XJ - przekładka 2.5 na 4.0

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Nazhir

XJ - przekładka 2.5 na 4.0

Post autor: Nazhir » pt lip 21, 2006 6:25 pm

XJ 2.5 z padniętym motorem mogę kupić (napędy hulają, że hej). Silnik to trup. W związku tym pytanko - czy ktoś z Was praktykował przekładkę z 2.5 na 4.0? Co jeszcze trzeba wkalkulować w koszty? Czy skrzynia T4 (4-biegi) wytrzymie? Czy mosty 2.5 i 4.0 to to samo? Podobnie reduktor NP231 (bez Full-Time).

I najważniejsze - czy orientujecie się gdzie i za ile można kupić dobre silniki 2.5 i 4.0? Człowieczek mówi coś o kosztach 2 tysiące, ale wiadomo, że sprzedawca powie wszystko, co chcę usłyszeć :)21
Jeep Grand Cherokee 4,7 Quadra Drive

TTom

Post autor: TTom » pt lip 21, 2006 7:29 pm

Temat z pewnością dyskusyjny, raczej powinieneś uważać skoro silnik jest zarżnięty bo reszta może wyglądać podobnie. Można kupić dobry silnik za 2 tys. ja sam sprzedałem za tyle 2,5 silnik "igła" z kompletnym osprzętem. Oczywiście musisz mieć komputer i wiązkę, co do tej skrzyni nie bardzo wiem, ale tak czy inaczej raczej nie zmiescisz się w 5-6 tys. Może lepiej dołożyć tą kasę i poszukać lepszego egzemplarza?
wrangler TJ OME HD 2" 5,7 HEMI MAGNUM inside :-) , jeep liberty 3,7 , honda civic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”