Radio do Jeepa
Moderator: Mroczny
Radio do Jeepa
Witam, oryginalne radio do Jeepa Cherokee 1992 ?
Re: Radio do Jeepa
Ja mam radio z GRAND cherokee 1997
(fabryczne w komplecie z tzw. "Paszportem radioodtwarzacza" na ktorym jest kod) - jakis czas temu grzebalem przy akumulatorze przez co radio
zaczelo pytac o kod - zadzwonilem do poprzedniego wlasciciela, a ten stwierdzil ze nigdy nie musial uzywac wiec nie zna...dlugo nie myslac nabylem na allegro ramke i komplet przejsciowek kabli na zlacze ISO i wstawilem sobie pioneer'a z CD ktory mi zostal po poprzednim samochodzie. Majac CD trzeba bylo upchnac gdzies plytki...i tak znalazlem w schowku oryginalna instrukcje...gdzie na ostatniej stronie byl oczywiscie w/w 'paszport' i oczywiscie wlasciwy kod
ale fakt faktem dzwiek jest o niebo lepszy teraz (i 'potezniejszy') w porownaniu z firmowym radioodtwarzaczem.
(fabryczne w komplecie z tzw. "Paszportem radioodtwarzacza" na ktorym jest kod) - jakis czas temu grzebalem przy akumulatorze przez co radio
zaczelo pytac o kod - zadzwonilem do poprzedniego wlasciciela, a ten stwierdzil ze nigdy nie musial uzywac wiec nie zna...dlugo nie myslac nabylem na allegro ramke i komplet przejsciowek kabli na zlacze ISO i wstawilem sobie pioneer'a z CD ktory mi zostal po poprzednim samochodzie. Majac CD trzeba bylo upchnac gdzies plytki...i tak znalazlem w schowku oryginalna instrukcje...gdzie na ostatniej stronie byl oczywiscie w/w 'paszport' i oczywiscie wlasciwy kod

ale fakt faktem dzwiek jest o niebo lepszy teraz (i 'potezniejszy') w porownaniu z firmowym radioodtwarzaczem.
Jeep Grand Cherokee Laredo 2.5TD
(ZJ) 1997r. ... obecnie z problemem z elektryka
(ZJ) 1997r. ... obecnie z problemem z elektryka

Standardowy kaseciak z wyjsciem na zmieniarke CD i europejskim RDSem...dokladnie takie samo jak ten gosc sprzedaje na allegro ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79218919bartosiak pisze:...
A to Twoje grandowskie radio ma CD?
czy tylko kasetę?
jest taka instrukcja na avtogradzie ;
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Chero ... finity.htm
do tego ew. translator :
http://www.online-translator.com/url/tr ... Findex.htm
i masz po angielsku
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Chero ... finity.htm
do tego ew. translator :
http://www.online-translator.com/url/tr ... Findex.htm
i masz po angielsku

Michał Bartosiak
chce oryginal zeby nie popsuc "klimatu wnetrza" mojego Jeepa:)Greg_pl pisze:A trzeba bylo pisac pol roku temu, wywalilem wlasnie takie (u mnie bylo to Blaupunkt, wersja euro) wraz z instrukcja i kompletem 6 glosnikow Jensena![]()
Kup sobie cos lepszego, fabryczny system audio nie do konca zaglusza prace wszystkich plastikow oraz tylnej klapy
Radio do Jeepa
Witam
osobiscie wsadzilem oryginalne radio chryslera produkowane przez alpina 1.5 din
weszlo po malych przerobkach moge wyslac fotki mailem......
czy ktoś wie jaki model zmieniarki alpine podejdzie do tego radia??
osobiscie wsadzilem oryginalne radio chryslera produkowane przez alpina 1.5 din

czy ktoś wie jaki model zmieniarki alpine podejdzie do tego radia??
gg 8726748
właśnie kicha z tymi zmieniarkami !
Kupiłem do ZJ-ota do radia oryginalnego - zmieniarke Alpina CHM S 600 - z kablem na magistrali M-BUS - taką jak ma Jeep. Żeby dobrać się do radia musiałem rozpruć pół samochodu
Wtyczka pasowała i już się cieszyłem , że mam zmieniareczkę a tu kupa!
Nic nie działało!
Klient w warsztacie montującym radia samochodowe powiedzał , że firmy robią specjalne zabezpieczenia aby tylko i wyłącznie jeden konkretny model zmianiarek pasował - taki rozprowadzany przez dealerów Jeepa
Napewno sę gdzieś do kupienia i wiem napewno , że to Alpina ale niestety nie znam modelu
Kupiłem do ZJ-ota do radia oryginalnego - zmieniarke Alpina CHM S 600 - z kablem na magistrali M-BUS - taką jak ma Jeep. Żeby dobrać się do radia musiałem rozpruć pół samochodu

