Skrzypienie i jeczenie
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Skrzypienie i jeczenie
No mecze Was chyba, ale siedza tu najtezsze terenwe glowy w Polsce chyba, wiec prosze o pomoc. Czego objawem jest skrzypniecie (takie jak skrzypienie nienaoliwionych drzwi) w ZJ jak wrzucam D lub R? W chwili wrzucania i puszczania hamulca slychac takie wlasnie skrzypo-jekniecie. W czasie jazdy tego nigdy nie ma, zawsze to jest jak operuje automatem stojac z wcisnietym hamulcem. Czy to cos groznego?
Jeep Grand Cherokee 4.0 '95
GG 2301432
Niech ktos sie ze mna przejedzie moim nowym nabytkiem i powie czy wszystko jest w porzadku
GG 2301432
Niech ktos sie ze mna przejedzie moim nowym nabytkiem i powie czy wszystko jest w porzadku
-
- jestem tu nowy...
No znajomy ktory mial ZJ mowil wlasnie, ze hamulce moga skrzypiec ale nic konkretnego nie powiedzial. A jezeli to wlasnie klocek o tarczy skrzypi to co z tym fantem zrobic? Bo dzwiek jest paskudny!
GG 2301432
GG 2301432
zapraszam na www.jeep.org.pl
spotykamy się cyklicznie w środy ( jutrzejsze spotkanie przesuneliśmy na czwartek na spotkanie ,,opłatkowe" ) przyjedz zobaczymy popatrzymy porównamy

spotykamy się cyklicznie w środy ( jutrzejsze spotkanie przesuneliśmy na czwartek na spotkanie ,,opłatkowe" ) przyjedz zobaczymy popatrzymy porównamy

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up
-
- jestem tu nowy...
Kosa, dzieki za zaproszenie, bardzo chetnie bym przyjechal, ale w czwartek chce wracac do Gdanska do rodzicow na swieta. Ale gdybys ponowil zaproszenie po nowym roku, z pewnoscia bym sie zjawil! 

GG 2301432
GG 2301432
Olać temat,a przy wymianie zmienić producenta klocków.tomekjeep pisze:No znajomy ktory mial ZJ mowil wlasnie, ze hamulce moga skrzypiec ale nic konkretnego nie powiedzial. A jezeli to wlasnie klocek o tarczy skrzypi to co z tym fantem zrobic? Bo dzwiek jest paskudny!
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Sądzę że skrzypienie pochodzi z wahaczy bądź amortyzatorów. I w czasie jazdy też może występować, tyle że tego nie słyszysz
Albo będziesz z tym walczył, albo olejesz
Czasem samo przechodzi - jak u mnie, swego czasu skrzypiał jak wóz drabiniasty, walczyłem - ale nic nie zwalczyłem, a od jakiegoś już czasu przeszło mu i cisza 
Tyle, że u mnie są jeszcze resory, a Ty chyba masz sprężyny, nie ? To bym się amortyzatorów czepiał

Tyle, że u mnie są jeszcze resory, a Ty chyba masz sprężyny, nie ? To bym się amortyzatorów czepiał

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- pan.boczek
-
- pan.boczek
-
Kosa, a czy w srode 28 grudnia tez tam bedziecie? Na swieta bede w Warszawie, wiec chetnie bym podjechal, ale w najblizszy czwartek bede jeszcze w drodze.Kosa pisze:zapraszam na www.jeep.org.pl
spotykamy się cyklicznie w środy ( jutrzejsze spotkanie przesuneliśmy na czwartek na spotkanie ,,opłatkowe" ) przyjedz zobaczymy popatrzymy porównamy![]()
LRD3
-
- jestem tu nowy...
O! No wlasnie o to mi chodzi! Nie przejmowac sie? Hmmm.... no postaram sie. A swoja droga, to skoro to sie dzieje w wielu samochodach, to powinno sie dac cos z tym zrobic. Dziwne te amerykance....pan_boczek pisze:wedlug mnie to hamulce. to samo mam w osobowce z automatem. Przy zmianie polozenia dzwidni z P na D (zwlaszcza po postoju) slychac takie skrzypniecie. nie przejmuj sie!
GG 2301432
GG 2301432
Tez potwierdzam, zeby olac... Po prostu jak masz ciut slabe klocki/tarcze to potrafi taki odglos wydac z siebie jak zaskakuje na dobre, zeby Ci trzymal auto... tak jak pisano powyzej - olac, a jak beda fundusze to wymienic klocki/tarcze... (no chyba, ze wczesniej nie bedziesz mial juz hamowania)
P.S.
U mnie tez tak jest...
P.S.
U mnie tez tak jest...
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT
będziemypan_boczek pisze:Kosa, a czy w srode 28 grudnia tez tam bedziecie? Na swieta bede w Warszawie, wiec chetnie bym podjechal, ale w najblizszy czwartek bede jeszcze w drodze.Kosa pisze:zapraszam na www.jeep.org.pl
spotykamy się cyklicznie w środy ( jutrzejsze spotkanie przesuneliśmy na czwartek na spotkanie ,,opłatkowe" ) przyjedz zobaczymy popatrzymy porównamy![]()

polecam śledzić temat na orgu tam aktualizujemy wszystko

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up