jeep do lasu
Moderator: Mroczny
jeep do lasu
rzucam temat bo kolega myśliwy chce xj -ta zakupić coby nim padline wozić i tak myśle coby mu tu doradzić bo sie uparł
czy bedzie w lesie robił? kto tam z was kłusuje?
czy bedzie w lesie robił? kto tam z was kłusuje?
XJ90 ltd 4.0
Gaz 69M 2.2D (wspomnienie)
w poszukiwaniu k160 3.3d
Gaz 69M 2.2D (wspomnienie)
w poszukiwaniu k160 3.3d
- Bartek 4.7
-
Robić, robi.
Tylko moim zdaniem to ciut praktyczniejszy jest pick-up.
No bo jedziesz dokarmiać zwierzynę i sianka trzeba zabrać. i co pchasz w bagażnik?? a na pick-upa nie ma problemu.
Upolujesz dzika i leje się farba. Bagażnika trochę szkoda, a na pakę ładujesz bez zastanowienia.
Całym sercem kocham Jeep'y ale patrząc realnie to pick-up praktyczniejszy. Sam poluję.
Tylko moim zdaniem to ciut praktyczniejszy jest pick-up.
No bo jedziesz dokarmiać zwierzynę i sianka trzeba zabrać. i co pchasz w bagażnik?? a na pick-upa nie ma problemu.
Upolujesz dzika i leje się farba. Bagażnika trochę szkoda, a na pakę ładujesz bez zastanowienia.
Całym sercem kocham Jeep'y ale patrząc realnie to pick-up praktyczniejszy. Sam poluję.
Ja tam nie poluję na biedne sarenki,ale tez mi sie wydaje,że pickup...
Bo wyobraż sobie sytuację zum bajszpil: upolujesz żwierza potęznego,zapakujesz do środka, a tu zima i on zamarza /bo zycie z niego uszło/.Wracasz po długim czasie i masz niezły klamot w srodku,który się wyjąć nie daje bez rąbania
Pickup z podwójną kabiną
Bo wyobraż sobie sytuację zum bajszpil: upolujesz żwierza potęznego,zapakujesz do środka, a tu zima i on zamarza /bo zycie z niego uszło/.Wracasz po długim czasie i masz niezły klamot w srodku,który się wyjąć nie daje bez rąbania

Pickup z podwójną kabiną

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- and
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
I przyszli pastuchi i położyli muchi na blachi i byli wybuchi - sratatata - częściej na polowaniach to zamiast zwierzyny trzeba kumpli zalanych w sztok wraz z tymi sztucerami przewozić - no i pomyślmy sobie jak takiego zenka - szwagra żony brata rodzonego na tej pace pick-upa w zimę wieżć? - biedaczysko może sobie członki albo członka w minutkę odmrozić
Bierz XJ-ta zamiast pick-upa - przzynajmniej jakieś sarenki- tirówki się zaprosi - zwierzynę zawsze można albo na dachu na relingach - zające, allbo na lince za furą - jeleń - ciągnąć. Przecież nikt wam nie pozwoli dzikiej zwierzyny - prosto z lasu doma zabrać - no chyba, że trofiejna - no to i tak bez różnicy jak jedzie - a odkryta na pace to jeszcze w oko kole.

Jeep YJ na Patrol GR, Toyota LC, Star
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
- Bartek 4.7
-
To wrzuć na ten dach 100 kilowego wypatroszonego dzika tak żeby sie nie upaprać.Max pisze:A XJ z bagaznikiem wyprawowym na dachu? Kumpli do srodka, dubeltowy do bagaznika i pare zajecy i bazantow... a jak sie trafi do tego dziczek to na dach dziada...

Powodzenia

Każde koło łowieckie ma swoją specyfikę (czyt. kulturę). Jak w twoim tak piją to uważaj zeby cię w amoku który za selekcyjnego jelenia nie wziął i nie odstrzelił. Tyle ostatnio się słyszy o wypadkach z broniąmel pisze:I przyszli pastuchi i położyli muchi na blachi i byli wybuchi - sratatata - częściej na polowaniach to zamiast zwierzyny trzeba kumpli zalanych w sztok wraz z tymi sztucerami przewozić

