widział ktoś lub zobaczyć może... XJty

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

bRO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

widział ktoś lub zobaczyć może... XJty

Post autor: bRO » czw maja 04, 2006 10:05 am

Witam,
Szukam i węszę tak jak radziliście. Znalazłem takie oto autka.
Czy ktoś z Was może je oglądał lub ma dość blisko co by na nie spojrzeć i nie sprawiło by mu to kłopotu? Mój Golf Srolf już się sypie i tragicznie potrzebuje coś zanabyć. Nie bardzo się na tym znam, czytałem co prawda opis jak sprawdzić XJ’a ale dalej jest to dla mnie czarną magią, poza tym mam dość daleko do miejsc gdzie one stoją.

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=101211114

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1031566

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1086009

Pozdrawiam,
Piotr.

Awatar użytkownika
mawey

Kontaktowanie:

Post autor: mawey » czw maja 04, 2006 10:12 am

W tym ostatnim zastanawiajace jest, ze na zdjeciach widac wyraznie, ze na klapie ma napis 4.0 Litre High Output, a gosc pisze ze jest to 2.5l
XJ 4.0 HO, BFG MT 32", Lift 4"
"Błoto stwarza czasami pozory głebi" Stanisław J. Lec

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw maja 04, 2006 10:15 am

Ten pierwszy ciekawy, warto pooglądać, a tego 2,5 odpuść nie wart i szkoda czasu i zachodu na oglądanie.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
Nazhir

Post autor: Nazhir » czw maja 04, 2006 2:27 pm

na zdjęciach wszystkie wyglądają OK. Ale z bliska.... hmmm, a podczas jazdy - dramat.
Z bliska oglądałem tego http://skocz.pl/birh i nie polecam :)3 ma zwalony cały napęd 4x4... - ale za to bardzo zadbany środek i opony na czarne :)21
Jeep Grand Cherokee 4,7 Quadra Drive

Awatar użytkownika
rozprza
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rozprza » czw maja 04, 2006 3:37 pm

mawey pisze:W tym ostatnim zastanawiajace jest, ze na zdjeciach widac wyraznie, ze na klapie ma napis 4.0 Litre High Output, a gosc pisze ze jest to 2.5l
napis jak napis na ebay pare $$$$ zresztą takiego kupiłem :)21
Adamek pisze: ....a tego 2,5 odpuść nie wart i szkoda czasu i zachodu na oglądanie.

po czym wnosisz tak pesymistyczne opinie ?? ?? to mój trzeci piip już i gdybym tylko na pesymistycznych opiniach bazował w zyciu bym go nie wziął a tak..... kolejne doświadczenie całkiem pozytywne zresztą, chociaż od poprzedniego prawdziwego HO dzieli go trochę to jednak na czarne, ryby, las jest gitarka a i potaplać się można całkiem zgrabnie też. Dla pesymistów po jednym baku średnia to 11,2 l/sto i trasa to może jakieś 1/3 całości :)2 i to najżółciejszej benzyny :roll:
vojager 3.3 grand 5.9

bRO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bRO » czw maja 04, 2006 5:38 pm

Pierwszy niestety został już sprzątnięty… lypa!
Teraz siedzę i wertuję dalej… Jest sporo autek w Wawie ale ceny jakieś z kosmosu 0_o
(chyba że w wawie są większe, szersze, wygodniejsze HGW.)
Poza tym nurtuje mnie temat instalacji Gazowej. Jest ich kilka generacji itp.
Którą instalację polecacie i ile to kosztuje. Może rozsądniej jest kupić bez i zamontować?
Qrw…… a.
Czym różnią się poszczególne roczniki XJ’tów nie wliczając zużycia? Czy warto upierać się żeby auto było jak najmłodsze?
FCK!
Drze mnie okrutnie… bo ni wiedzy ni pomysła.
Zdrooofko.
bRO.

