jakie grand ma felgi w standardzie? gdzie znajde rozstaw, et
Moderator: Mroczny
jakie grand ma felgi w standardzie? gdzie znajde rozstaw, et
jakie grand cherokee zj ma felgi w standardzie? gdzie znajde rozstaw, et, srednice otworu?
czy nowy grand ma takie same felgi? beda pasowac?
czy nowy grand ma takie same felgi? beda pasowac?
Będą pasować, ale nowe grandy mają felgi 16'', albo nawet 17''. Twój ZJ oryginalnie jest na 7x15'', rozstaw śrub jest taki sam 5x114,3.
G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
nie masz racji - nowy Grand WJ ma rozstaw 5x127jeep_user pisze:Będą pasować, ale nowe grandy mają felgi 16'', albo nawet 17''. Twój ZJ oryginalnie jest na 7x15'', rozstaw śrub jest taki sam 5x114,3.

Ostatnio zmieniony śr wrz 21, 2005 9:56 pm przez wagoneer, łącznie zmieniany 1 raz.
TYLKO kilka(naście) Jeepów ... czasami nawet jakaś sztuka sprawna 

- Jerry JEEP
- jestem tu nowy...
Masz racje - poprawkazu-tec pisze:Raczej 5x127wagoneer pisze: (...) nowy Grand WJ ma rozstaw 5x121
http://www.offroadreifen.com/

Jest to możliwe, ale jak dystans będzie miał 30 mm to felga odsunie się o ten wymiar na zewnątrz od piasty i mogą Ci oponki wystawać poza obrys samochodu - ...wiesz czym to groziMarcin978 pisze:a moze da sie na dystansach wlozyc felgi od WJ ?

tak wiem, to odpada bo grozi to zabraniem dowodu rej 
ale skoro ktos tutaj pisze ze ma 275
to jak ja zaloze sobie 235+35 to bym sie mogl zmiescic w sumie
pdoobaja mi sie takie fajne 17 z WJ'a
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/17-NEW-B ... 2098QQrdZ1
zgodnie z tabela zamiennkow przy zalozeniu ze oryginal to 225x70x15 trzeba by wlozyc opony
235/55R17 lub ewentualnie 225/60R17
szerszych sie nie da bo ta felga to 7.5
na ebayu sprzedaja dystanse z rozstawu 5 cali na 4.5

ale skoro ktos tutaj pisze ze ma 275
to jak ja zaloze sobie 235+35 to bym sie mogl zmiescic w sumie
pdoobaja mi sie takie fajne 17 z WJ'a
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/17-NEW-B ... 2098QQrdZ1
zgodnie z tabela zamiennkow przy zalozeniu ze oryginal to 225x70x15 trzeba by wlozyc opony
235/55R17 lub ewentualnie 225/60R17
szerszych sie nie da bo ta felga to 7.5
na ebayu sprzedaja dystanse z rozstawu 5 cali na 4.5
Ladne koleczka, ale przy ich offsecie 50,8 mm kola zamiast wystawac, to wejda "do srodka". Jak zalozylem do siebie ( w XJ-ie) 8-o calowe felgi z offsetem tylko 25 mm to wewnetrzny rant felgi przy max skrecie ocieral o koncowki drazkow kierowniczych...30 mm dystans to moze byc za malo.
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
Jesli sie nie myle, to offset to odlegosc plaszczyzny symetrii opony na faldze, od plaszczyzny do ktorej mocujesz felgi (bebna, piasty).Marcin978 pisze:ten ofset, to jest schowanie felgi do srodka, tak?
Jak ET>0 to opona jest 'schowana', a jak np. ET = -10 (mangelsy 8'' do YJ) to srodek opony jest o 10 mm 'wysuniety' wzgledem plaszczyzny zewnetrznej piasty.
Pozdrawiam - Daniel (kiedyś YJ '91 2,5l, w planach co innego...)
Mea culpa. Ale że ZJ też ma inny rozstaw to pierwsze słyszę, jak to mówią, człowiek całe życie się uczy, a i tak głupi umrze... taki life...WJ Jeep pisze:Dokładnie. Felgi od ZJ i WJ mają inne rozstawy otworów.

G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
ET jest do przyjęcia i dystans można / trzeba założyć - może nie warto go kupować tylko u nas dorobić na potrzebny wymiar. Felgi będziesz sprowadzał morską to i oponku możesz sobie zapodać - ale tak naprawde to u nich detal to prawie u nas hurt. Nie ma co może kąbinować - a oponek nie wyślesz do USA z reklamacją 

ja jeszcze mam pytanie
czy opony 235 65 17 na feldzie 17, to mi sie w ogole zmieszcza do nadkola w zj? czy srednica nie bedzie za duza?
i jeszcze pytanie, bo jestem laikiem w tym temacie,
znam rozmiarowki opon takie ze szerokosc / profil wyrazony w % szerokosci, oraz rozmiar felgi
ale niektorzy tutaj podaja jakies rozmiary w stylu 30'
jak to sie ma do rozmiaru normalnego w stylu 235/65/17?
czy opony 235 65 17 na feldzie 17, to mi sie w ogole zmieszcza do nadkola w zj? czy srednica nie bedzie za duza?
i jeszcze pytanie, bo jestem laikiem w tym temacie,
znam rozmiarowki opon takie ze szerokosc / profil wyrazony w % szerokosci, oraz rozmiar felgi
ale niektorzy tutaj podaja jakies rozmiary w stylu 30'
jak to sie ma do rozmiaru normalnego w stylu 235/65/17?
ale zj ma taki sam jak xjjeep_user pisze:Mea culpa. Ale że ZJ też ma inny rozstaw to pierwsze słyszę, jak to mówią, człowiek całe życie się uczy, a i tak głupi umrze... taki life...WJ Jeep pisze:Dokładnie. Felgi od ZJ i WJ mają inne rozstawy otworów.
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

No to co w końcu trzeba zrobić, żeby w ZJ-cie mieć felgi od WJ-ta np. takie felgi.
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]