Witam, jestem zieolny
Moderator: Mroczny
Witam, jestem zieolny
Witam własnie dostałem dzisiaj z holandi Jeepa ch. Ale jestem zieolny na ten temat. Najpierw bym chciał wiedziec oznacznia typu Paty Time itp. I jest druga sprawa niemoge włonczyc 4x4 (Party time) Bo coś wali , facet powiedział że to krzyżak.Druga sprawa jak jade i puszcze gaz to wali strasznie w tłumik.I ostania sprawa jak włoncze tylko napęd tylni to czeba auto odpalic pare razy zeby rozłonczył przedni.
Z góry dziękuje i przepraszam za moje głupie pytania jak dla was
Z góry dziękuje i przepraszam za moje głupie pytania jak dla was
- Miskiller
-
Re: Witam, jestem zieolny
1. krzyzak walu....
2. kable, swiece, zly zaplon...

2. kable, swiece, zly zaplon...
Pepo pisze:jak włoncze tylko napęd tylni to czeba auto odpalic pare razy zeby rozłonczył przedni.

4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
"Party Time"= "Czas imprezki" 
"Full Time"= "można jeździć 4x4 po czarnym"
"part time"= "zblokowane osie, można jeździć tylko po śliskim"
"4 LO"= "part time + reduktor"
"2 WD"= "tylko na tył, przód odlączony"
"N"- "luz"
Zapomniałem o czymś?

"Full Time"= "można jeździć 4x4 po czarnym"
"part time"= "zblokowane osie, można jeździć tylko po śliskim"
"4 LO"= "part time + reduktor"
"2 WD"= "tylko na tył, przód odlączony"
"N"- "luz"
Zapomniałem o czymś?

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
Łopatologicznie
Wkładam Full Time i jest. Gdy wkładam 2 WD to dalej jest przód włonczony i niechce go rozłonczyc, dopiero po kilka krotnym odpaleniu i zgaszniu silnika rozłancza.
Re: Łopatologicznie
a skąd wiesz że wcześniej nie rozłączyłPepo pisze:Wkładam Full Time i jest. Gdy wkładam 2 WD to dalej jest przód włonczony i niechce go rozłonczyc, dopiero po kilka krotnym odpaleniu i zgaszniu silnika rozłancza.

bo jak po kontrolce to ona zawsze działa z opóźnieniem.... i nic tu nie zmienia odpalanie i gaszenie po prostu przełącz na tył i przejedź się kawałek - kontrolka powinna się zmienić

Siema, jak szukasz mechaniora z okolic Gliwic to jest jeden szpec od amerykanów i automatów ja u niego robie wszystko, ale niestety super tani to on niejest.Zawsze lepsze to niż ASO(o zgrozo).Jak byś leciał z Gliwic na Rybnik, to zaraz za Gliwicami skrecasz na Knurów w lewo,jedziesz jakies 500m i masz po prawej warsztat.Same amerykańskie fury tam stoją.
P.S
Wnioskując po twoim opisie to czeka cie niemały wydatek
P.S
Wnioskując po twoim opisie to czeka cie niemały wydatek

Re: Czemu ?
bo czasami, żeby się przód rozpiął to trza do tyłu kawałek bujnąć....Pepo pisze:już mnie Wystraszyłeś Może to brak oleju ? Mówie ze rozłancza za 2-3-im razem, a z przedu krzyżaki do wymiany.Możesz podac przykładowy Cenik twojego mechanika??
G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
A opony masz jednakowe na obu osiach?!Pepo pisze:ju¿ mnie Wystraszy³e¶ Mo¿e to brak oleju ? Mówie ze roz³ancza za 2-3-im razem, a z przedu krzy¿aki do wymiany.Mo¿esz podac przyk³adowy Cenik twojego mechanika??
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

przod mozesz spokojnie rozpiac. Palnik i pol godzinki, mozna to rowniez potem spiac - tez palnik i godzinka. 

Patrol GR Y60 Long
http://www.muddoctors.pl
http://www.muddoctors.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
podciśnienie drogi misiu...podciśnienie...Miskiller pisze:Pepo pisze:jak włoncze tylko napęd tylni to czeba auto odpalic pare razy zeby rozłonczył przedni.![]()
![]()

#noichuj
Czyli jaka jest?
Czyli jaka jest przyczna nierozłanczania napedow odrazu ?
Może jakbyś cokolwiek napisał o swoim aucie, to było by łatwiej...
'90/91 XJ 2.1TD Limited
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
Ja BARDZO przepraszam za upierdliwość, ale moje przekonanie do języka polskiego jest zdecydowane i mam do niego podejście pielęgnacyjne. W związku z powyższym pozwalam sobie zauważyć taki drobny fakt iż słowa dotyczące uruchamiania czegokolwiek pisze się w następujący sposób:
WŁĄCZAĆ i WYŁĄCZAĆ, a nie włanczać, itp.
Nie chcę, żeby nas potem suzukowe forum wytykało

JEEP Cherokee 4.0/gaz '95 ZIELONY 
HAGGLUND BV 206, gąsienica 4x4 1985, Silnik Ford V6 2,9.

HAGGLUND BV 206, gąsienica 4x4 1985, Silnik Ford V6 2,9.
Nasmalin pisze:Ja BARDZO przepraszam za upierdliwość, ale moje przekonanie do języka polskiego jest zdecydowane i mam do niego podejście pielęgnacyjne. W związku z powyższym pozwalam sobie zauważyć taki drobny fakt iż słowa dotyczące uruchamiania czegokolwiek pisze się w następujący sposób:

A dlaczego nas

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
A ten pan, to ma moje pelne poparciemalin pisze:Ja BARDZO przepraszam za upierdliwość, ale moje przekonanie do języka polskiego jest zdecydowane i mam do niego podejście pielęgnacyjne. W związku z powyższym pozwalam sobie zauważyć taki drobny fakt iż słowa dotyczące uruchamiania czegokolwiek pisze się w następujący sposób:

Jak widze taka niegramote, to naprawde mi sie noz w kieszeni... Ilez mozna? Epidemia jakas?

A bo jakos tak u nas to wystepuje, a jak czlek z Jeepem, to chyba nasz czlowiek, co?Stiopa pisze:Nasmalin pisze:Ja BARDZO przepraszam za upierdliwość, ale moje przekonanie do języka polskiego jest zdecydowane i mam do niego podejście pielęgnacyjne. W związku z powyższym pozwalam sobie zauważyć taki drobny fakt iż słowa dotyczące uruchamiania czegokolwiek pisze się w następujący sposób:
Nie chcę, żeby nas potem suzukowe forum wytykało![]()
![]()
A dlaczego nas

- Miskiller
-
co ma podcisnienie do wielokrotnego zapalania ? wzrasta przy rozruchu ?czesław&jarząbek pisze:podciśnienie drogi misiu...podciśnienie...

4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..