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw maja 04, 2006 7:41 pm

@Rozprza, 2.5 od 4.0 rózni się tylko silnikiem no i skrzynia rzecz jasna, jeśli wziąć pod uwage przyjemność z jazdy to te pare litrów które zostaje ze słabszego 2.5 to nie wiele. Oczywiście trzeba nazwać rzecz po imieniu i określić do czego syf ma słuzyć bo jak na czarne i na rybki to lepiej juz w dislu zakupić wtedy faktycznie będzie taniej, nie ma co ukrywac 2.5 motory nie są za mocne i nie grzesza dobrymi osiągami a jak taki motor troche pociśniesz to spali tyle samo co 4.0 w automacie. :)21

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw maja 04, 2006 7:47 pm

bRO pisze:Pierwszy niestety został już sprzątnięty…
Czyli miałem nosa że nie najgorszy :)21
bRO pisze: Poza tym nurtuje mnie temat instalacji Gazowej. Jest ich kilka generacji itp.
Którą instalację polecacie i ile to kosztuje. Może rozsądniej jest kupić bez i zamontować?
No cóż to juz zalezy jak trafisz jak ktoś faktycznie miał pojecie i dobrego gazownika to twoje szczescie, musisz zobaczyc co to za instalacja i jak silnik pracuje na gazie i jak na benie (powinno byc tak samo) w innym przypadku zakladaj sam, ale wczesniej poczytaj o instalkach do jeepa, choc 4.0 nie sa zbyt wybredne co do instalacji bo np. 5.2 to tylko sekwencja, ale to inna bajka :)21

Awatar użytkownika
rozprza
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rozprza » czw maja 04, 2006 8:39 pm

Adamek pisze: 2.5 motory nie są za mocne i nie grzesza dobrymi osiągami a jak taki motor troche pociśniesz to spali tyle samo co 4.0 w automacie. :)21
jasne, zawsze sie zgadzałem i osobiście doświadzałem przyjemności z jazdy jaką daje np 4.0 HO jednak modele w dieslu i 2.5 benz zawsze będą miały wzięcie wśród amatorów sporadycznych wypadów a nie taplania się dla tzw. czystej przyjemności :)21 czyli to co tygryski lubią najbardziej :lol: ( moja ocena po telefonach potencjalnych kupujących)
aby nie rozwiać dublujących się tematów pytanko jaki jest typ krzyżaków przód na końcach półosi do XJ 2.5 benz 94 bo wydaje mi sie że trza je będzie wymienić i co jest potrzebne ekstra w stylu jakieś zimeringi itp. Ostatnio miałem ten sam problem ale niestety :D :roll: jeep pojechał do nowego właściciela i niezdążyłem tego tematu przerobić :wink: i jakiś namiar może być na priv gdzie to zamówić
vojager 3.3 grand 5.9

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw maja 04, 2006 8:56 pm

rozprza pisze: pytanko jaki jest typ krzyżaków przód na końcach półosi do XJ 2.5 benz 94 bo wydaje mi sie że trza je będzie wymienić i co jest potrzebne ekstra w stylu jakieś zimeringi itp.
Były dwa rodzaje musisz wziac suwmiarke i zmierzyc miseczke albo 27 mm (ale to raczej do 91 r.) albo 30 mm i najprawdopodobniej takie masz, co do firmy to juz musisz sam wybrac, ale jak upalasz polecam zakup w tej firmie ........(poszlo na priv)......... ja płaciłem chyba o ile sie nie myle po 120 zł i powiem szczerze wytrzymuja długo. Jak nic nie cieknie tam z mostu to nic wiecej nie trzeba. :)21

bRO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

szukam, znawcy tematu XJ.

Post autor: bRO » pt maja 12, 2006 1:50 pm

Witam,
Szukam, kogoś kto potrafi sprawdzić XJ'ta z okolic warszawy (o ile ów ktoś czasem w weekend dysponuje i przejechać się ze mną do Piaseczna chciałby)
Chcę obejrzeć auto:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C949525
może ktoś już je widział i coś na jego temat powiedzieć może?
zdrooofko.
Piotr.

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » sob maja 13, 2006 12:09 am

Odpada jesli auto z niemcowni i ma hak to pomiatal nim Turek i targal
1 lawete
2 stare pralki lodowki*
3 cofal licznik co 100 tys
4 nie robil przegladow
wiec okazjia jak cholera :lol:
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

bRO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bRO » sob maja 13, 2006 10:19 am

Ale pewności nie ma.
No dobra... A jak sprawdzić faktyczny przebieg?
Jak sprawdzić czy coś faktycznie było targane?
ASO zna jakieś magicznie sztuczki?
Czy ja sobie kiedyś kupie to auto? :-?

Normalna kaszana...
Dzięki za uwagi...
Ponawiam prośbę o pomoc w zakupie. może ktoś by się znalazł?

Ja pindole.
I komu ufać na tym jebaniunim świecie...

Zdrooofko!
bRO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”