Błotnik tylny do Cherokee

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

misiek-mt
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Błotnik tylny do Cherokee

Post autor: misiek-mt » śr sie 30, 2006 3:00 pm

Witam,
mój kuzyn kupił Jeepa Cherokee Anglii, niestety z rozbitym lewym tylnym błotnikem. Błotnik jest pognieciony na tyle poważnie, że najlepszym rozwiązaniem jest "odwiercenie" starego a następnie przyspawanie drugiego. Zwykle w takich przypadkach kupuję się przysłowiową "ćwiartkę" samochodu przeznaczonego na części a następnie pozyskuje się z niego potrzebny element. I tu pojawia się problem: większość Cherooków na części pochodzi z roczników od 90' do 96"' a samochód kuzyna pochodzi z 1997 (czyli jest już po liftingu). Wszędzie gdzie dzwonię nikt nie jest w stanie mi powiedzieć czy buda zmieniła sie na tyle, że błotnik ze starszych roczników będzie pasował do tego po 1997 roku. Jeep kuzyna ciągle stoi w Anglii i nie mogę sam tego sprawdzić. Stąd moja pytanie : Czy błotnik tylny w Cherokach do 1997 i po 1997 roku różni się ??? Z góry dziękuję za odpowiedż.

Awatar użytkownika
shalashaska
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: shalashaska » śr sie 30, 2006 6:06 pm

Dobry blacharz wyklepie, widziałem nie raz podobne elementy blachy.
Peugot; Nissan amera N15; Etz251

Awatar użytkownika
Prest

Post autor: Prest » czw sie 31, 2006 7:24 pm

Różni się , po '97 jest zaokrąglony.
FZJ80

Awatar użytkownika
intruz

Post autor: intruz » pt wrz 01, 2006 12:05 am

zaokraglona jest tylko flara ( plastik). Sam blotnik chyba niczym sie nie rozni...chociaz nowsz wersja ma zderzak dociagniety az do nadkola, wiec tu moze byc pewna roznica, ale niestety niewidoczna, gdyz jest pod zderzakiem :D
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT

misiek-mt
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: misiek-mt » pt wrz 01, 2006 4:37 pm

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pracowałem trochę jako blacharz i wiem że prawie wszystko można wyklepać ale nie zawsze jest to najlepsze rozwiazanie. Niestety ciągle nie wiem na 100 % czy te błotniki się róznią . Po obejrzeniu kilkudziesięciu zdjęć z allegro dochodzę do wniosku że nie, ale pewnosci nie mam.

misiek-mt
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: misiek-mt » pn wrz 04, 2006 9:09 am

A jednak "Prest" miał rację, błotniki róznią się i to dość znacznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”