siatka/kratka
Moderator: Mroczny
siatka/kratka
Witam
Czy ktos probowal moze sam zamontowac jakies oddzielenie przestrzeni bagaznikowej od kabiny ? Mam w garazu miekka siatke od opla i zastanawiam sie jak ugryzc temat...
pzdr
tomiso
Czy ktos probowal moze sam zamontowac jakies oddzielenie przestrzeni bagaznikowej od kabiny ? Mam w garazu miekka siatke od opla i zastanawiam sie jak ugryzc temat...
pzdr
tomiso
Siatka na mój gust jest głównie ozdobą i to pasującą do luksusowych prezesowskich kombi. Ja kiedyś kupiłem "przegrodę do przewozu psa", uniwersalną kratkę (a właściwie to były poziome rureczki z rozsuwanymi bokami), w której się rozsuwało pionowe stopki z rurek zaklinowując toto między podłogą i dachem w dowolnym miejscu - wzdłuż, wszerz.
Poszperaj w marketach wszelkiej maści. Fajna rzecz, nic nie dziurawisz w aucie a zdjae egzamin. Polecam.
Poszperaj w marketach wszelkiej maści. Fajna rzecz, nic nie dziurawisz w aucie a zdjae egzamin. Polecam.
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Były w niektórych modelach takie orginalne siateczki na rolecie podciągane do góry i mocowane do podsufitki na haczykach.
Coś takiego poszukuję.
Coś takiego poszukuję.
Only at ...
Jeep.Org.PL
Cherokee '90
Jeep.Org.PL
Cherokee '90
Ja robiłem sam kratkę do mojego strucla . Kiedy go kupiłem był zarejestrowany jako ciężarówka a kratki nie miał .
Ramka jest zrobiona z rury stalowej 28x1,5 i wypełniona siatką z drutu stalowego 4mm . Zamontowana jest u góry do uchwytów podkręconych pod tylne pasy bezpieczeństwa a na dole do szpilki wystającej z tyłu kanapy . Skręcone motylkami tak , że daje się demontować w trzynaście sekund .
Jestem cały szczęśliwy , że jest , bo często pakuję do auta górę gratów na wyjazd pod namiot i wtedy ładuję po dach . Nie musze się martwić , że coś przeleci do przodu .
Ramka jest zrobiona z rury stalowej 28x1,5 i wypełniona siatką z drutu stalowego 4mm . Zamontowana jest u góry do uchwytów podkręconych pod tylne pasy bezpieczeństwa a na dole do szpilki wystającej z tyłu kanapy . Skręcone motylkami tak , że daje się demontować w trzynaście sekund .
Jestem cały szczęśliwy , że jest , bo często pakuję do auta górę gratów na wyjazd pod namiot i wtedy ładuję po dach . Nie musze się martwić , że coś przeleci do przodu .
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
Fotek nie mam , ale kratka jak kratka . Żadnej folozofii w niej nie ma .
Mocowanie jest ważniejsze .
Pod śruby od pasów są podkręcone blaszki z wystającymi szpilkami , które przechodzą przez otwory w ramce kratki .
A do oparcia kanapy od tyłu jest przykręcona blaszka ze szpilką i też na wylot przez rurę ramki .
Skręcane przez podkładki motylkami .
A swoją drogą to muszę sobie kupić kabel USB żeby móc fotki zrzucić i wysłać . Może mnie to zmobilizuje żeby się do sklepu udać .

Pod śruby od pasów są podkręcone blaszki z wystającymi szpilkami , które przechodzą przez otwory w ramce kratki .
A do oparcia kanapy od tyłu jest przykręcona blaszka ze szpilką i też na wylot przez rurę ramki .

A swoją drogą to muszę sobie kupić kabel USB żeby móc fotki zrzucić i wysłać . Może mnie to zmobilizuje żeby się do sklepu udać .

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
Ja kratke kupilem od Kolegi z Forum,
zamocowalem w miejscu uchwytu rolety,
a zamiast rolety zrobilem sztywna, skladana polke - znacznie wyzej niz roleta bo rowno z linia okien.
Mam o polowe wiekszy bagaznik (pod polka),
latwy dostep,
a jak potrzebuje wieksza przestrzen to wyjmuje polke i dzieki kratce moge pakowac po dach..
Ta kraktka, ktora mam byla podobno robiona na zamowienie do XJ. Pasuje idealnie.
zamocowalem w miejscu uchwytu rolety,
a zamiast rolety zrobilem sztywna, skladana polke - znacznie wyzej niz roleta bo rowno z linia okien.
Mam o polowe wiekszy bagaznik (pod polka),
latwy dostep,
a jak potrzebuje wieksza przestrzen to wyjmuje polke i dzieki kratce moge pakowac po dach..
Ta kraktka, ktora mam byla podobno robiona na zamowienie do XJ. Pasuje idealnie.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
TO

Przeciez to nie jest kratka tylko ^$#$#@* przyklejane na 4 przyssawkach, ktore oderwie sie pod wlasnym ciezarem!
Jutro postaram sie wrzucic gdzies zdjecia zwyklej kratki + polki.
Kratka ma zabezpieczac przedzial pasazerski przed wpadnieciem bagazu na glowe i musi byc zamocowana solidnie.
Powinna wytrzymac nie tylko hamowanie, ale takze zderzenie - zeby nie urwac pasazerom glowy.
A do tego mocowanie musi byc naprawde bardzo solidne.
Moja ma uchwyty "partyzanckie" - zderzenia na pewno nie wytrzymaja, ale zrobilem je "tymczasowo" na wyjazd na wakacje

no toc sie tylko pytampezet pisze: TO![]()
![]()
![]()
Przeciez to nie jest kratka tylko ^$#$#@* przyklejane na 4 przyssawkach, ktore oderwie sie pod wlasnym ciezarem!
Jutro postaram sie wrzucic gdzies zdjecia zwyklej kratki + polki.
Kratka ma zabezpieczac przedzial pasazerski przed wpadnieciem bagazu na glowe i musi byc zamocowana solidnie.
Powinna wytrzymac nie tylko hamowanie, ale takze zderzenie - zeby nie urwac pasazerom glowy.
A do tego mocowanie musi byc naprawde bardzo solidne.
Moja ma uchwyty "partyzanckie" - zderzenia na pewno nie wytrzymaja, ale zrobilem je "tymczasowo" na wyjazd na wakacje

Prosze na mnie nie krzyczec

Ktos pisal o czyms z supermarketu, wiec cos takiego znalazlem ...
rośniemy w górę.. powoli, ale jednak...

W zadnym wypadku na nikogo nie krzycze, tylko az sie zakrztusilem jak TO zobaczylem
Przeciez ta "kratka" nawet sama siebie nie utrzyma.
Pare postow na temat kratki jest tutaj:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... ght=kratka
a ostatni - Adama Lewandowskiego.
Wlasnie od niego kupilem

Przeciez ta "kratka" nawet sama siebie nie utrzyma.
Pare postow na temat kratki jest tutaj:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... ght=kratka
a ostatni - Adama Lewandowskiego.
Wlasnie od niego kupilem

Re: hehe
Moze poszukaj brakujacej centralki w swoimi grandzie a nie czepiasz sie detali z zycia osobistego...coni pisze:hehehehe Tomiso je żeli chodzi o supermarket toTY na pewno hehe to tam znajdziesz.....

rośniemy w górę.. powoli, ale jednak...

witam,Stiopa pisze:Fotek nie mam , ale kratka jak kratka . Żadnej folozofii w niej nie ma .
![]()
![]()
![]()
jest szansa na te fotki ?
kupilem właśnie uzywaną kratkę od XJ(miała być oryginalna )ale jakoś nie ma żadnych mocowań i bede musiał coś dorobić