Dorabianie klucza

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Dawiddo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Dorabianie klucza

Post autor: Dawiddo » ndz sty 08, 2006 12:02 am

Sprowadzilem Jeepa Gr Ch z USA i mam tylko 1 klucz i nie znam kodu. Czy macie jakies pomysly jak dorobic klucz?
Z gory dziekuje za wszelkie info

Awatar użytkownika
michals

Kontaktowanie:

Post autor: michals » ndz sty 08, 2006 9:09 am

wizyta w ASO
TJ owner '97 4.0aut. LPG +3,5"+2"

Only at ...
Jeep.Org.PL

Awatar użytkownika
bartosiak

Post autor: bartosiak » ndz sty 08, 2006 1:32 pm

jakiego masz granda i jakiego kodu szukasz???
Michał Bartosiak

Dawiddo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Dawiddo » pn sty 09, 2006 9:43 pm

Overland 2004. Szukam kodu potrzebnego do dorobienia drugiego klucza. Auto przyszlo z USA z jednym i nigdzie nie ma info o kodzie. Wiecie jaka ten kod ma postac?

Awatar użytkownika
bartosiak

Post autor: bartosiak » wt sty 10, 2006 10:00 am

Kod powinien byc w książce serwisowej autka- obok kodu do radia :-D
Ale powniej i prościej ale nie wiem czy taniej - jedziesz do ASO - PAn sprawdza Twoj dowód rejetsracyjny i po kodzie VIN zamawia i sprowadza konkretny klucz do autka. Przynajmniej masz pewność, że właściwy !
Michał Bartosiak

Awatar użytkownika
radas

Post autor: radas » wt sty 10, 2006 9:27 pm

Krok pierwszy - zdobycie kodu - najprościej na ASO, poproszą Cię o dowód rejstracyjny i jeszcze jeden dokument stwierdzajacy tożsamość - uruchomią procedurę i powinienś nastepnego dnia otrzymac od nich kod - koszt chyba 50 zł netto, w W-ie powinieneś załatwic to w ciągu jednego dnia>

krok drugi - zdobycie materiału na kluczyk, jeżeli robisz to w ASO to po VIN'ie dobiorą Ci materiał i ściągną na nastepny dzień, ale kwota cie dobije, w zależności od modelu od 150 - 400 zł netto (z usługą dorobienia). Warto ściagnąć materiał z nettu.

krok trzeci - rozkodowanie (jeżeli chcesz "wyczyścić immobilaiser") doprogramowanie nowego kluczyka (uwaga będzie potrzebny kluczyk) :D - koszt 150 zł netto

życzę powodzenia :wink:
Jeep Cherokee 4,0 '92 lift 4" & Pajero Sport 2014 "wyprawówka"

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 10, 2006 9:34 pm

radas pisze:
krok drugi - zdobycie materiału na kluczyk, jeżeli robisz to w ASO to po VIN'ie dobiorą Ci materiał i ściągną na nastepny dzień, ale kwota cie dobije, w zależności od modelu od 150 - 400 zł netto (z usługą dorobienia).
To nie drogo !! w porównaniu do innych marek :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Adam Lewandowski

Kontaktowanie:

Post autor: Adam Lewandowski » wt sty 10, 2006 9:43 pm

krok trzeci - rozkodowanie (jeżeli chcesz "wyczyścić immobilaiser") doprogramowanie nowego kluczyka (uwaga będzie potrzebny kluczyk) :D - koszt 150 zł netto

życzę powodzenia :wink:[/quote]

Radas gdzie takie ceny wyczyszczenia immo z komputera 150 zł to chyba nie realne? :o o ile wiem w wawie to koszt ok 500 zł
Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów

Awatar użytkownika
radas

Post autor: radas » wt sty 10, 2006 9:48 pm

klucz13 pisze:
radas pisze:
krok drugi - zdobycie materiału na kluczyk, jeżeli robisz to w ASO to po VIN'ie dobiorą Ci materiał i ściągną na nastepny dzień, ale kwota cie dobije, w zależności od modelu od 150 - 400 zł netto (z usługą dorobienia).
To nie drogo !! w porównaniu do innych marek :)21
wiem, kumpel ma RANGE'a :D , jak usłyszał cenę, rozkodował i za mniejszą kowotę założył nowy wraz z alarmem :lol: oczywiście nie w ASO

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 10, 2006 9:50 pm

radas pisze:

Z tego co pamiętam to nie ma opcji" zero" immobilizera w żadnym amerykańcu więc wyczyścić to se można popielniczkę a dołożenie kluczyka to dodanie rozkazu "czytaj ten kod"
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
radas

Post autor: radas » wt sty 10, 2006 9:53 pm

Adam Lewandowski pisze:krok trzeci - rozkodowanie (jeżeli chcesz "wyczyścić immobilaiser") doprogramowanie nowego kluczyka (uwaga będzie potrzebny kluczyk) :D - koszt 150 zł netto

Radas gdzie takie ceny wyczyszczenia immo z komputera 150 zł to chyba nie realne? :o o ile wiem w wawie to koszt ok 500 zł[/quote]

listopad 2005, ASO Toruń, tak powiedzieli, ja w rezultacie doprogramowywałem kluczyk, na pewno zapłaciłem 150 zł netto, może gdybym zdecydował się na wyczyszczenie dowiedziałbym sie o kosztach dodatkowych :lol: , jak to w ASO :lol:

Awatar użytkownika
radas

Post autor: radas » wt sty 10, 2006 9:54 pm

Adam Lewandowski pisze:krok trzeci - rozkodowanie (jeżeli chcesz "wyczyścić immobilaiser") doprogramowanie nowego kluczyka (uwaga będzie potrzebny kluczyk) :D - koszt 150 zł netto

Radas gdzie takie ceny wyczyszczenia immo z komputera 150 zł to chyba nie realne? :o o ile wiem w wawie to koszt ok 500 zł[/quote]

listopad 2005, ASO Toruń, tak powiedzieli, ja w rezultacie doprogramowywałem kluczyk, na pewno zapłaciłem 150 zł netto, może gdybym zdecydował się na wyczyszczenie dowiedziałbym sie o kosztach dodatkowych :lol: , jak to w ASO :lol:

Awatar użytkownika
radas

Post autor: radas » wt sty 10, 2006 9:57 pm

klucz13 pisze:
radas pisze:

Z tego co pamiętam to nie ma opcji" zero" immobilizera w żadnym amerykańcu więc wyczyścić to se można popielniczkę a dołożenie kluczyka to dodanie rozkazu "czytaj ten kod"
wyczyścic w rozumieniu zrezygnować i założyć nowy :) , można

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 10, 2006 10:04 pm

radas pisze:
wyczyścic w rozumieniu zrezygnować i założyć nowy :) , można[/quote]
Nie ma wyczyścić jest przekodować to znaczy podać nowe kody i wykasować stare a zrezygnować to jest usunąć kody bez wprowadzenia nowych tak zwana ocja 'zero" czyli działa kluczyk bez transpondera tak jak to drzewiej w ałtach bywało ku radości uzytkowników i jumaczy :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”