Nic nie działało!
Klient w warsztacie montującym radia samochodowe powiedzał , że firmy robią specjalne zabezpieczenia aby tylko i wyłącznie jeden konkretny model zmianiarek pasował - taki rozprowadzany przez dealerów Jeepa

Napewno sę gdzieś do kupienia i wiem napewno , że to Alpina ale niestety nie znam modelu

Michał Bartosiak
- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie:
jak to trudno???
instrukcja:
1. odkrecasz cztery srobki we wnece na zegary (dwie na gorze i dwie na dole)
2. zdejmujesz plestik deski w czesci z zegarami
3. zdejmujesz plastiki dookola radia (na wcisk sa)
4. odkrecasz dwie srobki trzymajace ramke radia (i radio)
5. wyjmujesz radio i odlaczasz kostke
6. wsadzasz drugie radio, podlaczasz kostke, przykrecasz i zakladasz ramke i plastiki... i to by bylo na tyle
instrukcja:
1. odkrecasz cztery srobki we wnece na zegary (dwie na gorze i dwie na dole)
2. zdejmujesz plestik deski w czesci z zegarami
3. zdejmujesz plastiki dookola radia (na wcisk sa)
4. odkrecasz dwie srobki trzymajace ramke radia (i radio)
5. wyjmujesz radio i odlaczasz kostke
6. wsadzasz drugie radio, podlaczasz kostke, przykrecasz i zakladasz ramke i plastiki... i to by bylo na tyle

Pancerny XJ,, 2,5l, + ze 4,5', 32' ale oryginal simex 

Witam,
1. - zrobione
2. - zrobione
3. zdejmujesz plastiki dookola radia (na wcisk sa) - brak plastików
4. odkrecasz dwie srobki trzymajace ramke radia (i radio) - brak ramki cholera gdzie to mozna kupić i jak to wygląda moze mozna dorobić
Macie jakiś pomysł moze jakieś foto jak to wygląda
Pozdrawiam
P.S.
1. - zrobione
2. - zrobione
4. odkrecasz dwie srobki trzymajace ramke radia (i radio) - brak ramki cholera gdzie to mozna kupić i jak to wygląda moze mozna dorobić
Pozdrawiam
P.S.

- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie:
wiesz co, wstrzymaj sie do srody, to Ci toto palcem pokazeCLAUDIO pisze:Witam,
1. - zrobione
2. - zrobione
Pozdrawiam
P.S.

jak to brak plastikow dookola radia??? o tych polastikach mowie... (zaznaczylem Ci na ostatniej fotce w albumie

http://www.jeep.org.pl/forum/album_personal.php
pod nimi powinienes miec ramke...
Pancerny XJ,, 2,5l, + ze 4,5', 32' ale oryginal simex 

laurent pisze:@bartosiak " Napewno sê gdzie¶ do kupienia i wiem napewno , ¿e to Alpina ale niestety nie znam modelu "
CHM-S601
Ale to tylko do modeli z okragla wtyczka i to do '99 ( o ile pamietam)
ps.
http://www.nsxprime.com/FAQ/DIY/sound_system.htm
http://www.logjamelectronics.com/chrysler.html
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

Tak mi sie obilo o oczy na listach ze radio sprawdza czy cos jest podlaczone pod MBusa tylko po jego resecie (odlaczeniu zasilania ~ 0.5h tak zeby sie pojawilo CODE na wyswietlaczu). Nie wiem czy to prawda czy tylko plota...bartosiak pisze:w³a¶nie kicha z tymi zmieniarkami !
Kupi³em do ZJ-ota do radia oryginalnego - zmieniarke Alpina CHM S 600 - z kablem na magistrali M-BUS - tak± jak ma Jeep. ¯eby dobraæ siê do radia musia³em rozpruæ pó³ samochoduWtyczka pasowa³a i ju¿ siê cieszy³em , ¿e mam zmieniareczkê a tu kupa!
Nic nie dzia³a³o!
Klient w warsztacie montuj±cym radia samochodowe powiedza³ , ¿e firmy robi± specjalne zabezpieczenia aby tylko i wy³±cznie jeden konkretny model zmianiarek pasowa³ - taki rozprowadzany przez dealerów Jeepa
Napewno sê gdzie¶ do kupienia i wiem napewno , ¿e to Alpina ale niestety nie znam modelu
ps. sa ludzie co juz gryzli temat i dorabiali emulatory www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=37906&page=1
Radek zwany TReneR

- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie: