Wycieczki po Europie XJtem??
Moderator: Mroczny
Wycieczki po Europie XJtem??
Witam.
Mam takie pytanie czy ktos z was zapuszał się XJtem jakims starszym np. rocznik 93 gdzies na wycieczki po Europie?
Jakias deska/narty w Austri wakacje w Hiszpani?
Nie mówie tu o jezdzeniu tylko i wyłącznie austostradami bo do tego to jeepa nie potrzeba. Ale jest wiele miejsc w europie gdzie warto by odbic z drogi głownej i zwiedzic okolice.
Pytam bo zastanawiam sie czy XJ wytrzyma taki wyjazd pare tysiecy kilometrów czy też ze strachu przed usterkami wolicie raczej w nieznane sie nie wybierac.
A może ktos ma praktyke i był dzies dalej i jakie wrazenia.
P.S
Używałem opcji szukaj ale jakos sie nie doszukałem.
Jezeli gdzies jest podobny temat prosze o podanie mi linka i skaskowanie tego.
Dzięki i Pozdrawiam
Mam takie pytanie czy ktos z was zapuszał się XJtem jakims starszym np. rocznik 93 gdzies na wycieczki po Europie?
Nie mówie tu o jezdzeniu tylko i wyłącznie austostradami bo do tego to jeepa nie potrzeba. Ale jest wiele miejsc w europie gdzie warto by odbic z drogi głownej i zwiedzic okolice.
Pytam bo zastanawiam sie czy XJ wytrzyma taki wyjazd pare tysiecy kilometrów czy też ze strachu przed usterkami wolicie raczej w nieznane sie nie wybierac.
P.S
Dzięki i Pozdrawiam
Na razie Marzy się tylko XJ '92 4.0 + gaz 

Re: Wycieczki po Europie XJtem??
Ja byłem. Miemce (za Berlinem), Praga (Czechy), Mińsk (Białoruś). Niewielkie to "wyprawy", ale jak na straszenie niektórych tu prześmiewców że się XJ'tem na lawecie wraca... No mój śmietnik po prostu jeździ. Wygodnie, całkiem szybko, bezawaryjnie.MIR pisze:Witam.
P.S
Dzięki i Pozdrawiam
Rekompensując mu to staram się naprawiać go na bieżąco, nie czekając aż coś się urwie, zmieli, wybuchnie. Jak słyszę, że coś domaga się naprawy/wymiany - to to robię.
A śmietnik odwdzięcza się tym, że... działa.
Mam XJ'ta od ponad już roku. I zapomniałem jak to jest, jak się wsiada do auta a ono nie chce odpalić i jechać.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- Bulli
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
NUFKA...
Witka!
Chciałem tylko przywitaś sięi powiedzieć, że jestem nufka sztuka w tym towarzystwie i połowy waszych wypowiedzi nie rozumię. Kilka dni temu odbiło mi i zakupiłem cherokee 5,2l z 1993r. Wygląda nieźlw i toczy się i do przodu i do tyłu. Wydaje mi się, że jest bardzo czuły na kierownicę. Czy to normalne?
A tak wogóle to jutro jadę do warsztatu aby go sobie obdukowali.... Strach się bać...
Chciałem tylko przywitaś sięi powiedzieć, że jestem nufka sztuka w tym towarzystwie i połowy waszych wypowiedzi nie rozumię. Kilka dni temu odbiło mi i zakupiłem cherokee 5,2l z 1993r. Wygląda nieźlw i toczy się i do przodu i do tyłu. Wydaje mi się, że jest bardzo czuły na kierownicę. Czy to normalne?
A tak wogóle to jutro jadę do warsztatu aby go sobie obdukowali.... Strach się bać...

'93 V8 5,2 literka... niszczyciel paliwa....
Re: NUFKA...
witamBulli pisze:Witka!
nie wiem jak samochód ale masz zajebiste zdjęcie w avatarze - jakbym widział swojego potwora

- Bulli
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
dzięki apex
... no co ja zrobię, że taki piękny jestem... 

'93 V8 5,2 literka... niszczyciel paliwa....
Re: NUFKA...
spoko nie długo naumiesz sie mówić po naszemuBulli pisze:Witka!
Chciałem tylko przywitaś sięi powiedzieć, że jestem nufka sztuka w tym towarzystwie i połowy waszych wypowiedzi nie rozumię. :
pozdrowienia z K-Pax

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
dobrzedanielpoz pisze:cos chyba zle zacytowales
kolejnosc byla taka:
nastepnie Ty napisaleskrism pisze:z tego wynika ze jak ktos nas czyta to zaklada ze jeepem to za wojewodztwo nikt nie wyjezdza
zinterpretowalem to tak, ze poddajesz w watpliwosc slowa krismadanielpoz pisze:po czym to wnosisz?

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
- pan.boczek
-
Re: Wycieczki po Europie XJtem??
Co to za pytania wogóle, przecież to ustrojstwo z części mechanicznym tak jak wszystkie wózki. A dlaczego ma nie przejechać, bo coMIR pisze:Witam.
Pytam bo zastanawiam sie czy XJ wytrzyma taki wyjazd pare tysiecy kilometrów czy też ze strachu przed usterkami wolicie raczej w nieznane sie nie wypuszczac

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji