Elektryczne sterowanie szybami XJ
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Elektryczne sterowanie szybami XJ
Witam .
Mam taki problem . Jedna z szyb prawa przednia nie dziala , ani z panela lewego kierowcy ani z prawego . Został sprawdzony silnik jest dobry. Czy ktos jest mi wstanie pomoc w zanlezieniu schematu elektrycznego bo jakos samu nie daje rady .Moze ktos miał juz taki problem . Pozdrawiam
Mam taki problem . Jedna z szyb prawa przednia nie dziala , ani z panela lewego kierowcy ani z prawego . Został sprawdzony silnik jest dobry. Czy ktos jest mi wstanie pomoc w zanlezieniu schematu elektrycznego bo jakos samu nie daje rady .Moze ktos miał juz taki problem . Pozdrawiam
XJ 4.0 90 country
-
- jestem tu nowy...
Wielkie dzięki za odzew. Schemat bardzo sie przyda bo bez tego niewiemArekk pisze:Witam.
U mnie nie działa tylko przełącznik od strony pasażera a od strony kierowcy mogę prawą szybą sterować. Przełącznik sprawny bo podmieniałem. Schemat mam jak chcesz to mogę jakiegoś skana przesłać. Temat będę obserwował może się naprawi?
gdzie co idzie , czasami prąd przechodzi przez jeden stycznik do drugiego . Ostatnio sporo czasu straciłem na szukanie prądu do sterowania siedzeń. Wmiare postępów będe informował gdzie co i jak.
XJ 4.0 90 country
-
- jestem tu nowy...
Poszukaj (Opcja Szukaj na górze
) instrukcji serwisowych - są tam pełne schematy instalacji.

'90/91 XJ 2.1TD Limited
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
Stiopa, przełacznik "lock window" działa na szyby tylne, a kolega tu wspomia o przednich.Stiopa pisze:A pewnie przełącznik lockwindow w kasecie po stronie kierowcy .Kasprol pisze:u mnie tylko kierowca moze szybami sterowac![]()
i tez nie wiem co padło
Ale to pewnie byłoby za proste .
![]()
"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413
XJ'93 4.0HO, Sj413
U mnie natenprzykładowo działa na tylne i przednią prawą tyż .SiwyJeep pisze:Stiopa, przełacznik "lock window" działa na szyby tylne, a kolega tu wspomia o przednich.Stiopa pisze:A pewnie przełącznik lockwindow w kasecie po stronie kierowcy .Kasprol pisze:u mnie tylko kierowca moze szybami sterowac![]()
i tez nie wiem co padło
Ale to pewnie byłoby za proste .
![]()
Nie wiem czy to dewiacja jakaś ale tak jest .

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
- Discotheque
-
Powody moga byc dwa. Jeden to pekniete przewody w izolacji w gumowych przejciowkach, drugi to ta zelowa niespodzianka w postaci wtyczek w panelu glownym kieorwcy
Sniedzieje to na potege.
Sprawa krotka, najpierw sciagnac tapicerke kierowcy i pobawic sie probnikiem.

Sprawa krotka, najpierw sciagnac tapicerke kierowcy i pobawic sie probnikiem.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
To się jeszcze tutaj podepnę , coby nowego wątku nie tworzyć , a problem pokrewny bo centralny zamek .
Po odebraniu auta od blacharzy okazuje się , że zamek centralny działa tylko w drzwiach kierowcy . Również używając przycisku po stronie pasażera , tylko drzwi kierowcy się zamykają .
Poszczególne siłowniki w drzwiach nie były przy robotach blacharskich odłączane a więc nie chodzi o to , że ich po prostu nie podłączono . Bebeszona była cała tapicerka ze środka i rozpinane jakieś złącza w okolicach podłogi i nóg kierowcy .
Boję się , że goście po prostu czegoś nie spięli albo spięli źle .
Wie ktoś czy jest jakaś złączka po drodze od kasety kierowcy do pozostałych drzwi , czy całe zamieszanie jest właśnie u kierowcy ?
Po odebraniu auta od blacharzy okazuje się , że zamek centralny działa tylko w drzwiach kierowcy . Również używając przycisku po stronie pasażera , tylko drzwi kierowcy się zamykają .
Poszczególne siłowniki w drzwiach nie były przy robotach blacharskich odłączane a więc nie chodzi o to , że ich po prostu nie podłączono . Bebeszona była cała tapicerka ze środka i rozpinane jakieś złącza w okolicach podłogi i nóg kierowcy .
Wie ktoś czy jest jakaś złączka po drodze od kasety kierowcy do pozostałych drzwi , czy całe zamieszanie jest właśnie u kierowcy ?
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
-
- jestem tu nowy...
Witam. Rozbebeszyłem cały środek bo szukam pradu do szyb to odrazu znajde jakie kostki sa od tylnego centralnego .Tylko to potrwa bo robie wieczorami.Stiopa pisze:To się jeszcze tutaj podepnę , coby nowego wątku nie tworzyć , a problem pokrewny bo centralny zamek .
XJ 4.0 90 country
-
- jestem tu nowy...
Witam .Pewnie te schematy tam są ale jak pisałem ja sobie nie daje rady aby je odnalezć.Jak rozpracuje ten problem na pewno nie będe nikomu go kazał szukać tylko pomoge.Pozdrawiamwaltz pisze:Poszukaj (Opcja Szukaj na górze) instrukcji serwisowych - są tam pełne schematy instalacji.
XJ 4.0 90 country
arkadius_k pisze:Witam .Pewnie te schematy tam są ale jak pisałem ja sobie nie daje rady aby je odnalezć.Jak rozpracuje ten problem na pewno nie będe nikomu go kazał szukać tylko pomoge.Pozdrawiamwaltz pisze:Poszukaj (Opcja Szukaj na górze) instrukcji serwisowych - są tam pełne schematy instalacji.
Mam schemat dla Ciebie. Sorry ale byłem odcięty od kompa
XJ 2.5 Gaz
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Bardzo wielkie dzięki za skany . Teraz coś mogę powiedzieć :Arekk pisze: Mam schemat dla Ciebie.
1. przełacznik LOCKOUT jest zasilany z tej samej szyny co pozostałe przełączniki szyb u kierowcy, kiedy jest rozłączony odcina prąd do tyłu i prawej przedniej .
2.+12V stałe jest na przewodzie fioletowo \białym na kazdym przełaczniku,pozostałe to - oraz wyjścia +lub - do silnika.
Pozdrawiam
XJ 4.0 90 country