cherokee 2000-2001
Moderator: Mroczny
cherokee 2000-2001
jak wam działa ogrzewanie w cherokim 4.0l silnik V6?
a jak to jezdzi na gazie?
a jak to jezdzi na gazie?
patryk st. pisze:co tak dokładnie znaczy "kasztanić"?N2O pisze:idz do japonczykow kasztanicone siem nie psuja
Tego się u niedowiesz

Zacznijmy od tego: czego oczekujesz od samochodu, jakie silniki lubisz, bo jak widze to z uporem maniaka drążysz temat 4litrowych benzyniaków

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
A wiesz za ile się takie auto tankuje
i jak często
nie pamiętam obecnej ceny benzyny, ale mój diselek pali 10na100 a itak ledwo mi na inne uciechy starcza
No ale jak chcesz benzyniaka tylko poto by przerobić go na gaz twoja sprawa
Ale od RRa i Disco z V8 trzymaj się z dala bo ja prędzej spaliłbym się ze wstydu niż podjechał samochodem z 4litrowym silnikiem, z elektronicznymi wtryskami, kompem itd., na stację i wetknoł mu w zadek szpetną rurkę z gazem
Jaśli benzyna to czysta, a jak nie to rzepak

No ale jak chcesz benzyniaka tylko poto by przerobić go na gaz twoja sprawa

Ale od RRa i Disco z V8 trzymaj się z dala bo ja prędzej spaliłbym się ze wstydu niż podjechał samochodem z 4litrowym silnikiem, z elektronicznymi wtryskami, kompem itd., na stację i wetknoł mu w zadek szpetną rurkę z gazem

Jaśli benzyna to czysta, a jak nie to rzepak

masz rację!Tapeworm pisze:A wiesz za ile się takie auto tankujei jak często
nie pamiętam obecnej ceny benzyny, ale mój diselek pali 10na100 a itak ledwo mi na inne uciechy starcza
![]()
No ale jak chcesz benzyniaka tylko poto by przerobić go na gaz twoja sprawa![]()
Ale od RRa i Disco z V8 trzymaj się z dala bo ja prędzej spaliłbym się ze wstydu niż podjechał samochodem z 4litrowym silnikiem, z elektronicznymi wtryskami, kompem itd., na stację i wetknoł mu w zadek szpetną rurkę z gazem![]()
Jaśli benzyna to czysta, a jak nie to rzepak![]()
ale w us mają tylko benzyny.
a nie wolno tak?Galik pisze:patryk niezly jestes![]()
wez jeszcze jakis temat w aro zaloz albo gdzies cobysmy sie posmiali
pozdrawiam
no mówię albo jeep albo lr
po raz pierwszy uczestniczę w jwkimkolwiek forum(widać)
i muszę powiedziec że nie ma możliwości zobaczenia tu obiektywnej oceny
głównie przepychanki miedzyludzkie
bo jak nowy sie pojawi to wyśmiać goooooo!
no w mordę jeża poje....ło mi się coś z tym v 6
i tyle
Ostatnio zmieniony sob mar 11, 2006 6:42 pm przez patryk st., łącznie zmieniany 1 raz.
bo to amerykanie, u nich wszystko musi być najszybsze,najwieksze i wogóle naj
Problem w tym że to nie praktyczne, bo do off roadu to ja już wole samuraja 1.3 niż Humera, dlaczego
Samuraj jest mały, wszędzię wjedzię i wyjedzie, ma sztywne mosty i zasięg, zapytaj się tutejszych jaki zasięg ma jeep
Ja w Disco na Jednym baku(88litrów) robie koło 1000kilosów

Problem w tym że to nie praktyczne, bo do off roadu to ja już wole samuraja 1.3 niż Humera, dlaczego

Samuraj jest mały, wszędzię wjedzię i wyjedzie, ma sztywne mosty i zasięg, zapytaj się tutejszych jaki zasięg ma jeep

bardzo ładne spalanie!Tapeworm pisze:bo to amerykanie, u nich wszystko musi być najszybsze,najwieksze i wogóle naj![]()
Problem w tym że to nie praktyczne, bo do off roadu to ja już wole samuraja 1.3 niż Humera, dlaczego![]()
Samuraj jest mały, wszędzię wjedzię i wyjedzie, ma sztywne mosty i zasięg, zapytaj się tutejszych jaki zasięg ma jeep![]()

patryk st, każdy tutaj na początku jest wyśmiewany, taka kolej rzeczy. Po tym jak to znosi wnioskuje się kim jest
Mnie też na początku parę razy zbluzgano i jest ok
Nie przejmuj się tym 
A 4.0 to fajny motorek
Rakieta to nie jest, ale w cherooku ponoć git
No i poza tym zarżnięcie go wymaga niemałych starań 

A 4.0 to fajny motorek

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
nie no spoko, juz spokopatryk st. pisze:a nie wolno tak?Galik pisze:patryk niezly jestes![]()
wez jeszcze jakis temat w aro zaloz albo gdzies cobysmy sie posmiali
pozdrawiam
no mówię albo jeep albo lr
po raz pierwszy uczestniczę w jwkimkolwiek forum(widać)
i muszę powiedziec że nie ma możliwości zobaczenia tu obiektywnej oceny
głównie przepychanki miedzyludzkie
bo jak nowy sie pojawi to wyśmiać goooooo!
no w mordę jeża poje....ło mi się coś z tym v 6
i tyle

ja tam Ci za wiele doradzic nie moge bo po prostu sie nie znam... jedyne co moge zrobic to wyslac Ci katalog o disco II chcesz

a tak w ogole to oba auta sa troche inne, poszukaj na forum bo bylo zarowno na jeep jak i lr, wiem ze to czasochlonne ale taka zasada, ze najpierw szukamy a jesli nie mozemy znalesc to zadajemy pytania.
wiesz Lr jest na pewno lepszy w terenie, rame ma a jeep samonosny. z tego co wiem to jeepa jak dobrze zagazujesz to nie bedzie problemu a w Lr to nawet drozsze i lepsze instalacje gazowe sie nie sprawdzają.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob mar 11, 2006 6:54 pm przez Galik, łącznie zmieniany 1 raz.
skoro zajechanie go jest bardzo trudne to znaczy że sie polubimymendelmax pisze:patryk st, każdy tutaj na początku jest wyśmiewany, taka kolej rzeczy. Po tym jak to znosi wnioskuje się kim jestMnie też na początku parę razy zbluzgano i jest ok
Nie przejmuj się tym
A 4.0 to fajny motorekRakieta to nie jest, ale w cherooku ponoć git
No i poza tym zarżnięcie go wymaga niemałych starań
bo ja się też nie daję
już w przedszkolu mnie testowali koledzy
a stary jak byłem mały przycisnoł mnie gumówką,oooj ciężkie w tamtych latach gumówki były,nie mogłem przez dłuższą chwilę oddechu złapać,i z tego powstało niedotlenienie...... to już wiecie czemu mam objawy.....

Jak będziesz chciał porozmawiać o prostocie to pokażę ci moją ręczną pompkę paliwamendelmax pisze:Tapeworm, wierz mi, że 4.0 w benzynie też jest nie do zajechania- w stanach są przypadki które przekulały ponad 500 tys. i jeżdżą dalej bez zająknięcia. Dobry motor to prosty motor

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Tapeworm pisze:Jak będziesz chciał porozmawiać o prostocie to pokażę ci moją ręczną pompkę paliwamendelmax pisze:Tapeworm, wierz mi, że 4.0 w benzynie też jest nie do zajechania- w stanach są przypadki które przekulały ponad 500 tys. i jeżdżą dalej bez zająknięcia. Dobry motor to prosty motor

#noichuj