XJ wspomaganie kierownicy padło
Moderator: Mroczny
XJ wspomaganie kierownicy padło
Witam wszystkich.
Wychodzi na to że układ wspomagania dostał trochę w kość co objawiło się spoceniem przewodów ciśnieniowych, ubytkiem płynu do pozycji cold oraz jego spienieniem - efekt brak wspomagania. Liczę że wymiana płynu wystarczy. A teraz pytanie - Jak to zrobić ?
Wychodzi na to że układ wspomagania dostał trochę w kość co objawiło się spoceniem przewodów ciśnieniowych, ubytkiem płynu do pozycji cold oraz jego spienieniem - efekt brak wspomagania. Liczę że wymiana płynu wystarczy. A teraz pytanie - Jak to zrobić ?
XJ 2.5 Gaz
Re: XJ wspomaganie kierownicy padło
Hyh... DynamicznieArekk pisze:Witam wszystkich.

Jak zrobiłem kiedyś "dynamiczną" wymianę z przepłukaniem układu, to byłem cały w oleju

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-
-
Vandalku!Pytanie mam.Wiem już,bo i przeczytałem,że u kolegi pompa padła,ale zastanawia mnie jedna rzecz.Po grzyba jakiego kręcić kierownicą,gdy wspomaganie nie rabotajet?Pompa wspomagania napędzana jest (chyba) paskiem klinowym,a jak silnik nie pracuje to i....Celem tego kręcenia jest (chyba) wybryzganie resztek oleju z układu wspomagania,a gdy to wspomaganie (pompa) nie pracuje to chyba nic nie wybryzga,co?Kółka w górze to chyba dla łatwiejszego kręcenia kierownicą,tak?Może o czymś zapomniałem,więc i pytam.Tak żeby dla potomnych coś zostało.
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8