Projekt jeep czesc 4
Moderator: Mroczny
Projekt jeep czesc 4
1. Wymiana tcase (reduktor?) z oryginalnego (1994 231) na nowszy (1998 231). Jaki zysk? Nowszy tzn mniej mil ma na sobie (nowy ma 115000 mil a stary mial 196000 mil). Rownierz jesli tylny wal sie zchrzani to nie ma problemow z przeciekaniem z tylu.
2. Przy wymianie reduktora zerwala sie jedna sruba :/ trzeba bylo ja wywiercic (sruba od poprzeczki na ktorej reduktor siedzi) i ponownie przejechac gwintownikiem zeby oczyscic gwint.
3. Wymiana uszczelek na filtrze kolanku/umocowaniu filtra do oleju. Dosc dlugo to zajelo i niezbyt dobrze szlo, bo za nic odpowiedni rozmiar klucza nie chcial wejsc (Torx 60). Wiec sie skonczylo na tym ze przy uzyciu klucza francuskiego (uzyty zostal do zlapania za krawedzi obudowy) sie udalo to paskudztwo odkrecic. 3 nowe uszczelki i po klopocie. Przed zakreceniem tego na nowo wspawalem nakretke na to zeby bylo za co zlapac do krecenia.
4. Uszczelka i termostat zostaly wymienione.
No i tyle wszystkiego. W przyszly weekend bede mial wiecej czasu bedac po egzaminach i robota sie rozpocznie na dobre (rownierz bede mial nowe ramiona dolne do mostu wiec bedzie mozna most wymienic).
2. Przy wymianie reduktora zerwala sie jedna sruba :/ trzeba bylo ja wywiercic (sruba od poprzeczki na ktorej reduktor siedzi) i ponownie przejechac gwintownikiem zeby oczyscic gwint.
3. Wymiana uszczelek na filtrze kolanku/umocowaniu filtra do oleju. Dosc dlugo to zajelo i niezbyt dobrze szlo, bo za nic odpowiedni rozmiar klucza nie chcial wejsc (Torx 60). Wiec sie skonczylo na tym ze przy uzyciu klucza francuskiego (uzyty zostal do zlapania za krawedzi obudowy) sie udalo to paskudztwo odkrecic. 3 nowe uszczelki i po klopocie. Przed zakreceniem tego na nowo wspawalem nakretke na to zeby bylo za co zlapac do krecenia.
No i tyle wszystkiego. W przyszly weekend bede mial wiecej czasu bedac po egzaminach i robota sie rozpocznie na dobre (rownierz bede mial nowe ramiona dolne do mostu wiec bedzie mozna most wymienic).
97XJ Sport podniesiony o ~5.5" z 33" BFG AT's, z wieloma innymi modyfikacjami.
Husaria 4x4
Husaria 4x4
Re: Projekt jeep czesc 4
czlek tak sobie czyta i czyta i lezka sie w oku kreci - tam w tej ameryce to oni maja zycie!kejtar pisze:1. Wymiana tcase (reduktor?) z oryginalnego (1994 231) na nowszy (1998 231). Jaki zysk? Nowszy tzn mniej mil ma na sobie (nowy ma 115000 mil a stary mial 196000 mil). Rownierz jesli tylny wal sie zchrzani to nie ma problemow z przeciekaniem z tylu.

>>>nie rzucim ziemi skad nasz ROOT<<<
IROKEZ 1991, XJ 4.0L HO Limited mod.1992, LPG IIgen.
Co takiego u mnie jest co u was nie ma?klimson pisze:czlek tak sobie czyta i czyta i lezka sie w oku kreci - tam w tej ameryce to oni maja zycie!![]()
![]()
fajnie pojeepane
![]()
![]()
Husaria 4x4
Husaria 4x4
Jak to cokejtar pisze: Co takiego u mnie jest co u was nie ma?

Mozliwości i ceny (niższe)
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
To dlaczego jesteś TAM a nie tukejtar pisze:Co takiego u mnie jest co u was nie ma?klimson pisze:czlek tak sobie czyta i czyta i lezka sie w oku kreci - tam w tej ameryce to oni maja zycie!![]()
![]()
fajnie pojeepane
![]()
![]()

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
bo ja wiem... ceny nie koniecznie sa nizsze (tzn moze na niektore rzeczy tak ale niektore sa drozsze).Adamek pisze:Jak to cokejtar pisze: Co takiego u mnie jest co u was nie ma?
Husaria 4x4
Husaria 4x4
Uwielbiam uczucie kolyszacej sie ziemi pod nogamitechmark pisze:To dlaczego jesteś TAM a nie tukejtar pisze:Co takiego u mnie jest co u was nie ma?klimson pisze:czlek tak sobie czyta i czyta i lezka sie w oku kreci - tam w tej ameryce to oni maja zycie!![]()
![]()
fajnie pojeepane
![]()
![]()

Husaria 4x4
Husaria 4x4
o totototoAdamek pisze:Jak to cokejtar pisze: Co takiego u mnie jest co u was nie ma?

>>>nie rzucim ziemi skad nasz ROOT<<<
ja tak mam jak widzę wyciąg z kontakejtar pisze: Uwielbiam uczucie kolyszacej sie ziemi pod nogami(w czasie trzesienia
)

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
techmark pisze:ja tak mam jak widzę wyciąg z kontakejtar pisze: Uwielbiam uczucie kolyszacej sie ziemi pod nogami(w czasie trzesienia
)

Husaria 4x4
Husaria 4x4
Wiesz... nie mozna niestety porownac jednego do drugiego, bo u mnie koszty utrzymania sa duzo wieksze. To prawda ze jak sie same zarobki porowna to wyglada ze ja krezus, ale co przyjezdzam do Polski to musze przez ta sama debate przejsc i zawsze wychodzi na to ze duzo osob nie zdaje sobie sprawy z wszystkich kosztow zwiazanych z zyciem.Adamek pisze:@Kejtar co do cen to moge się w ostateczności zgodzić, moze nie jest drastycznie taniej ale mimo wszystko, ale zarobki tam a tu to kosmos i tego bede się trzymał
No ale lepiej trzymajmy sie jeepow i tematow mechanicznych

Husaria 4x4
Husaria 4x4
Masz racje to nie forum na temat "ŻYCIE ZA OCEANEM A W POLSCE"kejtar pisze:Wiesz... nie mozna niestety porownac jednego do drugiego, bo u mnie koszty utrzymania sa duzo wieksze. To prawda ze jak sie same zarobki porowna to wyglada ze ja krezus, ale co przyjezdzam do Polski to musze przez ta sama debate przejsc i zawsze wychodzi na to ze duzo osob nie zdaje sobie sprawy z wszystkich kosztow zwiazanych z zyciem.Adamek pisze:@Kejtar co do cen to moge się w ostateczności zgodzić, moze nie jest drastycznie taniej ale mimo wszystko, ale zarobki tam a tu to kosmos i tego bede się trzymał
No ale lepiej trzymajmy sie jeepow i tematow mechanicznych

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It