Znawca Wranglera potrzebny (buduje zmote)
Moderator: Mroczny
Znawca Wranglera potrzebny (buduje zmote)
Witam
Szukam kontaktu z znawcą tematyki (jeep wrangler)
przymierzam sie do budowy przeprawówki - wrangler miałby posłużyc jako baza pod takie auto (obecnie siedze w patrolach i Toyotce) wybór raczej padnie na Jeepa bo podobnierz rama/silnik/buda/skrzynia mogą zostać wykorzystane - reszta na złom
Z wranglera zostawiłbym
rame
silnik
skrzynie
bude
co chce zmienić
mosty z (patrol/Gelenda lub coś na zwolnicach Laplander lub unimog
dodać wyciagarke mechaniczną jak wyglada sytuacja z PTO lub fabrzyczą wyciągarką
zawieszenie na sprezynach + kute wachacze od patrola
Chetnie nawiaże kontakt z osobami które doradzą mi w temacie wyboru wersji Jeepa rocznika silnika itp - oraz dostępnych modyfikacji (silnika)
Tomek
Szukam kontaktu z znawcą tematyki (jeep wrangler)
przymierzam sie do budowy przeprawówki - wrangler miałby posłużyc jako baza pod takie auto (obecnie siedze w patrolach i Toyotce) wybór raczej padnie na Jeepa bo podobnierz rama/silnik/buda/skrzynia mogą zostać wykorzystane - reszta na złom
Z wranglera zostawiłbym
rame
silnik
skrzynie
bude
co chce zmienić
mosty z (patrol/Gelenda lub coś na zwolnicach Laplander lub unimog
dodać wyciagarke mechaniczną jak wyglada sytuacja z PTO lub fabrzyczą wyciągarką
zawieszenie na sprezynach + kute wachacze od patrola
Chetnie nawiaże kontakt z osobami które doradzą mi w temacie wyboru wersji Jeepa rocznika silnika itp - oraz dostępnych modyfikacji (silnika)
Tomek
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2006/magam ... g_7238.jpg
Najbardziej profesjonalna zmota jaka widziałem, wszystko zrobione na najwyższym poziomie, byle pierdoła wykonana fachowo i estetycznie .
no i najwazniejsze ...........
to potrafi jezdzić

Najbardziej profesjonalna zmota jaka widziałem, wszystko zrobione na najwyższym poziomie, byle pierdoła wykonana fachowo i estetycznie .
no i najwazniejsze ...........
to potrafi jezdzić

LJ 70
-
- Kontaktowanie:
Od czeg to ma mosty???
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Volvo valp to nie to samo co laplander??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Aha. Spoko. Mikołja tez bym mogl u siebie tarcze wrzucic.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Jakiego wranglera TJ
jaki automat i reduktor tak aby było PTO do mechanika - jak to wyglada rocznikowo czy byly jakies zmiany w motorach ja znam sie na parchach i HDJ i HZJ i wiem co i jak
Szukam jakegoś wyjadacze od jeepa ktory np powie ze jedynie po roku 94 bo zmienili w silniku to i to jedynie z taka skrzynia ba to i to napewno jest duzo takich kruczków

Szukam jakegoś wyjadacze od jeepa ktory np powie ze jedynie po roku 94 bo zmienili w silniku to i to jedynie z taka skrzynia ba to i to napewno jest duzo takich kruczków
Co do ramy we Wranglerach, czy to YJ (do 95r), czy TJ (97 wzwyż) to z autopsji wiem, że lubią sie pognieść w strefach kontrolowanego zgniotu.
Silnik 4.0 to konstukcja bodajże z 66 roku czy jakoś tak z dodanym wtryskiem - wytrzymała i solidna, w 2.5 lepiej nie wchodzić do takiej zmoty.
Co do skrzyń to można gdzies na forum znaleźć info na temat wszystkich wykorzystywanych w Jeepach ale motać to z PTO to nie wiem czy to dobry pomysł. Mozna by wykorzystać reduktoz Dana300 z CJta i do niego dorobić PTO bo to na kołach zębatych. Żółty YJ pana Polowca o ile się nie mylę jeździ z takim reduktorkiem.
Silnik 4.0 to konstukcja bodajże z 66 roku czy jakoś tak z dodanym wtryskiem - wytrzymała i solidna, w 2.5 lepiej nie wchodzić do takiej zmoty.
Co do skrzyń to można gdzies na forum znaleźć info na temat wszystkich wykorzystywanych w Jeepach ale motać to z PTO to nie wiem czy to dobry pomysł. Mozna by wykorzystać reduktoz Dana300 z CJta i do niego dorobić PTO bo to na kołach zębatych. Żółty YJ pana Polowca o ile się nie mylę jeździ z takim reduktorkiem.
Teraz my was jemy =)
rama w TJ ponoc wzmocniona(po 97
4,0 zostal wprowadzony do wranglera pod koniec lat 90 a w 2000 podobnpo wrzucili wiecej elektroniki
reduktor caly czas ten sam np231 do ktorego nie da sie dorobic mechanika
skrzynie to obydwie(manual i automat) sie dobrze sprawuja tylko wczesne manuale to byla ponoc porazka
4,0 zostal wprowadzony do wranglera pod koniec lat 90 a w 2000 podobnpo wrzucili wiecej elektroniki
reduktor caly czas ten sam np231 do ktorego nie da sie dorobic mechanika
skrzynie to obydwie(manual i automat) sie dobrze sprawuja tylko wczesne manuale to byla ponoc porazka
Dzieki
Podobno najlepszy reduktor dana 300 skrzynia biegow AX 15 japonska
no i znalazlem już taka zmota i to na sprzedaż czy ktoś zna to auto i kierowce
http://www.allegro.pl/item109990565_jee ... _road.html
Podobno najlepszy reduktor dana 300 skrzynia biegow AX 15 japonska
no i znalazlem już taka zmota i to na sprzedaż czy ktoś zna to auto i kierowce
http://www.allegro.pl/item109990565_jee ... _road.html
-
- Kontaktowanie:
Ja bym chcial tylko zobaczyc jak te elektrki to ciagna utopione chociaz po zderzak w blocie. Chyba jak trzeba ciagnac to wszstkie trzy do kupy montuja i ciagnie.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
A z jaka predkoscia??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- Michał_1989