Wrangler z junkersem
Moderator: Mroczny
Wrangler z junkersem
drodzy FORUMowicze jakiś czas temu kupiłem sobie mojego pierwszego w życiu, wymarzonego Wranglera. Cieszyłem się, bo znalazłem model z instalacją gazową. Zbiornik z gazem 50 l umieszczony jest w nim w miejscu baku, czyli pod autem a bak o pojemności 7 l (słownie: siedmiu litrów) pod maską. I wszystko wydawało mi się ok, dopóki nie dosprzętowiłem go trochę i nie ruszyłem w teren. Zasięg na pełmym zbiorniku gazu na drodze, to ok. 160 km. W terenie jest to jak wiadomo nieprzeliczalne. No i obawiam się tego, że wybiorę się na pierwszy lepszy zlot, rajd, poważniejszy wyjazd i zostanę tyczeć w lesie.
No i teraz mam dylemat: wstawiać większy, drugi zbiornik z gazem do bagażnika czy stawiać na beznynę (bak w bagażniku), bo jak jej zabraknie to zawsze w lesie można dolać?
A tak swoją drogą, to jakie macie przeciętne spalanie gazu w waszych jeepach przy silnikach 4 i 4,2 l?
No i teraz mam dylemat: wstawiać większy, drugi zbiornik z gazem do bagażnika czy stawiać na beznynę (bak w bagażniku), bo jak jej zabraknie to zawsze w lesie można dolać?
A tak swoją drogą, to jakie macie przeciętne spalanie gazu w waszych jeepach przy silnikach 4 i 4,2 l?
Ja tylko chcialme przywitac kolego z mojej okolicy
a tak to jestem za zbiornikiem na benzynke- te 7 litrow to chyba za malo bo zanim sie silnik rozgrzeje i przelaczysz na gaz to juz pol benzyny nie bedzie, a w terenie to gaz Ci sie szybko skonczy a jak bedziesz mial zbiornik na benzynke to dluzej pojezdzisz no i dolac mozna. ale ja sie nie znam.
pozdrawiam

a tak to jestem za zbiornikiem na benzynke- te 7 litrow to chyba za malo bo zanim sie silnik rozgrzeje i przelaczysz na gaz to juz pol benzyny nie bedzie, a w terenie to gaz Ci sie szybko skonczy a jak bedziesz mial zbiornik na benzynke to dluzej pojezdzisz no i dolac mozna. ale ja sie nie znam.

pozdrawiam
nikt, nawet producent nie przewidział że auto bedzie jedzić w tereniekrism pisze:Tym razem nie on ma 7 litrowy zbiornik benzyny+ gaz tam gdzie ja mam bak z benzyna ( widzialem to ) ponadto sie boje ze ta butla niby okryta dodatkowa blacha w terenie bedzie nie bezpiecznamisman pisze:Znowu jakaś prowokacja o spalaniu

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
a niby co sie ma z nia stac???? skoro jest iles razmy mocniejsza od zwyklego baku ktory w 10-15 letnich autach jest juz skorodowany-zakladam ze tamnnie byl plastykowykrism pisze:Tym razem nie on ma 7 litrowy zbiornik benzyny+ gaz tam gdzie ja mam bak z benzyna ( widzialem to ) ponadto sie boje ze ta butla niby okryta dodatkowa blacha w terenie bedzie nie bezpiecznamisman pisze:Znowu jakaś prowokacja o spalaniu
zreszta skoro producent ma w ofercie zewnterzne butle to musi byc si
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

No tu to przesadziłeś.Galik pisze: bo zanim sie silnik rozgrzeje i przelaczysz na gaz to juz pol benzyny nie bedzie, a w terenie to gaz Ci sie szybko skonczy

Ale faktycznie 7 litrów to porażka totalna, ja stawiałbym na bene.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
To co ktoś w tym aucie zmotał to dla mnie całkowita porażka jak można ograniczyć zasięg auta do 160
i jeszcze ten 7 litrowy zbiornik na etylinę.
Fakt: całodniowa impreza w terenie i zabraknie Ci paliwa w połowie dnia o imprezach typu Maramuresz czy Kozackie możesz zapomnieć. Sugeruje zrobić zbiornik paliwa a bagażniku i zabudować go tak aby jakaś regularna przesterzeń bagarzowa została....Tylko mam jedno pytanie gdzie jest we wronglu pompa paliwa

Fakt: całodniowa impreza w terenie i zabraknie Ci paliwa w połowie dnia o imprezach typu Maramuresz czy Kozackie możesz zapomnieć. Sugeruje zrobić zbiornik paliwa a bagażniku i zabudować go tak aby jakaś regularna przesterzeń bagarzowa została....Tylko mam jedno pytanie gdzie jest we wronglu pompa paliwa

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Ja bym sugerował pomyśleć nad takim właśnie "ruchomym" bakiem, który mógłbyś w razie wyjazdu w teren wsadzić sobie do autka. Mozesz w nim np. zrobić pompę sterowaną pływakiem w tym małym baczku- jakby spadał poziom to by dolewała benzynki
A po powrocie do domku tylko odpiąć bak i zostawić w garażu 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Jak silnik 4.2L to ma gaznik i mechaiczna pompe na silniku.Eskapada pisze:Tylko mam jedno pytanie gdzie jest we wronglu pompa paliwa![]()
Jak silnik 4.0L to ma wtrysk i elektryczna pompe w baku.
Voytek
W teren: 79 Jeep CJ-7: 4.5", 33"SS
Na codzien: 99 Cool 4x4 Cherokee XJ: 2.5"
www.run4x4fun.com
W teren: 79 Jeep CJ-7: 4.5", 33"SS
Na codzien: 99 Cool 4x4 Cherokee XJ: 2.5"
www.run4x4fun.com