- Pucha
- jestem tu nowy...
eee tam. Tez mi sie wydaje, ze lepszy pickup. Zalanych Zenkow i innych (jak sie juz takowi trafia) tez mozna w kabinie - przeciez pickupy tez sa 4 drzwiowe...
Pomysl z dzikiem na dachu w XJ... hmm - zabawny
Jakos sobie tego nie wyobrazam
Pomysl z dzikiem na dachu w XJ... hmm - zabawny

XJ '90 4.0 non HO Ltd - sprzedany... 
Be a man - fix the glitch, just remember life's a BITCH

Be a man - fix the glitch, just remember life's a BITCH
Ja też nie
Zresztą pisałem o podwójnej kabinie właśnie z myślą o naprutym Zenku.Choć moze lepiej by go było na pace,bo jak pawia nie utrzyma
Kiedyś widziałem tez patent,że przedni kangur był odchylany do przodu i służył za platforme na zwierza.

Zresztą pisałem o podwójnej kabinie właśnie z myślą o naprutym Zenku.Choć moze lepiej by go było na pace,bo jak pawia nie utrzyma

Kiedyś widziałem tez patent,że przedni kangur był odchylany do przodu i służył za platforme na zwierza.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Bartek - ja uprawiam strzelectwo sportowe - kulowe i śrutowe - a do zwierzaków mam stosunek pozytywny - czyli jak nie muszę - nie zabijam - więc myśliwy ze mnie żaden - natomiast znam wielu myśliwych i umówmy się - na ogół to oni małą zwierzynę przywożą - zające, kuropatwy itp - większe typu dziki czy jelenie to może raz do roku. Więc przy takiej statystyce to myślę, że ten pick up szczeżnie - no ale mogę się mylić
A i tak lepiej zwierzynę na przyczepce ciągnąć niż farbę nawet z pick upa zmywać. Rzeżniczy pick up - komu to sprzedasz? 

Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
No i pamiętajcie , że jak do pick upa wsadzisz czterech gości to po pierwsze jest ciasno - piszę na podstawie doświadczeń z nissanem pick upem, no i nie za bardzo jest miejsce aby sprzęt trzymać to po drugie - zostaje paka a tam strzelby to mogą chwilę poleżeć - czyli pomysł nienajlepszy - do xj ta wejdzie czterech panów a do bagażnika cały mandżur - no ale ja przeca nic i niczego nie bronię - niech będzie pick up - ale on jest co najmniej dwa razy droższy od xj-ta no i poza tym hobby myśliwskim to już trudniej całą rodziną na wczasy pojechać. Zresztą nie znam się nie wiem, nie pamiętam - leśnicy to też mysliwi a stać ich przede wszystkim na nivy - a i tak dają radę więc nie będę kruszył kopii o wyższości świąt jednych nad drugimi. 

Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
- Bartek 4.7
-
Ja marzę o pick-up`ie do lasu, na polowoanko i do roboty... Jednak jak gościu mało strzela, nie dokarmia zimą, opału nie wozi to niech lepiej kupi XJ abo inny. Do wożenia zwierza są zgrabne kratki na hak, na których przy pomocy dwóch linek mozna umiejscowić byka bez odbijania wieńca.
Sarny, małe dziki i mnijeszą zwierzynę wożę w środku w plastikowej kiście na wyrabianie zaprawy murarskiej (ok. 10 w OBI)
Sarny, małe dziki i mnijeszą zwierzynę wożę w środku w plastikowej kiście na wyrabianie zaprawy murarskiej (ok. 10 w OBI)
Pozdrowienia i szacunek
Jak zawsze Zielony
Jeep 2,5 TD 1998
Jak zawsze Zielony
Jeep 2,5 TD 1998
- nemrod
-
- Kontaktowanie:
Witam!
niektore posty potrafia rozbawic, naprawde!!
Co do tematu to moim skromnym zdaniem Pick up nie jest jedynym dobrym rozwiazaniem.
U mnie karma dostarczana jest jedynie duza ciezarowka albo na przyczepkach.
Poza tym wozic bron na pace? chyba zly pomysl.
Podwojna kabina w pick up-ie, kto
[/code]
niektore posty potrafia rozbawic, naprawde!!

Co do tematu to moim skromnym zdaniem Pick up nie jest jedynym dobrym rozwiazaniem.
U mnie karma dostarczana jest jedynie duza ciezarowka albo na przyczepkach.
Poza tym wozic bron na pace? chyba zly pomysl.
Podwojna kabina w pick up-ie, kto
[/code]