Czas coś kupić
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Czas coś kupić
Witam wszystki pozytywnie Jeep'niętych. Jestem nowy i powiedzmy Jeep'nięty inaczej, bo jak na razie "cherokee" to mam tylko horyzonty myślowe. Ale tak jak temacie " trza co kupić". W związku z tym mam prośbę; może ktoś to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C643113 widział bo cena kusi ale ja w cuda nie wierzę a pomykać 600 km tylko po to aby się rozczarować to jakoś mi się nie chce. Chętnie też spotkałbym się z kimś z okolic Jasła kto posiada XJ HO. Obdyskutowałbym temat bo szczerze to nie miałem jeszcze możliwości pogadać z lokalnym guru/posiadaczem Jeep'a. Może też w przypływie dobrej woli dałby się przejechać
. Jeszcze pytanko, czy w cherokee'm można wymienić kierownicę na nowszą no i czy jest możliwość wymiany tylej kanapy na zagłówkowaną ( to są wymogi mojej żony abym mógł zakupić Jeep'a). Pozdrawiam wszystkich i dzięki za odpowiedzi.

Witaj! Auto wizualnie w niezlym stanie. Jesli przebieg jest faktycznie udokumentowany, to to jest niezla okazja. Tylna kanape ( a w zasadzie tylko oparcie ) mozna bez problemu wymienic na taka z zaglowkami. Nowy typ kierownicy byl z poduszka powietrzna i mial inna kolumne kierownicy , wiec zamiana jest raczej niemozliwa.
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
Skoro taki malo uzywany i w idealnym stanie, to ciekawe czemu taki tani? (i jeszcze z mozliwoscia negocjacji?)
Musisz do ceny doliczyc jeszcze koszt nowych opon, wymiany plynow, inastalacji gazowej - i pewnie jeszcze paru innych rzeczy.
Musisz do ceny doliczyc jeszcze koszt nowych opon, wymiany plynow, inastalacji gazowej - i pewnie jeszcze paru innych rzeczy.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
powiem tyle rozmawiałem z gosciem z rozmowy wychodzi ze jest nemo w jeep-ach lub udaje . prawdopodobnie kupił go na handel i nie moze go teraz sprzedac bo tablice ma z wrzesnia twierdzi ze jest tylko problem z silnikiem krokowym ale trzeba szpeja osłuchac o oblukac .
cene napewno sie da zbic bo on jest drugi raz na aukcji przy pierwszej bez ogladania zbilem go sporo przez telefon bez ogladania

Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Tez mu sie przygladam, ale akurat nie ma nikogo w Krotoszynie ani blisko (albo nikt sie nie przyznal).
Przebiegiem bym sie nie sugerowal, to latwiej cofnac przeciez, niz zmienic kolo... No i fakt - podejrzanie chetnie czlowiek zchodzi z ceny.
PS: Aha - tez nie chce mi sie jechac z Warszawy zeby sobie wycieczke zrobic, no.
Przebiegiem bym sie nie sugerowal, to latwiej cofnac przeciez, niz zmienic kolo... No i fakt - podejrzanie chetnie czlowiek zchodzi z ceny.
PS: Aha - tez nie chce mi sie jechac z Warszawy zeby sobie wycieczke zrobic, no.
Przy takiej cenie i tak sie musisz liczyc z pakietem startowym w wysokości 6 do 8 tys zl. oczywiscie jezeli chcesz jeździc bez problemow. Po kolei: oplaty i rejestracja w granicach 2 tys, nowe opony minimum 1800 zl, gaz 2300 zl, wymiana wszelkich olejow i filtra w skrzyni okolo 1000 zl. Jezeli jest problem z silnikiem krokowym to dalsze koszty. Progi prawdopodobnie do roboty. W bagazniku kolo nadkoli tez male spawanko, pod nogami pasażerów pewnikiem też. Policz sobie. A poźniej jak bedziesz chcial sprzedac nikt ci nie uwierzy że to wszystko zrobiles i jak ci sie uda sprzedac to za 12 do 14 tys. a i to nie jest takie pewne. Zawsze jesteś w plecy 2-3 tys. albo i więcej. Jeep 4,0l jest fajnym autem ale przy takich rocznikach wymaga nakladow do bezawaryjnej jazdy. Wszyscy liczą, że kupia za okolo 8 tys i beda jeździć spokojnie - nie wierz w to. Na forum jest mnóstwo takich a póżniej piszą, że to straszne auto, awaryjne i kompletna lipa. Jakoś nikt na tym forum nie chce przyjąć tego do wiadomości. Jeździlem JEEPKIEM kupionym i zrobionym na powyższych zasadach i bylem z niego z niego bardzo zadowolony. 

Mirek
nie wiem czemu sie tak podniecacie ta cena,jakis czas temu tez sprzedawalem identyczny rocznik w stanie naprawde idealnym za taka sama kwote i wcale nie bylo latwo sie tego pozbyc,a o rok młodszego to przeznaczyłem na czesci bo juz chyba nikt by tego nie kupil.jeep jest chyba najgorzej sprzedajacym sie autem na rynku. 

wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
No, ale jak ja zaczalem jezdzic i szukac, to nic nie masz, prawda?bandzior pisze:nie wiem czemu sie tak podniecacie ta cena,jakis czas temu tez sprzedawalem identyczny rocznik w stanie naprawde idealnym za taka sama kwote i wcale nie bylo latwo sie tego pozbyc,a o rok młodszego to przeznaczyłem na czesci bo juz chyba nikt by tego nie kupil.jeep jest chyba najgorzej sprzedajacym sie autem na rynku.

