klapa przecieka?
Moderator: Mroczny
klapa przecieka?
a konkretnie po deszczu ale sporym zbiera sie woda w okolicach rygla klapy - tym co jest na dole w karoserii
uszczelka niby ok, plastiki wokol odkrecalem i nie zuwazylem wilgoci, wiec skad?

>>>nie rzucim ziemi skad nasz ROOT<<<
IROKEZ 1991, XJ 4.0L HO Limited mod.1992, LPG IIgen.
-
-
- Kontaktowanie:
Re: klapa przecieka?
a może leci uszczelnieniem koło wycieraczki znaczy silnikaklimson pisze:a konkretnie po deszczu ale sporym zbiera sie woda w okolicach rygla klapy - tym co jest na dole w karoseriiuszczelka niby ok, plastiki wokol odkrecalem i nie zuwazylem wilgoci, wiec skad?

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
no wiec nie - sama klapa jako taka jest "sucha"
ale problem jest glebszy: pare tygodni temu jeep byl u "doktora" od blachy bo [przedni wlasciciel w bagazniku poprzykrecal sobie jakies g...wna blachowkretami nawylot - ja to wy...em i okazalo sie ze wiekszosc wkretow byla przerdzwiala i lalo sie do srodka pod wykladzine jak diabli. Pojawila sie rdza i ogolnie jechalo stechlizna. Facet pospawal, pomalowal taka guma w plynie i mialo byc ok, ale dzisiaj tam zajrzalem i nadal cala wykladzina jest mocno wilgotna
Juz sam nie wiem co jest grane
Czy to jest moze normalne
Tylko skad to leci 

nie wiem, czu ciebie to pocieszy, ale u mnie w bagazniku tez jest mokro i w poprzednim peepie tez bylo mokro. wiec moze to standart
. Ale poprzednio wymienilem uszczelke i pomoglo.Teraz tez wymienie i zobaczymy- moze pomoze... Moze ktos wie gdzie najtaniej zanabyc uszczelke?

XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
tak to jest pewne pocieszenieintruz pisze:nie wiem, czu ciebie to pocieszy, ale u mnie w bagazniku tez jest mokro i w poprzednim peepie tez bylo mokro. wiec moze to standart. Ale poprzednio wymienilem uszczelke i pomoglo.Teraz tez wymienie i zobaczymy- moze pomoze... Moze ktos wie gdzie najtaniej zanabyc uszczelke?

Cóż, u mnie też jest mokro.... I też sie zastanawiam skąd.
'90/91 XJ 2.1TD Limited
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
Ja wyszukalem kilka adresow sklepow i producentow, ktorzy maja w ofercie uszczelki.intruz pisze: Moze ktos wie gdzie najtaniej zanabyc uszczelke?
Moze do ktoregos masz blisko lub po drodze:
- Na Polach 13a,
- Woronicza 7a
- Mrozowa 29/2
- Witosa 16
- Wodna 2b
- Zamojskiego 7/4
- Dygasinskiego 3 (producent)
- Fredry 15b
- Zawila 41a
Ja chce tez jakas dopasowac do drzwi.
Zawsze pozostaje ASO, ale wolalbym nawet nie pytac o cene...
Gdybys znalazl w Krakowie jakis ciekawy sklep z uszczelkami to daj znac.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
no tak u was jest mokro a u mnie sucho ale tak mi się klapa napierd@la że nie mam już siły nie mam patentu jak zrobić żeby było cicho. nie wiem czy to zamek nie trzyma jak powinien czy co
może ma ktoś taki problem jak ja 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Cos za cos. Jednym przecieka , innym napier....
Stukac moze wszystko w klapie. Zdejmij tapicerke i dokrec silnik wycieraczki, potem gorna,plastikowa listwe mocujaca tapicerke, dodaj kilka wkretow przy przykrecaniu tapicerki. Sprawdz gorne zawiasy mocujace klape, dolny trzpien mocujacy ma regulacje- odkrec go i wsun w strone bagaznika, a jesli z jednej strony jest wyrobiony to go odwroc. Sprawdz czy zamek jest dokrecony. Mi kiedys sie tlukla ozdobna listwa z napisem jeep nad nr rejestracyjnym- dodalem dwa blachowkrety i cisza. Na koniec wykrec gumowe odboje klapy. to wszystko powinno pomoc. Jesli nie pomoze to zmien klape...

XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
Te czynności już przeprowadziłem i h.j z tego dalej się napierdal@ nie moge tylko odkręcić tego jebaneg0 trzpienia bo myśle że jak bym go przesunął to klapa ucichła byintruz pisze:Cos za cos. Jednym przecieka , innym napier....Stukac moze wszystko w klapie. Zdejmij tapicerke i dokrec silnik wycieraczki, potem gorna,plastikowa listwe mocujaca tapicerke, dodaj kilka wkretow przy przykrecaniu tapicerki. Sprawdz gorne zawiasy mocujace klape, dolny trzpien mocujacy ma regulacje- odkrec go i wsun w strone bagaznika, a jesli z jednej strony jest wyrobiony to go odwroc. Sprawdz czy zamek jest dokrecony. Mi kiedys sie tlukla ozdobna listwa z napisem jeep nad nr rejestracyjnym- dodalem dwa blachowkrety i cisza. Na koniec wykrec gumowe odboje klapy. to wszystko powinno pomoc. Jesli nie pomoze to zmien klape...
no i pozazdroscic
a ja mam ciagle mokro
ale ok, poszukam uszczelki i zobaczymy
a tak przy okazji - jakis patent na skrzypiace oparcie tylnej kanapy- jak jest w pozycji pion to kwili jakbym woze drabiniastym jechal, dzisiaj sie w...lem i polozylem i jak reka odjal tylko troche slabo tak na ciagle jezdzic 

No to taka ciesółka ludowa :
- uszczelki do przednich drzwi najlepiej założyć maluchowskie , są długie , a więc spokojnie wydają . Z dwóch można zrobić do bagażnika .
- żeby wyciszyć kwilenie tylnego oparcia trzeba znaleźć odpowiednio grubą koszulkę termokurczliwą , ubrać ją na trzpienie wystające z oparcia i obkurczyć na gorąco ale tak żeby się ( za przeproszeniem) obciągnęła również na tym "języczku" , a nie tylko na osi .
I to tyle druciarstwa na razie .

- uszczelki do przednich drzwi najlepiej założyć maluchowskie , są długie , a więc spokojnie wydają . Z dwóch można zrobić do bagażnika .
- żeby wyciszyć kwilenie tylnego oparcia trzeba znaleźć odpowiednio grubą koszulkę termokurczliwą , ubrać ją na trzpienie wystające z oparcia i obkurczyć na gorąco ale tak żeby się ( za przeproszeniem) obciągnęła również na tym "języczku" , a nie tylko na osi .
I to tyle druciarstwa na razie .

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
podgrzałem sruby od spodu i puściły "france" jedne obróciłem trzpien i jade na test sprawdzić czy przestała cip@ chałasować, a przy okazji znalazłem jeszcze jedno źródło chałasu a mianowicie odkręcił się głośnik w klapie i tez walił jak chciał w środku wędrując. 

Panowie jest OK
klapa już cicho siedzi ale teraz koło zapaswe znowu piszczy o tapicerke szlak może człowieka trafić, ale to to poradze zaraz. A najchętniej to bym to koło zapasowe na dach wywalił ale to nie mam koncepcji bo koło ciężkie a dach nie bardzo stabilny , a może ktoś napisze jakiś dobry patent na to koło zapasowe na dachu bo juz widziałem że są montowane.....

z tym kolem to ja tez mysle o dachu i szukam miejsca gdzie dorobia cos takiego (chodzi tylko w zasadzie o belke i mocowania)http://www.rockratz.com/tcr1x.html - maja dwa rodzaje mocoweania do rynienek i do relingu co jest moim zdaniem fajniejsze.[/img]
Spoko...fotki moge posłać, ale z tym zrobieniem to już gorsza sprawa bo też kumpel bedzie mi pomagał, ja nie mam takiego zaplecza jak kumpel u niego można zdziałac cuda a on i jego brat to już naprawde magicy w sprawie żelaza.
ale nikt nie powiedział nie bo jak bedziemy robili do dwóch to i do trzeciego można zmotać