Woda w reflektorach...
Moderator: Mroczny
Woda w reflektorach...
Witam,
zaobserwowałem u siebie niepokojące zjawisko - w reflektorach zbiera mnie się wilgoć.
Żarówka nie jest z tyłu zabezpieczona żadną gumką (od postojowych jest). Czy to jest normalne czy też brakuje mi jakiegoś uszczelnienia?
Co ewentualnie z tym zrobić ?
zaobserwowałem u siebie niepokojące zjawisko - w reflektorach zbiera mnie się wilgoć.
Żarówka nie jest z tyłu zabezpieczona żadną gumką (od postojowych jest). Czy to jest normalne czy też brakuje mi jakiegoś uszczelnienia?
Co ewentualnie z tym zrobić ?
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
Inna koncepcja zakłada nawiercenie od spodu odbłyśników coby woda łatwo uciekała, bo uszczelniając metodami chałupniczymi mozna osiągnąć czasem efekt wodoszczelności ruskiego zegarka. Jak sie wleje to juz nie wyleci.
Ja mam dziurki powiercone i jak najbardziej sie to sprawdza. Inna sprawa ze do suki żarówka kosztuje 2.5 zł.
Ja mam dziurki powiercone i jak najbardziej sie to sprawdza. Inna sprawa ze do suki żarówka kosztuje 2.5 zł.

Wiercenie dziurek nie wchodzi w grę, raczej zaklejanie. Nie chodzi mi o nalewanie się wody z powodu jeżdżenia po zbyt głębokiej wodzie
tylko o zbieranie się wilgoci. Hmmm... muszę wypróbować zaklejanie i zamontowanie gumek na tył żarówki.
A może zamontować reflektory od malucha ?

Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
-
- Kontaktowanie:
czyli jak się zbiera wilgoś to wnioek że jest za szczelny bo nie ma gdzie odparować rozbież wysusz suszarką na wiór i złóż spowrotem powinno być okwojtek_pl pisze:Wiercenie dziurek nie wchodzi w grę, raczej zaklejanie. Nie chodzi mi o nalewanie się wody z powodu jeżdżenia po zbyt głębokiej wodzietylko o zbieranie się wilgoci. Hmmm... muszę wypróbować zaklejanie i zamontowanie gumek na tył żarówki.

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
Efekt ruskiego zegarka znaczy juz wystąpił. Wiertarki w dłoń toważyszewojtek_pl pisze:Wiercenie dziurek nie wchodzi w grę, raczej zaklejanie. Nie chodzi mi o nalewanie się wody z powodu jeżdżenia po zbyt głębokiej wodzietylko o zbieranie się wilgoci. Hmmm... muszę wypróbować zaklejanie i zamontowanie gumek na tył żarówki.

Pstryknij. Może uda sie dopasować z czegoś innego...Greg_pl pisze:U mnie sa gumki na reflektorach (zarowkach) z tylu, jeszcze w tym tygodniu bede rozbieral dokladniej swiatla, to pstrykne fotki.
PS Fajnie się jeździ po suficie ?

Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
]ALE wilgoc nazbierana bez malych dziurek nie odparoje , zobacz na halogeny maja takie dziurki orginalnie np wesemwojtek_pl pisze:Wiercenie dziurek nie wchodzi w grę, raczej zaklejanie. Nie chodzi mi o nalewanie się wody z powodu jeżdżenia po zbyt głębokiej wodzietylko o zbieranie się wilgoci. Hmmm... muszę wypróbować zaklejanie i zamontowanie gumek na tył żarówki.
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota
Co Wy z tym dobieraniem z czegoś innego ? Przecież autopale skośnookie kosztuja po 35-40 zł za sztukę i mają szczelne zabezpieczenia gumowe na żarówki . Świecą jak trzeba i nic nie paruje ani się nie skrapla .wojtek_pl pisze:Pstryknij. Może uda sie dopasować z czegoś innego...Greg_pl pisze:U mnie sa gumki na reflektorach (zarowkach) z tylu, jeszcze w tym tygodniu bede rozbieral dokladniej swiatla, to pstrykne fotki.
PS Fajnie się jeździ po suficie ?![]()

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
mam wlasnie takie swiezo po wumianie i zaparowalo z jednej stronyCo Wy z tym dobieraniem z czegoś innego ? Przecież autopale skośnookie kosztuja po 35-40 zł za sztukę i mają szczelne zabezpieczenia gumowe na żarówki . Świecą jak trzeba i nic nie paruje ani się nie skrapla .

>>>nie rzucim ziemi skad nasz ROOT<<<
IROKEZ 1991, XJ 4.0L HO Limited mod.1992, LPG IIgen.
IROKEZ 1991, XJ 4.0L HO Limited mod.1992, LPG IIgen.
Pilnie poszukuję gumki nakładanej na żarówkę od reflektora, zapobiegającej dostawaniu się wilgoci do środka.
Niestety mam tylko jedną i średnio mam ochotę wydłubywać muchy ze środka...
Ma ktoś taką na zbyciu ?
Do reflektorów takich jak na zdjęciach:

Niestety mam tylko jedną i średnio mam ochotę wydłubywać muchy ze środka...
Ma ktoś taką na zbyciu ?
Do reflektorów takich jak na zdjęciach:

Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek