pilot do centralnego zamka
Moderator: Mroczny
- bumelant
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
witam!
od 2 dni jestem szczesliwym wlascicielem jeepa cherokee 2.1 TD rocznik 93, jestem w trakcie rejestracji sprzetu (przywieziony z niemiec) i wolny czas spedzam grzebiac w nim (filtry, oleje, paski, plyny i ogolnie wszystko przegladam). Jest tylko jeden problem, mianowicie dostalem do niego tylko jeden komplet kluczykow bez pilota do centralnego zamka. Moze wiecie gdzie w rzeszowie lub okolicach moge go dorobic? Serwis Jeepa w ostatecznosci bo za odpowiedzenie na "dzien dobry" chca stowke...
Pozdrawiam!
od 2 dni jestem szczesliwym wlascicielem jeepa cherokee 2.1 TD rocznik 93, jestem w trakcie rejestracji sprzetu (przywieziony z niemiec) i wolny czas spedzam grzebiac w nim (filtry, oleje, paski, plyny i ogolnie wszystko przegladam). Jest tylko jeden problem, mianowicie dostalem do niego tylko jeden komplet kluczykow bez pilota do centralnego zamka. Moze wiecie gdzie w rzeszowie lub okolicach moge go dorobic? Serwis Jeepa w ostatecznosci bo za odpowiedzenie na "dzien dobry" chca stowke...
Pozdrawiam!
- bumelant
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
hehe za pilota to nie wiem ile beda chcieli (zadzwonie sie zorientowac w poniedzialek), z ta stowka to chodzilo o to ze u nich sie buli nieproporcjonalnie duzo do rzeczywistej wartosci uslugi, potrzebuje jakiegos mc qyver'a , co do samego pilota to chyba podczerwien bo na podsufitce jest chyba odbiornik IR, nie wiem ie rozbieralem tego jeszcze...
Cześć :
Jestem w podobnej sytuacji. Posiadam pilota ale działa tylko z odległości ok 10 cm od odbiornika na suficie. Kiedyś działał poprawnie. Napewno jest na podczerwień. Na pilocie jest napis NEIMAN.
Jestem w podobnej sytuacji. Posiadam pilota ale działa tylko z odległości ok 10 cm od odbiornika na suficie. Kiedyś działał poprawnie. Napewno jest na podczerwień. Na pilocie jest napis NEIMAN.
To ze w podsufitce jest odbiornik podczerwieni jeszcze o niczym nie znaczybumelant pisze:hehe za pilota to nie wiem ile beda chcieli (zadzwonie sie zorientowac w poniedzialek), z ta stowka to chodzilo o to ze u nich sie buli nieproporcjonalnie duzo do rzeczywistej wartosci uslugi, potrzebuje jakiegos mc qyver'a , co do samego pilota to chyba podczerwien bo na podsufitce jest chyba odbiornik IR, nie wiem ie rozbieralem tego jeszcze...

Czasami odbiorniki sa zdublowane (jezeli wlasciciel zazyczyl sobie opcji z immobilajzerem i sterowaniem radiowym) wtedy jest ten i ten ale niekoniecznie ten na podczerwien musi dzialac...
Sprawdz czy w okolicy nog kierowcy za kolumna kierownicy jest czarna skrzyneczka z napisem Rockwel, jezeli nie ma to rozbierz podsufitke i sprawdz na jakim scalaku jest zrobiony odbiornik/dekoder... moze dojdziemy

Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

- lesio jeep
-
Niestety problem tkwi głębiej w pilocie. Wymieniona dioda nadawcza i sprawdzona na specjalnej aparaturze, która mówi że z bliska działa a z daleka nie. Chyba sobie odpuszczę temat pilota i założę osobną centralkę z alarmem. Może potraficie doradzić coś w tym temacie (może jakiś warsztat)Radek666 pisze:Sprawdz tez odbiornik podczerwieni.kosior-k2 pisze:Sprawdzę tą diodę, baterie są ok. Dzięki