A szkoda... bo to po sasiedzku, kolo mojego rodzinnego Torunia, to i bywam czasem...
juz sie tak szybko w jeepa nie wbije
,koles chce sprzedac granda v8 z 98r za chyba 23tysie

wierze w UFO i zielone ludziki...
He he, znam jeszcze inny amerykański car w tej kategoriibandzior pisze:jeep jest chyba najgorzej sprzedajacym sie autem na rynku.

Ale to dlatego pewnie, że spośród posiadaczy/kupujących auta tylko mała garsteczka jest zwolennikami motoryzacji zza wielkiej wody. Boją się i mają złą opinię (bo nigdy nie mieli amerykana).
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
-
- jestem tu nowy...
Dzkięki za odpowiedzi. Wiem i jestem przygotowany na to, że bez tzw pakietu to mógłbym się nim zbyt długo nie nacieszyć. Mirek przedstawił tu chyba jeden z najczarniejszych scenariuszy choć wcale nie jest powiedziane że nie może być gorzej. Zrobić 123 kkm na czarnym a w bagienku to spora różnica. Nestety na temat jeep'ów posiadam wiedzę wyłącznie z tego forum a to nie to samo co znać z autopsji melodię pieca lub pracę całego napędu. Strach wtopić, choć te 8 tyś jeszcze nie jest takie tragiczne gdyby auto nie okazało się skarbonką bez dna. Mam zajebi.cie złe doświadczenia z VW Passat 2.0l też automat. Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Dzięki intruz za wyjaśnienia. Swoją drogą spodobał mi się ten http://www.autoscout24.de/home/index/de ... berschrift samochód ale ja po niemiecku nie kumaty a facet który zaoferował mi się go przywieźć zaśpiewał sobie zyla od km czyli cena wzrosła by o jakieś 50%
A gdzie reszta? Pozdrawiam wszystkich. Jeszcze się odezwę, mam nadzieję że już jako posiadacz.

A co nie maja kupować, przecie to zajebiste fury sąvandall1 pisze:Patrz Pan,ludzie to jednak kupują,coś w tym musi być![]()
Powiem tak:trza mieć serce do tej fury.

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Kupują, bo kolega/sprzedający powiedział, że to mało palivandall1 pisze:Patrz Pan,ludzie to jednak kupują,coś w tym musi być![]()

Tak. A jak już to serce ma się odpowiednio duże, to można sobie na nim ugotować cały garnek gulaszuvandall1 pisze: Powiem tak:trza mieć serce do tej fury.

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
To nie był wcale najczarniejszy scenariusz. Takie są koszty kupna używanego auta. Czarny scenariusz to jest dopiero wtedy kiedy kupujący nie zna się na kupowanym aucie i da sobie wcisnąć prawdziwego szrota. A takich szrotów jest niestety u nas na rynku dużo. A wielu sprzedających nie ma za grosz uczciwości - byle sprzedać. Znam gościa który ściąga Jeepki i jest uczciwy - szrota nie sprzeda. Żeby nie było reklamy, chcesz to podam na niego namiary ale na priv

Mirek
A pewnie że podajMirek Kal pisze:To nie był wcale najczarniejszy scenariusz. Takie są koszty kupna używanego auta. Czarny scenariusz to jest dopiero wtedy kiedy kupujący nie zna się na kupowanym aucie i da sobie wcisnąć prawdziwego szrota. A takich szrotów jest niestety u nas na rynku dużo. A wielu sprzedających nie ma za grosz uczciwości - byle sprzedać. Znam gościa który ściąga Jeepki i jest uczciwy - szrota nie sprzeda. Żeby nie było reklamy, chcesz to podam na niego namiary ale na priv![]()
aszelma@wp.pl
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
-
- jestem tu nowy...
Witam ponownie po chwilowej przerwie. Max z wody to mam staw w " przydomowym ogródku" i czasem można kija z nadzieją na jakiegoś karpika zamoczyć. Dobrze jak przy wędce będzie cuś więcej niż tylko nadzieja co i u właścicela mile widziane, no bo, jak stare przysłowie pszczół mówi, rybka lubi pływać
. Mirku ja wiem że to nie jest najczarniejszy scenariusz a ja na jeep.kach to zero pojęcia tak więc łatwo było by mi wcisnąć jakiegoś graciszka. Ale grzebiąc w tym forum przeczytałem że między innymi właśnie po to ono jest aby uchronić innych na niepotrzebne koszty poprzez wymianę wiedzy starymi wyjadaczami a takimi lamerami jak ja. W związku z tym następna sztuka którą wyłowiłem na sieci http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83163039. Jak ktoś to zna to niech się odezwie. Please help myyy. Jestem zdecydowany na jeep'a no i chciałbym dokonać zakupu jeszcze przed marcem bo później wyjazd na http://www.proloco.minori.sa.it/ a pasowałoby jeszcze troszkę nim pojeździć. Dzięki za odpowiedzi. Mirek, podeślij mi ten namiar.

-
- jestem tu nowy...
Ups. moja pomyłka. Zbyt blisko kropkę postawiłem. Oczywiście adres to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83163039 , jeśli ktoś go oblukał lub słyszał coś na temat tego jeep,ka to proszę o kontakt. Na oko wygląd jest całkiem całkiem ale jakoś pieca facet nie pokazał. Wnętrze też owiane tajemnicą. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam.
Super wydechJancio Wodnik pisze:Ups. moja pomyłka. Zbyt blisko kropkę postawiłem. Oczywiście adres to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83163039 , jeśli ktoś go oblukał lub słyszał coś na temat tego jeep,ka to proszę o kontakt. Na oko wygląd jest całkiem całkiem ale jakoś pieca facet nie pokazał. Wnętrze też owiane tajemnicą. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam.

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21