jakie swiatla w teren
Moderator: Mroczny
jakie swiatla w teren
Mam obecnie dwa halogeny dalekosiezne na zderzaku i cztery przeciqwmgielne na rampie. Otoz dzis dowiedzialem sie ze za ta rampe grozi mi zabranie dowodu rejestracyjnego przez policje
Co uwazacie ze lepiej bedzie robilo w terenie na rampie? Dalekosiezne czy przeciwgielne?
Co uwazacie ze lepiej bedzie robilo w terenie na rampie? Dalekosiezne czy przeciwgielne?
Re: jakie swiatla w teren
ładna choinkamichals pisze:Mam obecnie dwa halogeny dalekosiezne na zderzaku i cztery przeciqwmgielne na rampie. Otoz dzis dowiedzialem sie ze za ta rampe grozi mi zabranie dowodu rejestracyjnego przez policje

604JEEP11
jestem przy Prandoty 6-8
jak by co
jestem przy Prandoty 6-8
jak by co
Pokrowce niewiele daja i tak sie czepia jak beda chcieli. Natomiast ludziska tak jak w tirach wsadzaja postojowki do dalekosieznych - przepis nie okresla maksymalnej ilosci swiatel postojowych.Arekk pisze:Co¶ ju¿ by³o na forum odno¶nie ¶wiate³. Z tego co pamiêtam zalecano pokrowce co by siê smerfy nie czepia³y.
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

Jeśli światła posiadają całkowite osłony to mogą się czepić własnej d*pyRadek666 pisze:Pokrowce niewiele daja i tak sie czepia jak beda chcieli. Natomiast ludziska tak jak w tirach wsadzaja postojowki do dalekosieznych - przepis nie okresla maksymalnej ilosci swiatel postojowych.Arekk pisze:Coś już było na forum odnośnie świateł. Z tego co pamiętam zalecano pokrowce co by się smerfy nie czepiały.

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
Gdzieś czytałem, że nowe przepisy unijne (będą wprowadzone dopiero) zabronią montowania kangurów do aut - względy bezpieczeństwa pieszych. Halogeny też wystają i z tego samego powodu mogą zostać zabronione.
Ale jak będą na dachu?
No i czy dotyczyć to będzie tylko nowo rejestrowanych (homologowanych) aut czy wszystkich?
Niemogę znaleźć, gdzie to czytałem. Ktoś coś wie?
Ale jak będą na dachu?
No i czy dotyczyć to będzie tylko nowo rejestrowanych (homologowanych) aut czy wszystkich?
Niemogę znaleźć, gdzie to czytałem. Ktoś coś wie?
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Otóż przepisy określają , że z auta nie może wystawać nic co jest ostre , mocno kanciaste , może powodować zagrożenie uszkodzenia ciała , bla bla bla ....techmark pisze:Przepisy nie regulują kształtu niczego powyżej dachu. Możesz sobie nawet kolcami ponabijać bagażnik jak chcesz - podobno
I na tej podstawie policja może się przyczepiać do np. odciągów z kraty na dach , ramp itd . Przecież nie będziesz się domagał żeby Ci zrobili wniosek do sądu grodzkiego i liczył na to , że sobie rzeczoznawcę weźmiesz i on powie coś innego .
Niestety logika logiką a życie życiem .

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
Wszsytko się zgadza ale nie powyżej linii dachu. Kiedyś w GT był artykuł jak gościu z furgonu zrobił dziwadło, które miało powyżej dachu jakieś skrzydła-spojlery o ostrych zakończeniach. I wszystko zgodnie z prawem bo powyżej linii dachu a tego podobno przepisy nie regulują tak jak ilości świateł postojowych czy obrysowych.Stiopa pisze:
Otóż przepisy określają , że z auta nie może wystawać nic co jest ostre , mocno kanciaste , może powodować zagrożenie uszkodzenia ciała , bla bla bla ....
I na tej podstawie policja może się przyczepiać do np. odciągów z kraty na dach , ramp itd . Przecież nie będziesz się domagał żeby Ci zrobili wniosek do sądu grodzkiego i liczył na to , że sobie rzeczoznawcę weźmiesz i on powie coś innego .

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
-
-
- Kontaktowanie:
przepisy przepisami a nasze rzepy są kanciaste same z siebie to co teżnie mozna używaćStiopa pisze:Otóż przepisy określają , że z auta nie może wystawać nic co jest ostre , mocno kanciaste , może powodować zagrożenie uszkodzenia ciała , bla bla bla ....techmark pisze:Przepisy nie regulują kształtu niczego powyżej dachu. Możesz sobie nawet kolcami ponabijać bagażnik jak chcesz - podobno

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
- mixio55
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam
miałem różne opcje lampek choinkowych w różnych miejscach i żadne się nie sprawdzają
te na dachu zaraz i tak będą poprzestawiane przez gałęzie mimo solidnych osłon - gałązki i tak zrobią swoje , a poza tym światło z nich odbija się od maski i oslepia nawet po zrobieniu osłon zaślepiających światło od dołu
te założone na rurach przy zderzaku w końcu i tak przestaną świecić oblepione błotem
teraz zakładam xenony w solidnych osłonach na masce silnika , przeważnie była najmniej brudna od błota i nieporysowana od gałęzi dzięki odciągom
Zobaczymy co będzie?
miałem różne opcje lampek choinkowych w różnych miejscach i żadne się nie sprawdzają

Zobaczymy co będzie?