Zielony jak rezeda....
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Zielony jak rezeda....

Stefan
Re: Zielony jak rezeda....
Bogusław Stefanowicz pisze:No i chyba doroslem! Szeroki, chyba XJ rocznik 89 4.0 z automatem( no taki kanciasty , aha pisza ze to MKII?). Prosze o porade czy warto w ten model wchodzic na co zwrocic uwage i w ogóle. Mialem kiedys troopera i jazda byla przednia wiec chcialbym wrocic. Autko ma podobno 70Tkm przelatane i faktycznie wyglada gucio. Problem jak zwykle z cena bo wola 7 tys euro. Wien ze co dobre to musi kosztowac ale cos mi wychodzi za duzo a trzeba go jeszcze przywlec i oplacic co nie co. prosze o porade. Pozdro Stefan

"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413
XJ'93 4.0HO, Sj413
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
ceny dla tego rocznika mają rozrzut kilka tysięcy szelestów...
zależy skąd pochodzi, jaka wersja...sport, limited i wiele innych parametrów
W dziale jeep jest przyklejony temat co sprawdzać, chociaż w '98 raczej nic się jeszcze nie dzieje.
Ja swojego kupiłem pół roku temu, zrobiłem 10tkm wymieniałem tylko płyny i dwa krzyżaki z przodu i chodzi bez zarzutu.
zależy skąd pochodzi, jaka wersja...sport, limited i wiele innych parametrów
W dziale jeep jest przyklejony temat co sprawdzać, chociaż w '98 raczej nic się jeszcze nie dzieje.
Ja swojego kupiłem pół roku temu, zrobiłem 10tkm wymieniałem tylko płyny i dwa krzyżaki z przodu i chodzi bez zarzutu.
Only at ...
wspomnienia po ... XJ 4.0 i TJ Unlimited, jest kzj95
wspomnienia po ... XJ 4.0 i TJ Unlimited, jest kzj95
- Discotheque
-
Bogus ne sluchaj tych patalachow 
Jezeli auto jest warte tych pieniedzy to nie patrz na stosunek cena rocznik. To slepa uliczka. Jezeli stac Cie i nie zarzynasz sie kredytami to warto kupic gorszy rocznik za wyzsza cene w lepszym stanie.
Nie uwazam zeby kupowanie zlomu byle tanio z nastawieniem na doprowadzenie go "do porzadku" bylo sluszne. ZADEN pakiet startowy nie zastapi ladnego niezakatowanego auta.
A wogole to tez jestem z Gdyni wiec jak chcesz wedziec cos wiedzej o XJ to daj cynk. Moza sie spotkac i pogadac, powiem Ci na co zwrocic uwage przy kupnie.

Jezeli auto jest warte tych pieniedzy to nie patrz na stosunek cena rocznik. To slepa uliczka. Jezeli stac Cie i nie zarzynasz sie kredytami to warto kupic gorszy rocznik za wyzsza cene w lepszym stanie.
Nie uwazam zeby kupowanie zlomu byle tanio z nastawieniem na doprowadzenie go "do porzadku" bylo sluszne. ZADEN pakiet startowy nie zastapi ladnego niezakatowanego auta.
A wogole to tez jestem z Gdyni wiec jak chcesz wedziec cos wiedzej o XJ to daj cynk. Moza sie spotkac i pogadac, powiem Ci na co zwrocic uwage przy kupnie.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
-
- jestem tu nowy...
W dobrych ludziach nadzieja!

Stefan
- Discotheque
-
To na poczatek dwa rozczarowania 
XJ nie ma ramy i jest pelen elektronicznych bajerow
Nie jest to do konca tak "prawdziwy" samochod terenowy bo prawdziwe to sa tylko grzyby Prawdziwki i "Opowiesc o prawdziwym czlowieku"
(kto ja czytal w szkole jako lekture?)
Jezeli chcesz uzywac auta glownie po miescie i okazjonalnie w terenie a takze bedzie je meczyc malzonka to XJ jest jak najbardziej OK
Szczegolnie podoba sie kobietom bo jest bardzo przyjemny w prowadzeniu, daje adrenalinke, ma kopa i jest grzecznym autkiem z charakterystyka prowadzenia blizsza duzym kombi.
Jezeli chcesz miec czysta mechanike z galkami wybitnie do terenu to sa rowniez inne samochody np...
ale to juz na priv zadzwonie bo mnie tu "ubijut" inni 

XJ nie ma ramy i jest pelen elektronicznych bajerow

Nie jest to do konca tak "prawdziwy" samochod terenowy bo prawdziwe to sa tylko grzyby Prawdziwki i "Opowiesc o prawdziwym czlowieku"

Jezeli chcesz uzywac auta glownie po miescie i okazjonalnie w terenie a takze bedzie je meczyc malzonka to XJ jest jak najbardziej OK
Szczegolnie podoba sie kobietom bo jest bardzo przyjemny w prowadzeniu, daje adrenalinke, ma kopa i jest grzecznym autkiem z charakterystyka prowadzenia blizsza duzym kombi.
Jezeli chcesz miec czysta mechanike z galkami wybitnie do terenu to sa rowniez inne samochody np...

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
-
- jestem tu nowy...
Witaj Boguś vel Stefan w 3miejskiej poczekalni dla pojeepanych.
Ja już z niej awansowałem. Mam właśnie zielonego z 95. I POLECAM Tobie wypytać Bociana o XJta zanim podejmiesz decyzję zanabycia syfka. Wiem co mówię
Ja już z niej awansowałem. Mam właśnie zielonego z 95. I POLECAM Tobie wypytać Bociana o XJta zanim podejmiesz decyzję zanabycia syfka. Wiem co mówię

JEEP Cherokee 4.0/gaz '95 ZIELONY 
HAGGLUND BV 206, gąsienica 4x4 1985, Silnik Ford V6 2,9.

HAGGLUND BV 206, gąsienica 4x4 1985, Silnik Ford V6 2,9.
Tej, a tak poza meritum, to listopad już jestmalin pisze:Witaj Boguś vel Stefan w 3miejskiej poczekalni dla pojeepanych.

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."