Radio = zakłócenia
Moderator: Mroczny
Radio = zakłócenia
Zna ktoś dobry patent na zakłócenia. Radio gra czysto , ale jak przekręce kluczyk i włączy się pompa paliwa to od razu słychać szum w radiu, mniemam że to właśnie pompa paliwa robi te zakłócenia. Co zrobić żeby czysto grało cały czas 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
-
-
- Kontaktowanie:
Re: Radio = zakłócenia
[quote="Adamek"]Zna ktoś dobry patent na zakłócenia. Radio gra czysto , ale jak przekręce kluczyk i włączy się pompa paliwa to od razu słychać szum w radiu, mniemam że to właśnie pompa paliwa robi te zakłócenia. Co zrobić żeby czysto grało cały czas
[/quote
Są dostępne w wsklepach elektronicznych fitry przecw zakłóceniowe w granicach 25 zł zakładasz na przewody zasilające i powinno być ok

Są dostępne w wsklepach elektronicznych fitry przecw zakłóceniowe w granicach 25 zł zakładasz na przewody zasilające i powinno być ok

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
jasne, że nie powinno być OK
no ja Cie proszę..
-filtr przeciwzakłóceniowy włącza się na wyjście alternatora i to jest jedyny filtr jaki się zakłada, reszta to kondensatory przelotowe.
nie sądzę też by to akurat pompa generowała zakłócenia bardziej regulator napięcia - cewka zapłonowa..
.. o ile dżzeppy mają takie elementy
no.. to spadam

-filtr przeciwzakłóceniowy włącza się na wyjście alternatora i to jest jedyny filtr jaki się zakłada, reszta to kondensatory przelotowe.
nie sądzę też by to akurat pompa generowała zakłócenia bardziej regulator napięcia - cewka zapłonowa..
.. o ile dżzeppy mają takie elementy

no.. to spadam
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- Miskiller
-
reg. napiecia to chyba tylko mechaniczny generuje zaklocenia, a pompa to silnik szczotkowy wiec moze... ale tylko chwile po przekreceniu silnika bo gdy nie uruchamiasz silnika to powinna przestac dzialac az do uzycia rozrusznika...darkman pisze:nie sądzę też by to akurat pompa generowała zakłócenia bardziej regulator napięcia - cewka zapłonowa..
.. o ile dżzeppy mają takie elementy![]()
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
-
Być może, sprawdze to dzisiaj poprostu odepne ją na chwile i sie okaże czy to ona.Miskiller pisze:
reg. napiecia to chyba tylko mechaniczny generuje zaklocenia, a pompa to silnik szczotkowy wiec moze... ale tylko chwile po przekreceniu silnika bo gdy nie uruchamiasz silnika to powinna przestac dzialac az do uzycia rozrusznika...
No tak jak byś zgadł, nie chce, stać mnie bo kupuje paliwo tanio 3 zł za 1 litr 95 PB. I jak pomyśleć chwile na dzień dzisiejszy gazu poprostu zakładać mi się nie opłaci.misman pisze:Może on nie chce, stać go ?boris.blank pisze:Przejdź na Gaz.
Jak najbarddziej pompa moze generowac zaklocenia - znaczy ze chyba dogorywa i iskrzyAdamek pisze:Regulator napiêciaprzecie¿ on dzia³a po starcie silnika a ja mam juz zak³ucenia w czasie kiedy przekrêce kluczyk

Ja bym sie jej czym predzej przyjzal. Filtr zawsze mozesz zalozyc na zasilanie radia ale trzeba zwalczac przyczyne a nie symptomy

Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

Dzisiaj ja wypne z kostki i sie okaże czy to łona tak pierdzi w radiuRadek666 pisze:Jak najbarddziej pompa moze generowac zaklocenia - znaczy ze chyba dogorywa i iskrzyAdamek pisze:Regulator napięciaprzecież on działa po starcie silnika a ja mam juz zakłucenia w czasie kiedy przekręce kluczyk
Ja bym sie jej czym predzej przyjzal. Filtr zawsze mozesz zalozyc na zasilanie radia ale trzeba zwalczac przyczyne a nie symptomy

Sam bym się podłączyłtechmark pisze:Szara strefa działaAdamek pisze: No tak jak byś zgadł, nie chce, stać mnie bo kupuje paliwo tanio 3 zł za 1 litr 95 PB. I jak pomyśleć chwile na dzień dzisiejszy gazu poprostu zakładać mi się nie opłaci.

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Obywatelska postawa to jest jak dajesz się doić i kopać po dupie cwaniaczkom z rządumisman pisze: Sam bym się podłączyłI nie chrzanić mi tu farmazonów o obywatelskiej postawie lub jej braku, i takich tam. Teraz, to mnie to już lotto

Swoją drogą nie wiedziałem że PB też da się gdzieś kombinować za taką kasę

Szkoda że nie mam dojścia do takiego taniego paliwa - XJ troszkę pali....

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
Hmm, panowie żadna kombinacja to pb 95 to made in ukraina
.
A te całe postawy obywatelskie i takie tam juz dawno mam w dupie, kradną miliardy i nic im nie mozna zrobić, a jak szaraczek uczciwy weźmie czy przekręci państwo na pare groszy to juz od razu kryminał.

A te całe postawy obywatelskie i takie tam juz dawno mam w dupie, kradną miliardy i nic im nie mozna zrobić, a jak szaraczek uczciwy weźmie czy przekręci państwo na pare groszy to juz od razu kryminał.
Mozna - pujsc i zaglosowac na odpowiednich ludzi. A z postawa "skoro wszyscy kradna to ja tez" nic sie w tym kraju nie zmieni....Adamek pisze:Hmm, panowie ¿adna kombinacja to pb 95 to made in ukraina.
A te ca³e postawy obywatelskie i takie tam juz dawno mam w dupie, kradn± miliardy i nic im nie mozna zrobiæ, a jak szaraczek uczciwy we¼mie czy przekrêci pañstwo na pare groszy to juz od razu krymina³.
No ale jasne tez jest ze przy tak wysokich podatkach i tak niskich zarobkach ciezko jest byc uczciwym - dlatego chwala tym nielicznym!!
Radek zwany TReneR

A ja mam wrazenie wrecz przeciwne... zreszta wystarczy ile ludzi zaglosowalo na Endrju - czlowieka ktory w zywe oczy klamie kombinuje i drwi sobie z wymiaru sprawiedliwosci - ilu ludziom ten czlowiek na dole zaimponowal tym ze niezle kombinuje. A przeciez on juz tak kombinowal na dole, przed tym jak zaczal blokady i wysypywanie zboza. Na gorze tylko zwiekszyl skale bo zwiekszyly sie mozliwoscAdamek pisze:Nie to góra zaczê³a i to góra nauczy³a, a wtedy dó³ sta³ siê taki jaki jest

Ale miejsza z tym - to nie jest ani forum ani temat na takie dywagacje!!

Radek zwany TReneR