po takim przebiegu sie po prostu zluzywa i to narmalka...zobacz przy okazji ile tam peepow stoi w kolejce na remont
ale kolega Kosa nie ma AW4 tylko A500 lub A518jeep_user pisze:golony pisze:witam..ja mialem podobna sytuacje z chevim...rano byly problemy z ruszeniem a potem zaczal przy ostrym deptaniu wypadac ostatni bieg..potem ostal se tylko drugi:(skonczylo sie remontem skrzyni czego szczeze nie zycze..dodam ze podobno ok 220_250 tys km. to normalka a w peepach nawet wczesniej[/quote
Bzdury kolego opowiadasz- AW 4 to jedna z lepszych skrzyni, która z niewielkimi modyfikacjami jeździ w różnych autach do dziś. Jak dbasz o oleum i przestrzegasz podstawowych zasad pojeździ dłużej niż manual..
no własnieXJeep pisze:u mnie w XJ skrzynia chodzi jak ta lala ... ale
moj fader ostatnio mial cos podobnego w senatorze
po zapodaniu na D auto stalo...mozna bylo deptac gaz a on beeeee...stoi...
podjechalem nim do mojego machera od skrzyni....wymienil olej i filtr oleju ATF i jak reka odjol!...
acha...podregulowal jeszcze cisnienia i teraz to nowka funkiel...
a tez go wszyscy remontem straszyli...wiec
glowa do gory kolego![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość